Zamsz w sprayu

Choć pierwsze skojarzenie z zamszem to różnego rodzaju wyroby skórzane, okazuje się, że słowo to znane jest również w branży cukierniczej. Fakt ten może budzić zdziwienie u osób niezwiązanych ze słodkimi wypiekami, a jeśli dowiadują się, że zamsz występuje w sprayu – konsternacja może być jeszcze większa. Warto jednak poznać ten tajemniczy produkt, gdyż śmiało można powiedzieć, że posiada same zalety – jest efektowny, jadalny i bardzo prosty w użyciu!

Poznaj zamsz cukierniczy w sprayu

Każdy, kto zajmuje się pieczeniem tortów, ciast i ciasteczek prędzej czy później na pewno zetknie się ze spożywczym zamszem w sprayu i ulegnie jego urokowi. Nie ma się, co dziwić, gdyż dzięki niemu można przepięknie ozdobić swoje wypieki, uzyskując niesamowicie dekoracyjne efekty. Jadalny zamsz w sprayu, jak sama nazwa wskazuje ma postać aerozolu, dzięki czemu bardzo łatwo rozprowadza się go na wybranej powierzchni. Warto zauważyć, że nie wymaga to żadnych specjalnych zdolności manualnych, gdyż po naciśnięciu atomizera słodka masa zostanie równomiernie rozpylona na torcie czy innych mniejszych elementach.

czytaj więcej

Zamsz w sprayu spożywczy – co to jest?

Głównymi składnikami zamszu w sprayu jest masło czekoladowe oraz biała czekolada. Dostępny jest w pojemnikach o pojemności 250 ml, co pozwala na pokrycie około sześciu średnich tortów. W naszym sklepie oferujemy zamsz w szerokiej gamie kolorystycznej – od klasycznej bieli przez odcienie różu, fioletu, czerwieni, żółci, zielonego, niebieskiego aż po głęboką czerń. Dzięki temu możesz dowolnie ozdobić swoje wypieki i stworzyć bajeczne oraz niepowtarzalne dekoracje.

Zamsz w sprayu – co można nim dekorować?

Jeśli chodzi o zamsz w sprayu tort nim pokryty będzie miał niezwykle efektowną i aksamitną powierzchnię w dowolnym wybranym kolorze. Uzyskana faktura przypomina delikatny zamsz, stąd nazwa produktu. Można go używać nie tylko do dekoracji tortów, ale również do wszelkich ciastek, babeczek, pralinek, deserów lodowych oraz drobnych elementów jak figurki czy listki. Wyroby zdobione zamszem prezentują się wyjątkowo efektownie i apetycznie, co powoduje, że nikt nie jest w stanie im się oprzeć.

Zamsz cukierniczy w sprayu – jak go używać?

Aplikacja zamszu na wyroby cukiernicze jest bardzo prosta. Używa się go podobnie jak każdy aerozol – naciskając atomizer i pokrywając tort z odległości 20 cm. Jedyne, o czym należy pamiętać, to fakt, że wyrób przeinaczony do dekoracji musi być wcześniej dobrze zmrożony, a po nałożeniu zamszowej powłoki powinien być przechowywany w lodówce.

Wypróbuj zamsz w sprayu – nie pożałujesz

Zamsz spożywczy jest bardzo wydajnym produktem w atrakcyjnej cenie, dlatego warto spróbować swoich sił w dekorowaniu słodyczy tą niekonwencjonalną metodą. Z powodzeniem można go używać w warunkach domowych, uzyskując efekt na miarę profesjonalnych cukierni i wprawiając w zachwyt gości. Wypróbuj jego niesamowite możliwości we własnej kuchni i wyczaruj oryginalne słodkie dekoracje, wobec których nikt nie pozostanie obojętny!