Masło kakaowe Mycryo® w proszku Callebaut

Masło kakaowe Mycryo® w proszku Callebaut

Masło kakaowe Mycryo® w proszku Callebaut

Numer katalogowy: NCB-HD706-E0-W44
Waga: 600 g
185,90 zł
Ilość:

Masło kakaowe MycryoTM to 100% czystego masła kakowego, w formie bardzo drobnego proszku.
Dodanie około 2% tego masła do roztopionej czekolady to wyjątkowo łatwy sposób na temperowanie czekolady. Powstałe po dodaniu MycryoTM stabilne kryształy wytworzą wstępnie skrystalizowaną czekoladę o większym połysku i lepszej łamliwości.
Masło kakaowe to również doskonały tłuszcz roślinny do smażenia i grillowania, znosi temperaturę smażenia lepiej niż masło czy oleje nie spalając się. Wystarczy smażone czy grillowane produkty obtoczyć w MycryoTM i smażyć na rozgrzanej patelni czy grillu. Proszek masła kakaowego można wymieszać bezpośrednio z ziołami czy innymi przyprawami.
MycryoTm posiada neutralny smak i biały kolor.

Zastosowanie
Masło kakaowe wykorzystywane jest do produkcji słodyczy, a przede wszystkim czekolady. Dzięki stosunkowo niskiej temperaturze topnienia masła kakaowego (ok. 30-35 st. C.) czekolada może się przyjemnie rozpływać w ustach. Masło kakaowe wykorzystywane jest do regulacji płynności czekolady, jej połysku oraz łamliwości. Na bazie masła kakaowego powstają również barwniki stosowane do barwienia czekolady białej i deserowej, malowania form i pralin, a także do nakładania pistoletem natryskowym (aerografem).

Przechowywanie
Masło kakaowe należy przechowywać szczelnie zamknięte w zaciemnionym i chłodnym miejscu.

Składniki: masło kakaowe 100%. 
Waga: 600 g.

Zobacz jak łatwo można zatemperować czekoladę przy użyciu masła kakaowego w proszku: