Czekolada w pastylkach

Wybrane: 0
  • 13 450

Wybrane: 0

AKTYWNE FILTRY:

21 produktów

Sklep Tortytorty.pl oferuje klientom szeroką gamę artykułów i dekoracji cukierniczych. Nasze produkty znakomicie sprawdzają się przy dekoracji wszelkiego rodzaju słodkich wyrobów, od ciast czy ciasteczek po torty. Sprzedajemy m.in. termostabilne czekoladowe łezki do wypieków oraz czekoladę w pastylkach, stosowaną do polewania babeczek czy tortów. Jest bardzo popularna wśród miłośników pieczenia, zarówno tych, którzy zajmują się cukiernictwem zawodowo (w piekarniach, cukierniach, kawiarniach etc.), jak i amatorów, piekących na własny użytek. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółową ofertą sklepu, a następnie zamówienia pastylkowanej czekolady.

Czekolada w pastylkach – różne smaki i rodzaje

Dostępna u nas czekolada w pastylkach to wyrób najwyższej jakości. Do jej produkcji użyto wyłącznie składników od sprawdzonych dostawców, dzięki czemu możemy zagwarantować klientom, że kupują to, co najlepsze. Proponujemy czekolady z różną zawartością masła kakaowego, od 25,9% (biała) przez 54,5% (ciemna) po 70,5% (ekstra ciemna). W zależności od potrzeb można bez problemu dobrać rodzaj produktu, z którym najłatwiej będzie pracować podczas wyrabiania słodkości.

czytaj więcej

Szeroka gama czekolad w kaletkach pozwala spełniać oczekiwania każdej grupy klientów. Z usług Tortytorty.pl korzystają lokale takie jak kawiarnie czy cukiernie oraz firmy specjalizujące się wyłącznie w produkcji artykułów cukierniczych. Wystarczy odpowiedni przepis, umiejętności, spora doza kreatywności oraz czekolada w pastylkach. Powstałe ciasta, ciasteczka, babeczki lub torty nie tylko wyśmienicie smakują, ale i przepięknie wyglądają.

Czekolada w pastylkach do deserów

Poza przedsiębiorcami po czekoladowe kaletki coraz chętniej sięgają osoby, które przygotowują słodkie wypieki na rodzinne uroczystości. Nasze produkty rewelacyjnie zdają egzamin jako polewy, ale można się nimi posługiwać przy innych zadaniach. Stanowią doskonałą bazę do wszelkiego rodzaju słodkich deserów (ciasta, torty, trufle etc.). Służą jako półprodukty do musów czekoladowych, kremów z dodatkiem czekolady, a także przeróżnych chrupkich czekoladowych łakoci przeznaczonych do dekoracji.

Przy pomocy pastylkowanej czekolady wykonuje się ozdobne kwiatki, listki, figurki czy inne motywy na ciasta bądź torty. Ponadto klienci zamawiają w Tortytorty.pl czekoladę do pralin oraz ganache, czyli czekoladowego kremu do tynkowania tortów. Wysoka klasa składników zapewnia puszystość i blask otrzymanego kremu; do jego atutów zalicza się również jedwabistość, gładkość oraz prostota nakładania.

Czekolada w kaletkach – niezbędnik cukiernika

Nasze produkty występują w kompaktowych kaletkach, w opakowaniach o różnej pojemności (np. 0,8 kg, 2,5 kg, 10 kg). Małe w zupełności wystarczą do przygotowania i udekorowania słodkości na rodzinne spotkanie, z kolei duże nadają się do lokali. Wystarczy je tylko roztopić, aby móc przystąpić do pracy.

Gorąco zachęcamy do przejrzenia asortymentu i złożenia zamówienia. Zapraszamy też do naszego sklepu stacjonarnego mieszczącego się w Warszawie.