Masa cukrowa do koronek

Wybrane: 0
  • 33 35

Wybrane: 0

AKTYWNE FILTRY:

3 produktów

Koronka do tortów to bardzo popularny w ostatnim czasie dodatek do słodkich wypieków, który najczęściej przygotowywany jest ze specjalnej masy cukrowej. Koronka z takiej masy pasuje niemal do każdego rodzaju deseru - bez względu na jego kształt, kolor czy rozmiar, zawsze będzie się pięknie prezentować. Z koronkami na tortach najczęściej można się spotkać podczas przyjęć weselnych, chrztów, komunii i innych równie eleganckich uroczystości.

Gotowa masa cukrowa do koronek

Przygotowanie masy cukrowej do koronek jest nie lada wyzwaniem dla cukierników. Wymaga dużej wiedzy, umiejętności i sporych nakładów czasu. Niezwykle ważne jest zachowanie odpowiednich proporcji, tak aby masa cukrowa do koronek miała właściwe cechy, niezbędne do uformowania pięknej dekoracji. Ze względu na liczne trudności, jakie wiążą się z przygotowaniem takiej masy, coraz więcej osób decyduje się na zakup gotowej masy cukrowej do koronek, którą znaleźć można również w naszym sklepie. Oferujemy produkty o najwyższej jakości, które idealnie sprawdzą się podczas tworzenia koronkowych ozdób na torcie.

Masa cukrowa do koronek – sposób użycia

Sposób użycia masy cukrowej do koronek jest niezwykle prosty. W przypadku masy Sweet Lace Express wystarczy wyjąć niewielką jej ilość z opakowania i ugniatać przez kilka sekund. Następnie tak przygotowaną masę należy umieścić na specjalnej silikonowej macie do koronek, dzięki której będzie można uzyskać przepiękny i unikalny wzór. Masę można rozprowadzić przy użyciu dedykowanej łopatki bądź innego płaskiego narzędzia. Ważne jest to, aby masą dokładnie wypełnić każdą szczelinę. Całość należy pozostawić na kilka minut, a następnie powoli i delikatnie wyciągnąć dekorację.

Proszek do koronek – niezastąpiony podczas ozdabiania tortów

Alternatywą dla gotowej masy koronkowej jest proszek do koronek, którego sposób użycia jest równie prosty. Należy go zmiksować z wodą w proporcji podanej na etykiecie i tak przygotowaną masę umieścić w formie do koronek. Przed przystąpieniem do dekorowania tortu należy jednak odczekać odpowiednią ilość czasu - od 3 do 4 godzin (w temperaturze pokojowej) lub 9–12 minut, jeśli zdecydujemy się podgrzać masę w piekarniku.