Czekolada Sicao mleczna 32,1% w pastylkach 2 kg

Czekolada Sicao mleczna 32,1% w pastylkach 2 kg

Czekolada Sicao mleczna 32,1% w pastylkach 2 kg

Numer katalogowy: CHM-T92941-86Ax2
Waga: 2 kg
116,99 zł
Produkt chwilowo niedostępny
Zaloguj się, aby dodać produkt do listy życzeń

Mleczna czekolada Sicao, produkowana przez Barry Callebaut Polska ma zrównoważony, kremowy i słodki smak. Czekolada występuje w postaci łatwych do rozpuszczenia kaletek. Po rozpuszczeniu ma gładką konsystencję. Czekolada jest przeznaczona przede wszystkim do oblewania i powlekania. Dzięki swojej płynności idealnie nadaje się do stworzenia cienkich korpusów do czekoladek, pralinek krojonych i formowanych. Nadaje się, jako polewa do cakepops, cakesicle, donuts, do zrobienia efektu dripu. Sprawdzi się również do ganaszu, nadzień, musów oraz lodów.

Pamiętaj! Aby uzyskać błyszczącą i chrupiącą czekoladę należy wcześniej ją zatemperować. Do zatemperowania czekolady polecamy masło kakaowe w proszku Mycryo.

Pod wpływem temperatury kaletki mogą stopić się podczas transportu. Nadal można ich używać, ale mogą nie mieć oryginalnego kształtu dysku. 

Jak rozpuścić czekoladę? 


Najpopularniejszą techniką wykorzystywaną do rozpuszczania czekolady jest kąpiel wodna. Czekoladę umieszczamy w miseczce, którą następnie ustawiamy nad garnkiem lub innym pojemnikiem z wrzącą wodą. Para wodna ogrzewa naczynie, w którym znajduje się czekolada, stopniowo ją rozpuszczając. Naczynie nie może dotykać powierzchni wody. Należy zadbać, aby woda nie dostała się do rozpuszczanej czekolady - wtedy czekolada będzie matowa.

Drugą popularną techniką jest rozpuszczanie w mikrofalówce. Metoda ta nadaje się tylko do rozpuszczania czekolady ciemnej oraz mlecznej. Czekoladę należy umieścić w miseczce, wstawić do mikrofalówki i podgrzewać przez max. 10 sekund na niskiej mocy - następnie czekoladę trzeba wymieszać i ponownie wstawić do mikrofalówki na około 10 sekund. W razie potrzeby czynność podgrzewania oraz mieszania należy powtarzać, aż do uzyskania równomiernie rozpuszczonej, gładkiej czekolady. Czekolada nie wymieszana lub grzana zbyt długo może się przypalić.

Czym jest płynność?


Płynność oznaczana jest na opakowaniu symbolem "kropli" i uzależniona jest od ilości zawartego w czekoladzie masła kakaowego.
Czekolady z wyższym poziomem płynności stworzą po zastygnięciu twardszą i cieńszą warstwę. Po odpowiednim zatemperowaniu można uzyskać pożądaną, chrupiącą powierzchnię o wysokim połysku.
Czekolady z niższym poziomem płynności zawierają mniej masła kakaowego. Z takiej czekolady można uzyskać korpusy, które są mniej twarde i połyskliwe, ale za to grubsze.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (sojowe), aromat: wanilina, emulgator: E476.

Waga: 2 kg

Czekolada mleczna Sicao i jej unikalne właściwości

Sicao czekolada mleczna to prawdziwa perełka w świecie cukiernictwa. Wyróżnia się idealnie wyważonym składem, gdzie wysokiej jakości masło kakaowe łączy się z pierwszorzędnym mlekiem. Docenisz jej jedwabistą konsystencję i perfekcyjną płynność po roztopieniu. Zawartość kakao gwarantuje wyrazisty, ale nie przytłaczający smak mlecznej czekolady, który pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. 

Sicao czekolada mleczna. Poznaj jej zastosowanie!

W Twojej cukierniczej przygodzie czekolada mleczna Sicao stanie się niezastąpionym składnikiem przy wielu projektach. Sprawdzi się idealnie do:

  • wykonywania eleganckich polew na torty i monoporcje,
  • tworzenia aksamitnego ganache do przekładania tortów,
  • produkcji domowych pralinek i czekoladek,
  • przygotowywania kremowych nadzień,
  • oblewania cake popsów i lizaków czekoladowych,
  • dekoracji w postaci czekoladowych płatków i wiórków,
  • tworzenia czekoladowych tabliczek.

Dzięki formie pastylek możesz precyzyjnie odmierzyć potrzebną ilość produktu, a proces topienia przebiega równomiernie i bez ryzyka przypalenia. Czekolada mleczna Sicao zachowuje stabilność podczas temperowania, co jest kluczowe przy tworzeniu profesjonalnych dekoracji cukierniczych.

