Czekolada biała Callebaut Velvet w pastylkach 2,5 kg

Czekolada biała Callebaut Velvet w pastylkach 2,5 kg

Czekolada biała Callebaut Velvet w pastylkach 2,5 kg

Waga: 2,5 kg
182,99 zł
Ilość:
Zaloguj się, aby dodać produkt do listy życzeń
Wysyłka: Natychmiast

Belgijska czekolada Callebaut Velvet, czyli kremowa biała czekolada z odrobiną słodyczy

Belgijska czekolada Callebaut Velvet to miękka, kremowa biała czekolada z odrobiną słodyczy. Ze względu na przyjemny smak można ją łączyć z szeroką gamą składników. Idealnie nadaje się do przygotowania zamszów, robienia czekoladek, wkładów do pralinek, może służyć jako polewa do tortów, ciastek i babeczek, do ganache. Jest świetną bazą różnorodnych kremów, mirror glaze. Występuje w postaci łatwych do stopienia kaletkach. Aby uzyskać błyszczącą i chrupiącą czekoladę należy wcześniej ją zatemperować. Do zatemperowania czekolady polecamy masło kakaowe w proszku Mycryo.

Jak rozpuścić czekoladę białą Callebaut Velvet?

Najpopularniejszą techniką wykorzystywaną do rozpuszczania czekolady jest kąpiel wodna. Czekoladę Callebaut Velvet umieszczamy w miseczce, którą następnie ustawiamy nad garnkiem lub innym pojemnikiem z wrzącą wodą. Para wodna ogrzewa naczynie, w którym znajduje się czekolada, stopniowo ją rozpuszczając. Naczynie nie może dotykać powierzchni wody. Należy zadbać, aby woda nie dostała się do rozpuszczanej czekolady - wtedy czekolada będzie matowa.


Drugą popularną techniką jest rozpuszczanie w mikrofalówce. Metoda ta nadaje się tylko do rozpuszczania czekolady ciemnej oraz mlecznej. Czekoladę Callebaut Velvet należy umieścić w miseczce, wstawić do mikrofalówki i podgrzewać przez max. 10 sekund na niskiej mocy - następnie czekoladę trzeba wymieszać i ponownie wstawić do mikrofalówki na około 10 sekund. W razie potrzeby czynność podgrzewania oraz mieszania należy powtarzać, aż do uzyskania równomiernie rozpuszczonej, gładkiej czekolady. Biała czekolada Callebaut Velvet nie wymieszana lub grzana zbyt długo może się przypalić.


Nie rozpuszczamy czekolady w garnuszku znajdującym się bezpośrednio na palniku - istnieje wysokie ryzyko przypalenia czekolady!


Czekolada biała Callebaut Velvet: czym jest płynność czekolady?

Płynność oznaczana jest na opakowaniu symbolem "kropli" i uzależniona jest od ilości zawartego w czekoladzie masła kakaowego.
Czekolady z wyższym poziomem płynności stworzą po zastygnięciu twardszą i cieńszą warstwę. Po odpowiednim zatemperowaniu można uzyskać pożądaną, chrupiącą powierzchnię o wysokim połysku.
Czekolady z niższym poziomem płynności zawierają mniej masła kakaowego. Z takiej czekolady można uzyskać korpusy, które są mniej twarde i połyskliwe, ale za to grubsze.

Przykładowo czekolada Callebaut Velvet z oznaczeniem od jednej do dwóch kropli będzie idealnie nadawać się do aromatyzowania smakiem czekolady kremów, musów, nadzień do pralin lub lodów. Oznaczenie trzech kropli jest najbardziej uniwersalne - od kremów i nadzień po robienie tabliczek czekolady, korpusów czekoladowych, maczanych czekoladek i pralin. Czekolady z czterema oraz pięcioma kroplami świetnie sprawdzą się do maczanych czekoladek i pralin tworząc cienką warstwę na ich wierzchu oraz do fontanny czekoladowej.


Składniki: cukier, masło kakaowe (34,5%), proszek mleczny, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny proszek waniliowy.
Przechowywać w temperaturze 12-20°C, w ciemnym miejscu.
Waga: 2,5 kg.


czytaj więcej

Belgijska biała czekolada Callebaut Velvet: najbardziej jedwabista z czekolad!

Biała czekolada Callebaut Velvet uważana jest za jedną z najbardziej jedwabistych czekolad z asortymentu znanej belgijskiej marki premium Callebaut. Zapewnia ona bogaty posmak, który zachwyca przede wszystkim swoją zmysłową delikatnością. Idealne wyważenie słodyczy, bardzo kremowa konsystencja oraz średnia płynność sprawiają, że czekolada Callebaut Velvet sprawdza się w prawie każdym zastosowaniu cukierniczym. Doskonale nadaje się do formowania, oblewania, aromatyzowania czy też powlekania deserów! Warto mieć ją zawsze pod ręką, ponieważ gwarantuje proste, szybkie i efektowne wykańczanie wypieków, w tym tortów, a także innych deserów np. lodów.

