Kami Ranty

AKTYWNE FILTRY:

9 produktów

Nowoczesne formy i obręcze do ciast marki Kami Ranty

Do stworzenia wyśmienitych wypieków oprócz sprawdzonego przepisu oraz pierwszej klasy produktów niezbędne są odpowiednie akcesoria. Bez nich przygotowanie apetycznie wyglądających wyrobów cukierniczych jest praktycznie niemożliwe. W tym dziale prezentujemy ranty do ciast gwarantujące wykonanie pysznych wypieków w sposób profesjonalny.

Dzięki pierwszej klasy formom i obręczom będziesz mógł stworzyć prawdziwe arcydzieła w zaciszu swojej kuchni. Idealny kształt ciast to podstawa! A właściwe akcesoria pozwalają uzyskać wymarzone efekty. Jeżeli do tej pory próbowałeś ręcznie wyrównywać nieforemne kształty ciast, od dziś możesz zapomnieć o koślawych tortach i babkach.

czytaj więcej

Praktyczne zastosowanie rantów do ciast i tortów

Polecamy pierwszej klasy formy cukiernicze producenta Kami Ranty, umożliwiające przygotowanie profesjonalnych wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Możliwość regulacji obręczy pozwala na przygotowanie wypieku o dowolnej wielkości. To absolutny must have wśród osób uwielbiających piec.

Przy użyciu wysokiej jakości rantu wykonanie równego tortu, biszkoptu lub innego ciasta stanie się rzeczą prostą i niezwykle łatwą. Dostępne u nas formy i obręcze do wypieków, umożliwiają stworzenie wielu niebanalnych propozycji cukierniczych o idealnych kształtach oraz równych krawędziach. Polecamy ranty w rozmaitych kształtach, między innymi: okrągłe, prostokątne i kwadratowe, z możliwością regulacji wielkości lub w stałych rozmiarach.

Obręcze i ranty cukiernicze – niezbędnik każdego cukiernika

Oferowane przez nas formy pochodzące od sprawdzonego producenta Kami Ranty to propozycja wysokiej jakości obręczy pozwalających na przygotowanie wypieków, zarówno w zaciszu domowej kuchni, jak i w profesjonalnym przemyśle cukierniczym. Każdy model rantu został wykonany z ocynkowanej stali nierdzewnej zapewniającej najwyższą jakość wypieku. Tego typu stal nie wchodzi w interakcje biochemiczne z innymi substancjami, dlatego może być stosowana do bezpośredniego kontaktu z żywnością.

Ponadto marka Kami Ranty to synonim odporności na zniszczenia mechaniczne i przedwczesne zużycie. Modele te są trwałe i odporne na wyszczerbienie, wygięcie, odkształcenie oraz przebarwienia. Ponadto nie wpływają w żaden sposób na zmianę smaku lub zapachu znajdującego się w nich wypieku. Gładka powierzchnia form pozwala na szybkie i sprawne ich umycie, bez ryzyka pozostawienia w nich resztek.

Sposób użycia foremek i obręczy do ciast marki Kami Ranty

Przygotowując ciasto na tort lub inny wyrób cukierniczy do upieczenia w piekarniku należy wyregulować formę do wielkości, w jakiej ma być wypiek i spiąć ją za pomocą klipsów dołączonych w zestawie. Potem rant zostaje postawiony na podkładzie lub na blasze do pieczenia, która będzie służyła za podstawkę do wypiekanego ciasta. Trzeba pamiętać, aby spód był przykryty papierem pergaminowym. Następnie należy wlać ciasto do wnętrza formy i włożyć do piekarnika. Po upieczeniu wystarczy wyjąć wypiek z formy.