Folia rantowa, folia gitarowa

AKTYWNE FILTRY:

16 produktów
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia gitarowa do czekolady...
Folia rantowa bez nadruku,...
Folia gitarowa do czekolady...

Folia rantowa – proste i skuteczne zabezpieczenie brzegów tortów!

Folia rantowa to wysokiej klasy produkt, który koniecznie musi znaleźć się w Twojej profesjonalnej lub domowej pracowni cukierniczej! Służy do skutecznego zabezpieczania brzegów tortów, ciast i innych deserów przygotowywanych na zimno. Folia rantowa to gwarancja utrzymania estetycznego kształtu wypieku.


czytaj więcej

Do czego służą folie rantowe?

Folie rantowe bez nadruku, które znajdziesz w ofercie naszego sklepu z akcesoriami cukierniczymi TortyTorty.pl doskonale sprawdzają się przy zabezpieczaniu boków ciasteczek bankietowych, monoporcji wypełnionych musem i tortów składanych w rantach metalowych, a także formach plastikowych. Produkty te znacznie ułatwiają wysunięcie słodkich wyrobów z rantu, zabezpieczając go również przed wyschnięciem. Warto też podkreślić, że folie rantowe odporne są na działanie wilgoci i tłuszczu, co sprawia, że nie przenikają one do ciasta. Warto wykorzystać je do pracy z czekoladą oraz do formowania różnych ozdób.

Pamiętaj, folie rantowe dostępne są w różnych długościach i wysokościach (np. folia rantowa wys. 20 cm, folia rantowa 15 cm, folia rantowa 8 cm). Spotkać można się też ze specjalnymi foliami do czekolady. W tym wypadku mowa o foliach gitarowych w arkuszach – w ofercie TortyTorty.pl znajdziesz m.in. przezroczystą folię spożywczą PVC gitarową marki Silikomart.

Folia rantowa bez nadruku – przegląd folii rantowych z oferty TortyTorty.pl

W ofercie TortyTorty.pl znajdziesz folie rantowe bez nadruku. Dostępne są w formie zwijanych rolek lub też gotowych do wykorzystania arkuszy (mowa o foliach gitarowych do czekolady). Zachęcamy do zapoznania się z naszymi produktami, a także do śledzenia nowości w naszym sklepie. Staramy się uzupełniać asortyment tak, by spełniać oczekiwania zarówno domowych amatorów wypieków, jak i doświadczonych mistrzów tortów prowadzących profesjonalne pracownie cukiernicze. Z pewnością wszystkim przydadzą się do pracy:

  • folie rantowe bez nadruku o długości 200 metrów i wysokości 3,5 centymetrów;
  • folie rantowe bez nadruku o długości 100 metrów i wysokości 12 centymetrów;
  • folie rantowe bez nadruku o długości 100 metrów i wysokości 8 centymetrów;
  • folie rantowe bez nadruku o długości 100 metrów i wysokości 6 centymetrów;
  • folie rantowe bez nadruku o długości 10 metrów i wysokości 14 centymetrów;
  • folie rantowe bez nadruku o długości 10 metrów i wysokości 12 centymetrów;
  • folie rantowe bez nadruku o długości 10 metrów i wysokości 6 centymetrów;
  • folie rantowe bez nadruku o długości 5 metrów i wysokości 20 centymetrów;
  • folie rantowe bez nadruku o długości 5 metrów i wysokości 14 centymetrów;
  • folie rantowe bez nadruku o długości 5 metrów i wysokości 12 centymetrów.

Na czym polega składanie tortu w rancie cukierniczym z wykorzystaniem folii rantowych?

Rant cukierniczy przydaje się do pieczenia ciast, przede wszystkim biszkoptu. Doskonale nadaje się także do składania tortów – wtedy tort, nawet wysoki, wyjdzie Ci idealnie równy i stabilny. Folia w takim przypadku to must have. Jak to zrobić?

Wybierz odpowiednią średnicę rantu cukierniczego (adekwatną do upieczonego biszkoptu), postaw go podkładzie pod tort. Od wewnątrz, dookoła, zabezpiecz brzeg rantu cukierniczego, do tego przyda się folia rantowa. Dzięki niej biszkopt, ani krem nie przykleją się do rantu. Ciasto będzie mieć idealnie gładkie, równe boki. Zadbaj, aby wysokość folii odpowiadała wysokości rantu (np. folia rantowa 20 cm czy też folia rantowa 15 cm). Do rantu włóż pierwszy blat biszkoptu, delikatnie go nasącz, połóż warstwę kremu, owoców lub chrupki. W ten sam sposób kładź kolejne warstwy tortu. Przygotowany tort włóż w rancie do lodówki na kilka godzin. Gdy masa przełożeń stężeje, możesz delikatnie rozpiąć rant oraz zdjąć ochronną folię rantową. Tort będzie idealnie nadawał się do dalszego dekorowania kremem lub masą cukrową.