Ranty cukiernicze

Wybrane: 0
  • 7 249

AKTYWNE FILTRY:

91 produktów
Rant cukierniczy okrągły...
Rant cukierniczy do bezy i...
Rant cukierniczy śr. 7,5 cm...
Rant cukierniczy śr. 8,5 cm...
Rant cukierniczy śr. 10 cm...
Rant cukierniczy śr. 12 cm...
Rant cukierniczy śr. 14 cm...
Rant cukierniczy śr. 18 cm...
Rant cukierniczy śr. 20 cm...
Rant cukierniczy śr. 22 cm...
Mały rant okrągły śr. 5 cm,...
Mały rant okrągły śr. 9 cm,...
Rant cukierniczy Bento cake...
Rant cukierniczy śr. 12 cm...
Rant cukierniczy śr. 14 cm...
Rant cukierniczy śr. 20 cm...
Rant cukierniczy śr. 22 cm...
Rant cukierniczy okrągły,...
Rant cukierniczy 12-15 cm h...
Rant cukierniczy 15 - 21 cm...
Rant cukierniczy 21-26 cm h...
Rant cukierniczy 26-31 cm h...
Rant cukierniczy 31-41 cm h...
Rant cukierniczy 15 - 21 cm...

Ranty cukiernicze

W podstawowym wyposażeniu każdego cukiernika powinny znaleźć się ranty cukiernicze. Są to wielofunkcyjne akcesoria, które przydają się zarówno podczas pieczenia, jak i do równego składania tortu. Są ponadto niezastąpione w przypadku deserów na zimno. W naszej ofercie znajdziesz szeroką gamę rantów, które różnią się kształtem irozmiarem oraz materiałem, z jakiego są wykonane. Zapraszamy do zapoznania się z szerokim asortymentem tortytorty.pl.

Czym jest rant cukierniczy?

Ranty cukiernicze wykorzystuje się do pieczenia ciast, jednak od zwykłych blaszek różnią się tym, że nie mają dna. Akcesoria te występują ponadto w wersji regulowanej, dzięki czemu można dopasować je do ciast o różnej średnicy. Mogą mieć różną wysokość, od 1,4cm do przygotowywania specjalnej warstwy w torcie - żelki, do 14 cm. W naszej ofercie dostępne są nie tylko zwykłe ranty, lecz także i te z powierzchnią perforowaną, zwiększającą cyrkulację powietrza. Takie ranty gwarantują uzyskanie idealnie upieczonych, kruchych ciast. Proponowane ranty do pieczenia wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która odporna jest na odkształcenia. Ponadto nie pochłania zapachów i nie odbarwia się w kontakcie z owocami czy musami. Oferujemy również nowoczesne ranty, renomowanej marki Silikomart. Są to produkty wyprodukowane z materiału termoplastycznego (silikonu), który jest niewrażliwy na zgniatanie, a także cechuje się wysoką stabilnością termiczną. 

W jaki sposób używać rantu cukierniczego?

Rant cukierniczy należy ustawić na blaszce. Blacha powinna być przykryta papierem do pieczenia. Należy wybrać optymalną wielkość rantu i spiąć go klipsami. Następnie można wlać do niego ciasto i je upiec. Rant cukierniczy wysoki sprawdzi się idealnie do składania tortów, które dzięki niemu będą zawsze idealnie proste, a także ich brzegi będą gładkie. Akcesoria te sprawdzają się również doskonale do dekorowania czy składania tortów. W efekcie każda warstwa będzie perfekcyjnie osadzona na swoim miejscu.

Szeroki wybór rantów cukierniczych w tortytorty.pl

Oferowane ranty cukiernicze dostępne są w wielu wariantach. Różnią się nie tylko wysokością i rozmiarem, lecz także i kształtem. Dostępne są: ranty prostokątne, okrągłe i kwadratowe. Poza tym w tej kategorii znajdują się także klipsy i spinki do rantów. Warto zwrócić uwagę również na ranty perforowane. Występują one w licznych kształtach, np. serca, prostokąta lub koła. Takie ranty doskonale sprawdzą się na ważne okazje, np. ślub, rocznice czy Walentynki.