Pozostając na stronie, akceptujesz wykorzystanie technologii cookies. Możesz określi warunki przechowywania lub dostępu cookie w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej .
-
Masa cukrowa
Masa cukrowa
- Masa cukrowa do tortów Masa cukrowa do tortów
- Masa cukrowa do figurek Masa cukrowa do figurek
- Masa cukrowa do kwiatów Masa cukrowa do kwiatów
- Masa cukrowa do koronek Masa cukrowa do koronek
- Czekolada plastyczna Czekolada plastyczna
- Masa marcepanowa Masa marcepanowa
- Renshaw masa cukrowa Renshaw masa cukrowa
- Dama Top masa cukrowa Dama Top masa cukrowa
- Credin masa cukrowa Credin masa cukrowa
- Smartflex masa cukrowa Smartflex masa cukrowa
- Saracino masa cukrowa Saracino masa cukrowa
- FunCakes masa cukrowa FunCakes masa cukrowa
-
Barwniki spożywcze
Barwniki spożywcze
- Barwniki spożywcze w żelu Barwniki spożywcze w żelu
- Barwniki spożywcze w proszku Barwniki spożywcze w proszku
- Barwniki spożywcze pudrowe Barwniki spożywcze pudrowe
- Barwniki spożywcze w sprayu Barwniki spożywcze w sprayu
- Farbki spożywcze Farbki spożywcze
- Barwniki do czekolady Barwniki do czekolady
- Flamastry do tortów Flamastry do tortów
- Barwniki spożywcze neonowe Barwniki spożywcze neonowe
- Barwniki do aerografu Barwniki do aerografu
- Biały barwnik spożywczy Biały barwnik spożywczy
- Złoty barwnik spożywczy Złoty barwnik spożywczy
- Brokaty spożywcze Brokaty spożywcze
-
Akcesoria cukiernicze
Akcesoria cukiernicze
-
Formy do pieczenia
Formy do pieczenia
- Tortownice Tortownice
- Ranty cukiernicze Ranty cukiernicze
- Dorosiowe Ranty Dorosiowe Ranty
- Kami Ranty Kami Ranty
- Formy do tart Formy do tart
- Formy do babki Formy do babki
- Formy jednorazowe Formy jednorazowe
- Foremki do muffinek Foremki do muffinek
- Silikonowe formy Silikonowe formy
- Maty silikonowe Maty silikonowe
- Pozostałe Pozostałe
- Papilotki Papilotki
- Wykrawaczki Wykrawaczki
- Wykrawaczki literki i stempelki Wykrawaczki literki i stempelki
- Do dekorowania kremem Do dekorowania kremem
- Do wygładzania tortów Do wygładzania tortów
- Wsporniki do tortów i patyczki Wsporniki do tortów i patyczki
- Narzędzia do kwiatów cukrowych Narzędzia do kwiatów cukrowych
- Narzędzia do masy cukrowej Narzędzia do masy cukrowej
- Formy do czekolady Formy do czekolady
- Atrapy styropianowe Atrapy styropianowe
- Przybory dla cukiernika Przybory dla cukiernika
- Kupon prezentowy Kupon prezentowy
- Książki Książki
- Większe ilości - opakowania zbiorcze Większe ilości - opakowania zbiorcze
-
Formy do pieczenia
Formy do pieczenia
-
Dekoracje cukiernicze
Dekoracje cukiernicze
- Zamsz w sprayu spożywczy Zamsz w sprayu spożywczy
- Posypki do ciast Posypki do ciast
- Suszone kwiaty jadalne Suszone kwiaty jadalne
- Gotowe dekoracje na tort Gotowe dekoracje na tort
- Papier jadalny Papier jadalny
- Lukier w tubie Lukier w tubie
- Lukier królewski, pasteryzowane białko Lukier królewski, pasteryzowane białko
- Polewy do ciast Polewy do ciast
- Dodatki cukiernicze Dodatki cukiernicze
- Topper na tort Topper na tort
- Owoce liofilizowane Owoce liofilizowane
- Callebaut czekolada Callebaut czekolada
- Cacao Mill czekolada Cacao Mill czekolada
- Wydruki spożywcze Wydruki spożywcze
-
Ozdoby wg okazji
Ozdoby na tort wg okazji
- Ozdoby na tort komunijny Ozdoby na tort komunijny
- Ozdoby na tort weselny i słodki stół Ozdoby na tort weselny i słodki stół
- Ozdoby na tort urodzinowy Ozdoby na tort urodzinowy
- Ozdoby na tort chrzest Ozdoby na tort chrzest
- Tłusty czwartek Tłusty czwartek
- Wielkanoc Wielkanoc
- Ozdoby na tort z filmu i bajek Ozdoby na tort z filmu i bajek
- Dekoracje na Walentynki Dekoracje cukrowe na Walentynki
- Dekoracje na pierniczki Dekoracje na pierniczki
- Dekoracje cukrowe Halloween Dekoracje cukrowe Halloween
- Bon prezentowy Bon prezentowy
- Akcesoria urodzinowe Akcesoria urodzinowe
-
Boże Narodzenie
Boże Narodzenie
- Posypki Posypki
- Lukier królewski, pasteryzowane białko Lukier królewski, pasteryzowane białko
- Lukry w tubkach Lukry w tubkach
- Tylki i rękawy cukiernicze Tylki i rękawy cukiernicze
- Foremki na pierniczki Foremki na pierniczki
- Formy do pieczenia, papilotki, szablony Formy do pieczenia, papilotki, szablony
- Barwniki spożywcze Barwniki spożywcze
- Masy cukrowe Masy cukrowe
- Pudełka i woreczki na pierniczki Pudełka i woreczki na pierniczki
- Gotowe dekoracje Gotowe dekoracje
- Na prezent Na prezent
- Prezent na święta Prezent na święta
- Balony z helem Balony z helem
- Balony bez helu Balony bez helu
-
Opakowania cukiernicze
Opakowania cukiernicze
-
Podkład pod tort
Podkład pod tort
- Podkłady okrągłe małe do 20 cm Podkłady okrągłe małe do 20 cm
- Podkłady okrągłe średnie do 30 cm Podkłady okrągłe średnie do 30 cm
- Podkłady okrągłe duże Podkłady okrągłe duże
- Podkłady kwadratowe Podkłady kwadratowe
- Podkłady prostokątne Podkłady prostokątne
- Podkłady cienkie Podkłady cienkie
- Podkłady średniogrube Podkłady średniogrube
- Podkłady grube styl angielski Podkłady grube styl angielski
- Styrodury Styrodury
- Podkłady srebrne Podkłady srebrne
- Podkłady złote Podkłady złote
- Podkłady białe Podkłady białe
- Podkłady kolorowe Podkłady kolorowe
- Podkłady dwustronnie laminowane Podkłady dwustronnie laminowane
- Monoporcje Monoporcje
- Pudełka do tortów Pudełka do tortów
- Pudełka na monoporcje Pudełka na monoporcje
- Pudełka na ciasta Pudełka na ciasta
- Opakowania na muffiny Opakowania na muffiny
- Opakowania na ciasteczka, pierniczki Opakowania na ciasteczka, pierniczki
- Woreczki celofanowe Woreczki celofanowe
- Opakowania pozostałe Opakowania pozostałe
- Większe ilości - opakowania zbiorcze Większe ilości - opakowania zbiorcze
-
Podkład pod tort
Podkład pod tort
- Ozdoby na tort komunijny Ozdoby na tort komunijny
- Blog Blog
- koszyk (0)
Czekolada biała Callebaut CW2 w pastylkach 10 kg
Opakowanie białej czekolady Callebaut powstało z najlepszej belgijskiej czekolady i zawiera 25,9% masła kakaowego. Ma zrównoważony smak kremowego mleka z nutami waniliowymi. Występuje w postaci łatwych do stopienia kaletkach. Ma zrównoważony smak kremowego mleka z nutami waniliowymi. Gęsta konsystencja sprawia, że jest to idealna biała czekolada do mieszania i nadawania smaku musom, kremom i ganaszom. Ze względu na przyjemny smak można ją łączyć z szeroką gamą składników. Aby uzyskać błyszczącą i chrupiącą czekoladę należy wcześniej ją zatemperować. Do zatemperowania czekolady polecamy masło kakaowe w proszku Mycryo.
Pod wpływem temperatury kaletki mogą stopić się podczas transportu. Nadal można ich używać, ale mogą nie mieć oryginalnego kształtu dysku. Aby je przetworzyć należy postępować zgodnie ze zwykłymi instrukcjami na opakowaniu.
Jak rozpuścić czekoladę?
Najpopularniejszą techniką wykorzystywaną do rozpuszczania czekolady jest kąpiel wodna. Czekoladę umieszczamy w miseczce, którą następnie ustawiamy nad garnkiem lub innym pojemnikiem z wrzącą wodą. Para wodna ogrzewa naczynie, w którym znajduje się czekolada, stopniowo ją rozpuszczając. Naczynie nie może dotykać powierzchni wody. Należy zadbać, aby woda nie dostała się do rozpuszczanej czekolady - wtedy czekolada będzie matowa.
