Biała czekolada

AKTYWNE FILTRY:

19 produktów
Czekolada Callebaut biała...
Czekolada biała Callebaut...
Czekolada Callebaut biała...
Czekolada Callebaut biała...
Czekolada Callebaut biała...
Czekolada Callebaut biała...
Czekolada Callebaut biała...
Czekolada Callebaut biała...
Czekolada biała Cacao Barry...
Czekolada biała Cacao Barry...
Czekolada biała Nacar 30,4%...
Czekolada biała do...
Czekolada plastyczna biała...
Czekolada biała Napal 29,6%...
Czekolada biała Callebaut...
Czekolada biała w...
Czekolada biała 37% Nuit...
Czekolada biała Velvet 32%...
Czekolada biała 29,7%  w...

Biała czekolada, to główny składnik lub dodatek wielu pysznych deserów. Zachwyć swoich gości oryginalnymi recepturami na bazie wykwintnych czekolad najwyższej jakości. W sklepie TortyTorty.pl znajdziesz szeroki wybór białych czekolad tworzonych przez znane i cenione marki cukiernicze, takie jak Callebaut, Cacao Barry czy Chocovic. Wejdź do świata słodkich produktów, z których przygotujesz niebanalne, wyborne torty (i nie tylko).


czytaj więcej

Czekolada biała – szeroki wybór wyśmienitych produktów

Biała czekolada, to zdecydowanie jeden z najczęściej wykorzystywanych dodatków w pracowniach cukierniczych. To klasyk o szerokim zastosowaniu. Dlatego przygotowaliśmy rozbudowany wybór produktów o różnej gramaturze i właściwościach. W zależności od potrzeb, możesz zdecydować się na opakowania o wadze: 400 g, 500 g, 1 kg, 2,5 kg, 5 kg, a nawet 10 kg. Czekolada biała ma kształt niewielkich kaletek, które bardzo łatwo się rozpuszczają. Pamiętaj jednak, aby zakupione produkty przechowywać w odpowiednich warunkach. Pod wpływem wysokiej temperatury czekolada może się roztopić, przez co utraci wygodną formę dysków. Proponujemy również czekoladę plastyczną, która idealnie nadaje się m.in. do modelowania figurek i obkładania tortów.

Wyborna biała czekolada do tortu i innych deserów o wyjątkowym smaku i konsystencji

Białe czekolady dostępne w naszej ofercie, to przede wszystkim belgijskie produkty, które słyną ze znakomitej jakości i wyśmienitego smaku. Idealnie równoważą mleczne, słodkie, kremowe i waniliowe nuty. Można łączyć je z wieloma dodatkami, np. owocami, orzechami czy egzotycznymi przyprawami. Czekolady zachwycają również konsystencją. Ich płynność wyrażona jest symbolem „kropelek”. Proponujemy produkty o niskiej, średniej i wysokiej płynności, dzięki czemu możesz wykorzystać je do wielu deserów. Czekolady marki Callebaut wyróżniają się także dużą zawartością masła kakaowego w składzie. Dzięki temu cechują się łagodnym i długo utrzymującym się smakiem. Dodać warto, że takie czekolady zapewniają efekt wysokiego połysku. Koniecznie wykorzystaj je do czekoladowego fondue! Nasze czekolady białe dobrze spisują się też, jako polewa do ciast i wypieków; polewa do lodów i deserów; czy ważny składnik do pralin.

Biała czekolada na tort, ciasta i drobne desery – jakie ma zastosowanie?

Jakie zastosowanie ma biała czekolada? Wykorzystaj ją w formie kremu do tortu, jako polewę lub wykończenie boków. Czekolady o wysokiej płynności stosowane są głównie do oblewania, powlekania oraz kreowania cienkich korpusów czekoladek. Cenione są również w produkcji pralinek krojonych i formowanych. Za pomocą czekolady wykończysz cakepopsy, cakesicles, donuty, babeczki czy batony. Jeśli lubisz tworzyć efektowne desery, czekolada biała pozwoli Ci łatwo przygotować drip, zamsz czy mirror glaze. Czekolady o nieco większej gęstości, używane są natomiast do ganache, kremów i musów – nadzień do tortów, pralin i innych deserów. Biała plastyczna czekolada daje szerokie możliwości, jeśli chodzi o dekorację tortów. Możesz przygotować z niej figurki, a także proste ozdoby kwiatowe. Czekolady sprawdzą się również przy produkcji lodów i fontann. Jeśli chcesz uzyskać chrupiącą czekoladę o błyszczącej powierzchni, pamiętaj, aby wcześniej ją zatemperować. Wykorzystaj do tego celu, np. masło kakaowe w proszku.

Jak rozpuścić białą czekoladę?

Biała czekolada w pastylkach, zanim zostanie użyta, musi być roztopiona. Najlepszym i najpopularniejszym sposobem jest kąpiel wodna. Ustaw miskę z kaletkami nad garnkiem z gorącą wodą. Para wodna stopniowo i powoli rozpuści je, nie dopuszczając do przypalenia. Bardzo ważne jest to, by miska nie dotykała wody. Wilgoć nie powinna również dostać się do czekolady, ponieważ sprawi, że stanie się matowa. Czekolady nie rozpuszcza się w garnku postawionym bezpośrednio na palniku – w ten sposób ją przypalisz i nie będzie nadawała się do użycia, ani jako polewa, ani jako nadzienie.

Zapraszamy na zakupy w TortyTorty.pl! Sięgnij po czekolady białe najwyższej jakości, które wzbogacą smak Twoich wypieków oraz pozwolą stworzyć Ci piękne dekoracje na tortach i deserach.