Zamsz w spray'u zielony butelkowy Bottle Green 250 ml, Food Colours

Zamsz w spray'u zielony butelkowy Bottle Green 250 ml, Food Colours

Zamsz w spray'u zielony butelkowy Bottle Green 250 ml, Food Colours

Numer katalogowy: V26
Ilość sztuk w opak.: 1
Pojemność: 250 ml
69,99 zł
Ilość:

Jadalny zamsz w spray'u, idealny do dekorowania tortów, ciast, babeczek, nowoczesnych tortów musowych i monoporcji. Wygląda niezwykle elegancko, uzyskasz wspaniały efekt od razu po zaaplikowaniu. Składa się głównie z masła kakaowego oraz białej czekolady. Zamsz zawiera dwie wymienne końcówki dające różny efekt.

Sposób użycia:
  1. Włóż do zamrażalnika ciasto pokryte masą cukrową, kremem maślanym lub ganaszem czekoladowym, tak aby było bardzo dobrze zmrożone.
  2. Przygotuj zamsz - włóż spray do pojemnika z ciepłą (nie wrzącą!) wodą na kilka minut tak aby masło kakaowe zawarte w zamszu lekko podniosło swoją temperaturę.
  3. Wyjmij ciasto. Wstrząśnij intensywnie pojemnik z zamszem (min. 30 sekund). Metalowa kulka znajdująca się wewnątrz pojemnika musi rozbić czekoladową masę.
  4. Pokryj zmrożone ciasto zamszem z odległości 20 -25 cm.
  5. Udekorowany wypiek powinien być przechowywany w lodówce.

Jeśli planujesz dłuższą przerwę w korzystaniu ze spray'u - oczyść atomizer delikatnie alkoholem.
Velvet w sprayu wystarczy na ok. 6 tortów, o średnicy 20 cm. Wydajność zależy także od grubości zastosowanej warstwy.
Wszystkie kolory AZO FREE.
Chronić przed światłem słonecznym i wysokimi temperaturami.

Składniki: gaz nośny: E943a, E944, E943b, masło kakaowe, biała czekolada (cukier, masło kakaowe, mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa E322, aromat waniliowy), barwniki: tlenek żelaza E172, błękit brylantowy E133, luteina E161b, olej roślinny, emulgator: lecytyna sojowa E322, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu E392.
Dozowanie: dekoracje i powłoki - 30,0 g/kg.
Pojemność: 250 ml.