Drugą popularną techniką jest rozpuszczanie w mikrofalówce. Metoda ta nadaje się tylko do rozpuszczania czekolady ciemnej oraz mlecznej. Czekoladę należy umieścić w miseczce, wstawić do mikrofalówki i podgrzewać przez max. 10 sekund na niskiej mocy - następnie czekoladę trzeba wymieszać i ponownie wstawić do mikrofalówki na około 10 sekund. W razie potrzeby czynność podgrzewania oraz mieszania należy powtarzać, aż do uzyskania równomiernie rozpuszczonej, gładkiej czekolady. Czekolada nie wymieszana lub grzana zbyt długo może się przypalić.
Czym jest płynność?
Płynność oznaczana jest na opakowaniu symbolem "kropli" i uzależniona jest od ilości zawartego w czekoladzie masła kakaowego.
Czekolady z wyższym poziomem płynności stworzą po zastygnięciu twardszą i cieńszą warstwę. Po odpowiednim zatemperowaniu można uzyskać pożądaną, chrupiącą powierzchnię o wysokim połysku.
Czekolady z niższym poziomem płynności zawierają mniej masła kakaowego. Z takiej czekolady można uzyskać korpusy, które są mniej twarde i połyskliwe, ale za to grubsze.
Składniki: cukier, masło kakaowe, MLEKO pełne w proszku, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy.
Przechowywać najlepiej w temperaturze 12-20 ° C, w ciemnym miejscu.
Waga: 10 kg.
KOSZT WYSYŁKI - POLSKA
- 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego z góry,
- 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego gotówką, BLIKIEM, kartą w punkcie odbioru,
- 0 zł w przypadku opłaconego zamówienia o wartości brutto powyżej 150 zł (po uwzględnieniu rabatów oraz bez kosztów przesyłki; nie dotyczy przesyłki Ekspres i Paczki w Weekend, paczek zagranicznych).
- 12,90 zł w przypadku zamówienia z odbiorem w paczkomacie Inpost 24/7; + 5,10 zł w przypadku Paczki w Weekend. Paczka w Weekend: tę formę dostawy możesz wybrać od godz. 15-tej w czwartek do godz. 14-tej w piątek. Zamówienie złożone i opłacone do piątku do godziny 14-tej - otrzymasz do paczkomatu w sobotę.
- od 13,90 zł w przypadku wysyłki zamówienia kurierem opłaconego z góry,
- od 17,90 zł w przypadku zamówienia opłaconego przy odbiorze (tzw. przesyłka pobraniowa) kurier.
KOSZT WYSYŁKI - KRAJE UE
- Austria od 60 zł
- Belgia od 75 zł
- Czechy od 55 zł
- Dania od 75 zł
- Estonia od 80 zł
- Finlandia od 100 zł
- Francja od 90 zł
- Hiszpania (bez Wysp Kanaryjskich) od 110 zł
- Litwa od 85 zł
- Niemcy od 45 zł
- Szwecja od 99 zł
- Łotwa od 75 zł
Powyższe ceny dotyczą paczek o wadze do 10 kg. Po wrzuceniu produktów do koszyka, ich ilości i podaniu adresu dostawy system naliczy ostateczny koszt dostawy.
Płatności można dokonać:
- bezpośrednio na konto bankowe TortyTorty.pl (przelewem wykonanym w banku, także internetowym, lub na poczcie); W przypadku przelewu uzupełnianego samodzielnie prosimy o wpłatę należności na rachunek:
Numer konta: 34 1050 1025 1000 0092 1843 6575 (ING Bank Śląski),
UWAGA !!! – w tytule przelewu wykonywanego samodzielnie, bez pośrednictwa Przelewy24 lub PayPal koniecznie proszę wpisać: imię, nazwisko, numer ID zamówienia (informacja podana będzie w mailu).
Brak powyższych danych może uniemożliwić lub znacznie opóźnić wysłanie przesyłki.
- on-line, za pośrednictwem serwisu Przelewy24 (bezpieczna płatność kartą, BLIKIEM lub szybkim przelewem z banku internetowego), PayPal;
- za pobraniem, w momencie odebrania zamówienia od kuriera,
- gotówką, kartą, BLIKIEM w momencie odebrania zamówienia w sklepie stacjonarnym (Sklep TortyTorty.pl Al. KEN 46 lok. U6 w Warszawie). Koszt: 0 zł.
