Czekolada Callebaut

AKTYWNE FILTRY:

45 produktów

Czekolada Callebaut Barry

Belgijska czekolada bardzo słusznie budzi skojarzenia z czymś luksusowym, słodkim i rozpływającym się w ustach. Produkty marki Callebaut to przedstawiciele czekolad wykwintnych – służących głównie do celów konfekcyjnych i dekoracyjnych przy wytwarzaniu słodkich, efektownych deserów.

Czekolada Callebaut – definicja czekoladowości

Barry Callebaut to jeden z najbardziej rozpoznawalnych producentów belgijskich czekolad, obecnych na rynku już od 1911 roku. Produkty charakteryzuje wyjątkowa gładkość wynikająca z zastosowania do produkcji najlepszej jakości mleka, kakao i innych składników odpowiadających za właściwy smak i teksturę. Z biegiem czasu firma wprowadziła na rynek kaletki czekoladowe – czyli po prostu rozmaite gatunki czekolady w dropsach. Dzięki temu dziś możemy Ci zaproponować szeroki asortyment produktów czekoladowych w różnych smakach, kolorach, rodzajach i gramaturach - w ofercie posiadamy nie tylko czekoladę mleczną, ciemną czy białą, ale też różową - Ruby Callebaut. Dzięki kaletkom Callebaut Twoje desery będą jeszcze bardziej smakowite!

czytaj więcej

Czekolady Callebaut - jakie mamy w ofercie?

Czekolada belgijska w pastylkach to najlepszy wybór dla cukierników, twórców i firm wypożyczających czekoladowe fontanny, ale również osób prywatnych, które poszukują czekolady łatwej do rozpuszczania w kąpieli wodnej do dekoracji wypieków czy produkcji pralinek. Czekolada do dekoracji tortu dzięki postaci dropsów jest bardzo łatwa do używania, ale przede wszystkim do odmierzania odpowiednich porcji. Belgijska czekolada do fontanny to najlepszy wybór dla osób i firm poszukujących doskonałego smaku – takiego, który zaskoczy biesiadników zanurzających w czekoladowym strumieniu kawałki owoców czy pianki.

Czekolady różnych kolorów i smaków – tylko od Callebaut

Najpopularniejsza na świecie czekolada Barry Callebaut występuje w bardzo szerokim wachlarzu smaków, kolorów, form i gramatur. Dzięki tej olbrzymiej różnorodności możesz dopasować idealny rodzaj tego smakołyku do swojego wyrobu cukierniczego. Oferujemy czekoladę białą W2, ciemną 811 lub extra ciemną z 70,5% zawartością kakao, ale również czekoladę złotą karmelową oraz mleczną 823. Znajdziesz u nas również czekoladowe perełki idealne do wykonywania smakowitych zdobień, oraz prawdziwą nowość – różową czekoladę!

Czekolada Ruby Callebaut – innowacja w świecie czekolad

Różowa czekolada to produkt Callebaut, który zdecydowanie podbił światowe rynki, i którym warto zaskoczyć swoich klientów, fundując im czekoladową, różową polewę na torcie, czy różowe praliny. Czekolada rubinowa powstała w sposób naturalny z niefermentowanego ziarna kakao o różowym kolorze i charakteryzuje się delikatnie jagodowym smakiem. Do jej produkcji nie wykorzystano barwników ani ekstraktów owocowych, co sprawia, że to produkt niezwykle luksusowy i bardzo charakterystyczny.

Szeroki wybór smaków, kolorów i gramatur

Najpopularniejszym produktem jest czekolada Callebaut 1 kg, jednak te produkty występują także w opakowaniach po 400 g lub 2,5 kg w każdej wersji smakowej. Wybierając spośród naszej oferty czekolady najbardziej dopasowane do stylistyki i smaku tortów oraz innych produktów cukierniczych, warto zaopatrzyć się w większe, bardziej wydajne opakowania, które wystarczą na wiele porcji słodkości!

Biała czekolada Callebaut w wygodnych kaletkach to absolutny hit wśród cukierników. Dzięki niej udaje się stworzyć wiele wspaniałych wyrobów czekoladowych lub z dodatkiem tego smakołyku w najróżniejszych kształtach, formach i wzorach!

Czekolada Callebaut biała – przyjemność tworzenia

Czekolada biała Callebaut to klasyka wśród cukierniczych dodatków, pozwalająca stworzyć wiele wspaniałych form: pralinki, torty, ciastka, ciasteczka, figurki z czekolady, polewy, kremy i wiele innych. Doskonałe zrównoważenie składników pozwoliło uzyskać odpowiedni poziom płynności, tłustości, a co za tym idzie – podatności na formowanie.

Czekolada biała Callebaut – najchętniej wybierana przez cukierników

Cukiernicy najchętniej stawiają na białą czekoladę Callebaut, bo to marka gwarantująca najwyższy poziom zadowolenia z tworzenia różnych smacznych form, jak również z ich spożywania. Delikatna słodycz, mleczna konsystencja i piękny kolor, który świetnie nadaje się jako baza do tworzenia kolorowych słodyczy, gdy połączy się ją z odpowiednim barwnikiem – to wszystko najlepiej opisuje czekolady Callebaut. Aksamitna konsystencja, rozpływające się w ustach kaletki i subtelna słodycz podkręcona aż 28-procentową tłustością mleka składają się na wspaniałe doznania smakowe wynikające z jedzenia produktów z wykorzystaniem białej czekolady Callebaut. Sprawdź sam czekoladę z oferty naszego sklepu i przekonaj się, dlaczego cukiernicy z całego świata i specjaliści z manufaktur słodyczy właśnie ją wybierają najchętniej!