Czekolada karmelowa Callebaut Gold w pastylkach 2,5 kg

Czekolada karmelowa Callebaut Gold w pastylkach 2,5 kg

Czekolada karmelowa Callebaut Gold w pastylkach 2,5 kg

Numer katalogowy: CHK-R30GOLD-E4-U70
Waga: 2,5 kg
279,99 zł
Ilość:

Czekolada karmelowa Callebaut Gold w ofercie TortyTorty.pl 

Chcesz poznać wyjątkowy smak belgijskiej czekolady karmelowej Callebaut Gold, która od wielu lat zachwyca profesjonalnych cukierników i pasjonatów słodkich wypieków na całym świecie? Czekolada karmelowa z oferty TortyTorty.pl powstaje z wyselekcjonowanych składników, łącząc w sobie głęboki smak karmelu z aksamitną konsystencją. Sprawdź sama! 

Poznaj zastosowanie czekolady karmelowej Callebaut Gold w pastylkach 2,5 kg

Czekolada karmelowa Callebaut Gold, to doskonały dodatek cukierniczy, który otworzy przed Tobą świat nowych możliwości przy tworzeniu różnorodnych wypieków. Doskonale sprawdza się w przygotowaniu wykwintnych pralinek oraz ręcznie robionych czekoladek o niepowtarzalnym smaku. Jej wyjątkowa konsystencja (po rozpuszczeniu) sprawia, że świetnie nadaje się do tworzenia eleganckich musów czekoladowych i kremowych nadzień do tortów. 

Cukiernicy cenią czekoladę karmelową Callebaut Gold za możliwość stworzenia z jej wykorzystaniem wyjątkowych ganache. Warto stosować ją także, jako bazę dla innych wyrafinowanych deserów. Czekolada karmelowa Callebaut Gold z pewnością jest niezastąpiona przy tworzeniu efektownych polew do tortów, ciast i babeczek, gwarantując perfekcyjne wykończenie każdego wypieku! 

Czym wyróżnia się czekolada karmelowa Callebaut?

Czekolada karmelowa Callebaut, to prawdziwy majstersztyk sztuki cukierniczej. Wyróżnia się intensywnym, karmelowym aromatem i jedwabistą teksturą, która zachwyca podniebienie subtelnymi nutami. Producent zadbał o wygodę użytkowania, oferując czekoladę w formie praktycznych pastylek, które błyskawicznie i równomiernie się rozpuszczają. 

Opakowanie o wadze 2,5 kg zostało zaprojektowane z myślą o profesjonalnych cukiernikach – zawiera praktyczny system zamykania, który pozwala zachować świeżość produktu na długo. Pastylki są jednakowej wielkości, co znacząco ułatwia precyzyjne odmierzanie potrzebnej ilości czekolady do konkretnej receptury.

Czekolada karmelowa Callebaut cena – niskie ceny w sklepie z akcesoriami cukierniczymi TortyTorty.pl

W naszym sklepie internetowym z akcesoriami cukierniczymi TortyTorty.pl oferujemy czekoladę karmelową Callebaut Gold w atrakcyjnych cenach, dostępną od ręki. Gwarantujemy profesjonalne warunki przechowywania i błyskawiczną wysyłkę, dzięki czemu otrzymasz produkt najwyższej jakości. 

Dołącz do grona zadowolonych klientów i przekonaj się, dlaczego profesjonaliści wybierają czekoladę karmelową Callebaut Gold dostępną w naszym sklepie.

Czekolada Callebaut Gold o intensywnym smaku karmelu z bogatą nutą toffi, masła, śmietany i szczyptą soli. Czekolada o pięknym, ciepłym, karmelowym i jasnobursztynowym kolorze, ze złotym odcieniem. Nadaje się do robienia czekoladek, pralinek, czekoladowych korpusów i deserów. Może służyć jako polewa do tortów, ciastek i babeczek, do ganache, kremów czy musów.
Występuje w postaci łatwych do stopienia kaletkach. Aby uzyskać błyszczące i chrupiące korpusy lub pralinki należy wcześniej zatemperować czekoladę. Do zatemperowania czekolady polecamy masło kakaowe w proszku Mycryo.

Jak rozpuścić czekoladę?


Najpopularniejszą techniką wykorzystywaną do rozpuszczania czekolady jest kąpiel wodna. Czekoladę umieszczamy w miseczce, którą następnie ustawiamy nad garnkiem lub innym pojemnikiem z wrzącą wodą. Para wodna ogrzewa naczynie, w którym znajduje się czekolada, stopniowo ją rozpuszczając. Naczynie nie może dotykać powierzchni wody. Należy zadbać, aby woda nie dostała się do rozpuszczanej czekolady - wtedy czekolada będzie matowa.

Drugą popularną techniką jest rozpuszczanie w mikrofalówce. Metoda ta nadaje się tylko do rozpuszczania czekolady ciemnej oraz mlecznej. Czekoladę należy umieścić w miseczce, wstawić do mikrofalówki i podgrzewać przez max. 10 sekund na niskiej mocy - następnie czekoladę trzeba wymieszać i ponownie wstawić do mikrofalówki na około 10 sekund. W razie potrzeby czynność podgrzewania oraz mieszania należy powtarzać, aż do uzyskania równomiernie rozpuszczonej, gładkiej czekolady. Czekolada nie wymieszana lub grzana zbyt długo może się przypalić.

Nie rozpuszczamy czekolady w garnuszku znajdującym się bezpośrednio na palniku - istnieje wysokie ryzyko przypalenia czekolady!



Czym jest płynność?
Płynność oznaczana jest na opakowaniu symbolem "kropli" i uzależniona jest od ilości zawartego w czekoladzie masła kakaowego.
Czekolady z wyższym poziomem płynności stworzą po zastygnięciu twardszą i cieńszą warstwę. Po odpowiednim zatemperowaniu można uzyskać pożądaną, chrupiącą powierzchnię o wysokim połysku.
Czekolady z niższym poziomem płynności zawierają mniej masła kakaowego. Z takiej czekolady można uzyskać korpusy, które są mniej twarde i połyskliwe, ale za to grubsze.
Przykładowo czekolada z oznaczeniem od jednej do dwóch kropli będzie idealnie nadawać się do aromatyzowania smakiem czekolady kremów, musów, nadzień do pralin lub lodów. Oznaczenie trzech kropli jest najbardziej uniwersalne - od kremów i nadzień po robienie tabliczek czekolady, korpusów czekoladowych, maczanych czekoladek i pralin. Czekolady z czterema oraz pięcioma kroplami świetnie sprawdzą się do maczanych czekoladek i pralin tworząc cienką warstwę na ich wierzchu oraz do fontanny czekoladowej.

Składniki: tłuszcz kakaowy, cukier, mleko pełne w proszku, laktoza (z mleka), serwatka w proszku (z MLEKA), MLEKO odtłuszczone w proszku, karmelowy cukier 2%, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy, sól.
Przechowywać w temperaturze 12-20°C, w ciemnym miejscu.
Waga: 2,5 kg.