Czekolada mleczna Sicao w pastylkach – atrakcyjne ceny w sklepie TortyTorty.pl

W TortyTorty.pl znajdziesz czekoladę mleczną Sicao w różnych wariantach wagowych dopasowanych do Twoich potrzeb. Oferujemy konkurencyjne ceny zarówno przy zakupie małych opakowań 500g, jak i większych formatów 2kg czy 2,5kg. Profesjonalne opakowania 10kg to najbardziej ekonomiczny wybór dla właścicielek pracowni cukierniczych.

Stawiamy na przejrzystą politykę cenową – im większe opakowanie wybierzesz, tym korzystniejsza będzie cena za kilogram produktu. Dodatkowo, dla stałych klientek przygotowujemy specjalne promocje i rabaty ilościowe. Możesz również skorzystać z okresowych wyprzedaży, podczas których czekolada mleczna Sicao dostępna jest w jeszcze w bardziej atrakcyjnych cenach.

Szybka wysyłka, bezpieczne pakowanie i profesjonalna obsługa sprawiają, że zakupy w TortyTorty.pl to czysta przyjemność. Dołącz do grona zadowolonych klientek, które doceniły jakość czekolady mlecznej Sicao i atrakcyjne ceny w naszym sklepie. 

KOSZT WYSYŁKI - POLSKA

  1. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego z góry,
  2. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego gotówką, BLIKIEM, kartą w sklepie stacjonarnym Tortytorty.pl, przy Al. KEN 46 w Warszawie,
  3. 0 zł w przypadku opłaconego zamówienia o wartości brutto powyżej 150 zł (po uwzględnieniu rabatów oraz bez kosztów przesyłki; nie dotyczy przesyłki Ekspres i Paczki w Weekend, paczek zagranicznych).
  4. 8,99 zł w przypadku opłaconego zamówienia z odbiorem w Punkcie Orlen.
  5. 12,99 zł w przypadku zamówienia z odbiorem w paczkomacie Inpost 24/7; + 5 zł w przypadku Paczki w Weekend. Paczka w Weekend: tę formę dostawy możesz wybrać od godz. 15:00 w czwartek, do godz. 13:30 w piątek. Zamówienie złożone i opłacone do piątku do godziny 13:30 - otrzymasz do paczkomatu w sobotę. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.
  6. od 14,99 zł w przypadku wysyłki zamówienia kurierem opłaconego z góry. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.
  7. od 19,99 zł w przypadku zamówienia opłaconego przy odbiorze (tzw. przesyłka pobraniowa) kurier. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.

KOSZT WYSYŁKI - KRAJE UE

    • Austria od 60 zł
    • Belgia od 75 zł
    • Czechy od 55 zł
    • Dania od 75 zł
    • Estonia od 80 zł
    • Finlandia od 100 zł
    • Francja od 90 zł
    • Hiszpania (bez Wysp Kanaryjskich) od 110 zł
    • Litwa od 85 zł
    • Niemcy od 45 zł
    • Szwecja od 99 zł
    • Łotwa od 75 zł

Powyższe ceny dotyczą paczek o wadze do 10 kg. Po wrzuceniu produktów do koszyka, ich ilości i podaniu adresu dostawy system naliczy ostateczny koszt dostawy.

Płatności można dokonać:

  • bezpośrednio na konto bankowe TortyTorty.pl (przelewem wykonanym w banku, także internetowym, lub na poczcie); W przypadku przelewu uzupełnianego samodzielnie prosimy o wpłatę należności na rachunek:
Tortytorty.pl, Al. KEN 46 lok. U6, 02-797 Warszawa
Numer konta: 34 1050 1025 1000 0092 1843 6575 (ING Bank Śląski),
UWAGA !!! – w tytule przelewu wykonywanego samodzielnie, bez pośrednictwa Przelewy24 lub PayPal koniecznie proszę wpisać: imię, nazwisko, numer ID zamówienia (informacja podana będzie w mailu).
Brak powyższych danych może uniemożliwić lub znacznie opóźnić wysłanie przesyłki.
  • on-line, za pośrednictwem serwisu Przelewy24 (bezpieczna płatność kartą, BLIKIEM lub szybkim przelewem z banku internetowego), PayPal;
  • za pobraniem, w momencie odebrania zamówienia od kuriera,
  • gotówką, kartą, BLIKIEM w momencie odebrania zamówienia w sklepie stacjonarnym (Sklep TortyTorty.pl Al. KEN 46 lok. U6 w Warszawie). Koszt: 0 zł.
Jeśli informacje nie są wystarczające, zadaj pytanie.
Pola wymagane.