Czekolada
AKTYWNE FILTRY:
- Sprzedaż, od najwyższej do najniższej
- Trafność
- Nazwa, A do Z
- Nazwa, Z do A
- Cena, rosnąco
- Cena, malejąco
- Reference, A to Z
- Reference, Z to A
Czekolada do wypieków i deserów – wybór profesjonalistów
Czekolada to niezastąpiony składnik w cukiernictwie i domowych wypiekach. W tej kategorii znajdziesz szeroki wybór czekolad do pieczenia i dekorowania – białą, mleczną i gorzką, w wygodnych pastylkach/ kaletkach renomowanych firm, takich jak Callebaut. Nasze produkty, to gwarancja intensywnego smaku i idealnej konsystencji, zarówno w prostych wypiekach, jak i wyrafinowanych deserach.
Profesjonalna czekolada do ciast, monoporcji i pralin
Oferujemy czekolady marek polecanych przez cukierników – idealne do polew, ganache, musów, pralin i dekoracji. Kaletki czekoladowe ułatwiają precyzyjne topienie i dozowanie. Dzięki wysokiej zawartości masła kakaowego oraz odpowiedniemu składowi, uzyskasz doskonały efekt połysku i tekstury bez użycia dodatków.
czytaj więcej
Jaką czekoladę wybrać do deserów i wypieków?
W zależności od rodzaju przepisu wybierz czekoladę o odpowiednim stopniu słodyczy i zawartości kakao. Do wykwintnych wypieków idealnie sprawdzi się czekolada gorzka, do deserów i kremów – mleczna, a do ozdób i pralin – delikatna biała. Sprawdź również nasze czekolady białe oraz czekolady Callebaut w kaletkach.
Formy i dodatki do pracy z czekoladą
Aby tworzyć czekoladowe tabliczki, praliny czy dekoracje, warto zaopatrzyć się w formy do czekolady, barwniki tłuszczowe oraz zamsze w sprayu, które nadadzą efektu luksusu. Dla miłośników orientalnych inspiracji przygotowaliśmy specjalną kategorię czekolada dubajska – znajdziesz tam wszystkie niezbędne składniki do stworzenia wyjątkowych słodyczy.
Dlaczego warto kupować czekoladę w TortyTorty?
Oferujemy produkty najwyższej jakości, używane przez profesjonalistów i pasjonatów cukiernictwa. Nasze czekolady są starannie wyselekcjonowane i odpowiednie do różnych technik pracy: topienia, temperowania, formowania. Sprawdź również nasz blog cukierniczy, gdzie znajdziesz inspirujące przepisy i porady jak pracować z czekoladą!