Warto również dodać, że jedwabista czekolada Callebaut Velvet dostępna w ofercie sklepu cukierniczego TortyTorty.pl, może być wykorzystana przy tworzeniu wykwintnych dań – szefowie kuchni chętnie łączą ją z owocami i egzotycznymi przyprawami. Świetnie spisuje się także w połączeniu z pastą pistacjową.

Biała czekolada Velvet Callebaut i jej szerokie zastosowanie!

Biała czekolada Velvet Callebaut ma wiele zastosowań w cukiernictwie, ciesząc się zainteresowaniem zarówno profesjonalnych mistrzów deserów, jak i domowych amatorów wypieków! Prezentowany produkt z uwagi na swą płynność doskonale nadaje się m.in. do oblewania, formowania pustych figurek, a także formowania pralin. W tym celu warto korzystać z dedykowanych do czekolady, pralinek form z poliwęglanu. Ponadto czekolada Callebaut Velvet idealnie spisuje się przy tworzeniu past czekoladowych, czekoladowych polew z orzechami, a także różnych wyrobów cukierniczych, takich jak czekoladowe trufle. Można ją dodać także dla podkreślenia smaku różnych ciast.

Biała czekolada Velvet Callebaut sprawdzi się do przygotowania delikatnych, wykwintnych musów, czy też bardzo popularnych w nowoczesnym cukiernictwie polew typu mirror glaze. Szczególnie wybornie komponuje się z lodami i sorbetami. Koniecznie wykorzystaj białą czekoladę Velvet Callebaut w połączeniu ze smakiem pistacji, malin czy czarnej porzeczki.

Velvet Callebaut – czekolada biała w pastylkach

Postać sprzedawanej przez nasz sklep czekolady białej Velvet Callebaut pozwala na jej zróżnicowane zastosowanie. Czekolada w postaci wygodnych kaletek gwarantuje łatwe odmierzanie, topienie czy równomierne temperowanie. Postaw na Velvet Callebaut w pastylkach!

KOSZT WYSYŁKI - POLSKA

  1. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego z góry,
  2. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego gotówką, BLIKIEM, kartą w sklepie stacjonarnym Tortytorty.pl, przy Al. KEN 46 w Warszawie,
  3. 0 zł w przypadku opłaconego zamówienia o wartości brutto powyżej 150 zł (po uwzględnieniu rabatów oraz bez kosztów przesyłki; nie dotyczy przesyłki Ekspres i Paczki w Weekend, paczek zagranicznych).
  4. 8,99 zł w przypadku opłaconego zamówienia z odbiorem w Punkcie Orlen.
  5. 12,99 zł w przypadku zamówienia z odbiorem w paczkomacie Inpost 24/7; + 5 zł w przypadku Paczki w Weekend. Paczka w Weekend: tę formę dostawy możesz wybrać od godz. 15:00 w czwartek, do godz. 13:30 w piątek. Zamówienie złożone i opłacone do piątku do godziny 13:30 - otrzymasz do paczkomatu w sobotę. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.
  6. od 14,99 zł w przypadku wysyłki zamówienia kurierem opłaconego z góry. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.
  7. od 19,99 zł w przypadku zamówienia opłaconego przy odbiorze (tzw. przesyłka pobraniowa) kurier. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.

KOSZT WYSYŁKI - KRAJE UE

    • Austria od 60 zł
    • Belgia od 75 zł
    • Czechy od 55 zł
    • Dania od 75 zł
    • Estonia od 80 zł
    • Finlandia od 100 zł
    • Francja od 90 zł
    • Hiszpania (bez Wysp Kanaryjskich) od 110 zł
    • Litwa od 85 zł
    • Niemcy od 45 zł
    • Szwecja od 99 zł
    • Łotwa od 75 zł

Powyższe ceny dotyczą paczek o wadze do 10 kg. Po wrzuceniu produktów do koszyka, ich ilości i podaniu adresu dostawy system naliczy ostateczny koszt dostawy.

Płatności można dokonać:

  • bezpośrednio na konto bankowe TortyTorty.pl (przelewem wykonanym w banku, także internetowym, lub na poczcie); W przypadku przelewu uzupełnianego samodzielnie prosimy o wpłatę należności na rachunek:
Tortytorty.pl, Al. KEN 46 lok. U6, 02-797 Warszawa
Numer konta: 34 1050 1025 1000 0092 1843 6575 (ING Bank Śląski),
UWAGA !!! – w tytule przelewu wykonywanego samodzielnie, bez pośrednictwa Przelewy24 lub PayPal koniecznie proszę wpisać: imię, nazwisko, numer ID zamówienia (informacja podana będzie w mailu).
Brak powyższych danych może uniemożliwić lub znacznie opóźnić wysłanie przesyłki.
  • on-line, za pośrednictwem serwisu Przelewy24 (bezpieczna płatność kartą, BLIKIEM lub szybkim przelewem z banku internetowego), PayPal;
  • za pobraniem, w momencie odebrania zamówienia od kuriera,
  • gotówką, kartą, BLIKIEM w momencie odebrania zamówienia w sklepie stacjonarnym (Sklep TortyTorty.pl Al. KEN 46 lok. U6 w Warszawie). Koszt: 0 zł.
Jeśli informacje nie są wystarczające, zadaj pytanie.
Pola wymagane.