Zamsz w spray'u czarny 400 ml, Pavoni

Zamsz w spray'u czarny 400 ml, Pavoni

Zamsz w spray'u czarny 400 ml, Pavoni

Numer katalogowy: DV14SB
Ilość sztuk w opak.: 1
Pojemność: 400 ml
119,99 zł
Ilość:

Wysokiej jakości jadalny zamsz w spray'u włoskiej marki Pavoni. Idealny do użytku dla profesjonalistów oraz początkujących! Nadaje się do dekorowania tortów musowych, nowoczesnych monoporcji, ciast, babeczek, tradycyjnych tortów. Wygląda niezwykle elegancko, uzyskasz wspaniały efekt od razu po zaaplikowaniu na deser. Dobrze i dokładnie kryje kolorem, ma wysoką wydajność. Dysza nie zatyka się w trakcie korzystania pracy z zamszem. Duże opakowanie o pojemności 400ml wystarczy na pokrycie zamszem niejednego deseru.

Sposób użycia:
  1. Włóż do zamrażalnika ciasto pokryte masą cukrową, kremem maślanym lub ganache czekoladowym, tak aby było bardzo dobrze zmrożone.
  2. Przygotuj zamsz - włóż spray do pojemnika z ciepłą (nie wrzącą!) wodą na kilka minut tak aby masło kakaowe zawarte w zamszu lekko podniosło swoją temperaturę.
  3. Wyjmij ciasto. Wstrząśnij intensywnie pojemnik z zamszem (min. 30 sekund). Metalowa kulka znajdująca się wewnątrz pojemnika musi rozbić czekoladową masę.
  4. Pokryj zmrożone ciasto zamszem z odległości 20 -25 cm.
  5. Udekorowany wypiek powinien być przechowywany w lodówce.

Nasza rada - jeśli planujesz dekorowanie zamszem w warunkach domowych, umieść dekorowany deser w dużym kartonie. 
Odpryskujące podczas zamszowania cząsteczki będą osadzały się na kartonie a nie na innych powierzchniach kuchennych!

Jeśli planujesz dłuższą przerwę w korzystaniu ze spray'u - oczyść atomizer delikatnie alkoholem.

Składniki: masło kakaowe, barwniki: E133, E120, E129, E102, gaz nośny: E943a, E943b, E944. Może zawierać śladowe ilości mleka, siarczynów i soi. Barwniki E102, E129 mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie u dzieci.

Dozowanie: 2,94 g/1 kg produktu.
Pojemność: 400 ml.
Chronić przed światłem słonecznym i wysokimi temperaturami. Wystawienie sprayu na działanie wysokich temperatur może skutkować roztemperowaniem zamszu.