Czekolada Sicao biała 28% w pastylkach, 500 g

Czekolada Sicao biała 28% w pastylkach, 500 g

Czekolada Sicao biała 28% w pastylkach, 500 g

Numer katalogowy: CHW-R28-557x0,5
Waga: 500 g
31,99 zł
Ilość:
Zaloguj się, aby dodać produkt do listy życzeń
Wysyłka: Natychmiast

Czekolada Sicao, czyli kremowa biała czekolada od Barry Callebaut Manufacturing France.

Czekolada Sicao, to miękka, kremowa biała czekolada z odrobiną słodyczy. Ze względu na przyjemny smak można ją łączyć z szeroką gamą składników. Idealnie nadaje się do przygotowania zamszów, robienia czekoladek, wkładów do pralinek, może służyć jako polewa do tortów, ciastek i babeczek, do ganache. Jest świetną bazą różnorodnych kremów, mirror glaze. Występuje w postaci łatwych do stopienia kaletkach. Aby uzyskać błyszczącą i chrupiącą czekoladę należy wcześniej ją zatemperować. Do zatemperowania czekolady polecamy masło kakaowe w proszku Mycryo.

Jak rozpuścić czekoladę białą Sicao?

Najpopularniejszą techniką wykorzystywaną do rozpuszczania czekolady jest kąpiel wodna. Czekoladę umieszczamy w miseczce, którą następnie ustawiamy nad garnkiem lub innym pojemnikiem z wrzącą wodą. Para wodna ogrzewa naczynie, w którym znajduje się czekolada, stopniowo ją rozpuszczając. Naczynie nie może dotykać powierzchni wody. Należy zadbać, aby woda nie dostała się do rozpuszczanej czekolady - wtedy czekolada będzie matowa.

Drugą popularną techniką jest rozpuszczanie w mikrofalówce. Metoda ta nadaje się tylko do rozpuszczania czekolady ciemnej oraz mlecznej. Czekoladę należy umieścić w miseczce, wstawić do mikrofalówki i podgrzewać przez max. 10 sekund na niskiej mocy - następnie czekoladę trzeba wymieszać i ponownie wstawić do mikrofalówki na około 10 sekund. W razie potrzeby czynność podgrzewania oraz mieszania należy powtarzać, aż do uzyskania równomiernie rozpuszczonej, gładkiej czekolady. Biała czekolada nie wymieszana lub grzana zbyt długo może się przypalić.

Nie rozpuszczamy czekolady w garnuszku znajdującym się bezpośrednio na palniku - istnieje wysokie ryzyko przypalenia czekolady!

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, laktoza (z mleka), emulgator: lecytyny (sojowe), naturalny aromat waniliowy.
Waga: 500 g.

Czekolada Sicao w ofercie TortyTorty.pl

Szukasz wysokiej jakości czekolady do swoich wypieków? W naszym sklepie z akcesoriami cukierniczymi znajdziesz czekoladę Sicao, która spełni Twoje wymagania kulinarne. Oferujemy różnorodne opakowania dostosowane do Twoich potrzeb – od poręcznych 500-gramowych paczek,  po większe ich formaty: 2 kg i 2,5 kg. Ponadto przygotowaliśmy ofertę dla pracowni cukierniczych czy też restauracji. Oferujemy czekoladę Sicao w opakowaniach po 10 kg. 

Czekolada Sicao w pastylkach – zastosowanie

Czekolada Sicao to wyjątkowy produkt, który odmieni Twoje wypieki. Dzięki formie wygodnych pastylek możesz łatwo odmierzyć potrzebną ilość. To idealne rozwiązanie, gdy przygotowujesz domowe czekoladki lub wyrafinowane pralinki. Chcesz stworzyć efektowną polewę na tort? Czekolada Sicao sprawdzi się doskonale! Jej gładka konsystencja po stopieniu pozwoli Ci uzyskać idealnie błyszczącą powierzchnię. Wykorzystaj ją również do przygotowania aksamitnego ganache, który zachwyci Twoich gości, lub stwórz wykwintne musy czekoladowe, które odmienią smak każdego deseru.

Czekolada biała Sicao

Czekolada biała Sicao to prawdziwy must-have w Twojej cukierniczej spiżarni. Wyróżnia się  kremową konsystencją i subtelnym waniliowym aromatem, który nadaje wypiekom niepowtarzalnego charakteru. Jej delikatny smak idealnie komponuje się z owocami, orzechami czy kawowymi nutami. Możesz wykorzystać ją do stworzenia eleganckiego dripa na torcie lub przygotować zjawiskowe cake popsy. Biała czekolada Sicao zachowuje stabilność podczas temperowania, co pozwoli Ci na precyzyjne wykonanie dekoracji.

Sicao czekolada mleczna

Czekolada mleczna Sicao zachwyca klasycznym smakiem i jedwabistą teksturą. Jest idealnie wyważona – nie za słodka, z wyraźną nutą kakao, która zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Wykorzystaj ją do oblania trufli, stworzenia efektownych tabliczek czekoladowych z dodatkami czy przygotowania kremowego nadzienia do tortów. Dzięki optymalnej zawartości masła kakaowego, czekolada mleczna Sicao świetnie się temperuje i daje piękny połysk po zastygnięciu.

Czekolada ciemna Sicao

Czekolada ciemna Sicao to prawdziwa uczta dla miłośniczek intensywnych czekoladowych doznań. Oferuje ona głęboki, wyrazisty smak i mocne aromaty. Doskonale sprawdzi się w wytrawnych deserach, gdzie jej goryczka będzie stanowić idealny kontrapunkt dla słodkich dodatków. Możesz użyć jej do przygotowania wykwintnych musów, ganache do przekładania tortów czy jako bazę do brownie. Jej stabilność termiczna pozwala na tworzenie cienkich skorupek do pralin oraz precyzyjnych dekoracji cukierniczych, które długo zachowają swój kształt i połysk.

Sicao czekolada cena 

Oferujemy atrakcyjne ceny czekolady Sicao zarówno dla początkujących cukierników, jak i profesjonalnych pracowni. Dzięki różnorodnym formatom opakowań możesz dobrać ilość produktu do swoich potrzeb, optymalizując koszty zakupu. Większe opakowania to jeszcze korzystniejsza cena za kilogram, co docenią właściciele cukierni i osoby regularnie przygotowujące torty na zamówienie. Wysoka jakość w połączeniu z przystępną ceną sprawia, że czekolada Sicao z naszej oferty to świetna inwestycja w Twoje cukiernicze projekty!

KOSZT WYSYŁKI - POLSKA

  1. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego z góry,
  2. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego gotówką, BLIKIEM, kartą w sklepie stacjonarnym Tortytorty.pl, przy Al. KEN 46 w Warszawie,
  3. 0 zł w przypadku opłaconego zamówienia o wartości brutto powyżej 150 zł (po uwzględnieniu rabatów oraz bez kosztów przesyłki; nie dotyczy przesyłki Ekspres i Paczki w Weekend, paczek zagranicznych).
  4. 8,99 zł w przypadku opłaconego zamówienia z odbiorem w Punkcie Orlen.
  5. 12,99 zł w przypadku zamówienia z odbiorem w paczkomacie Inpost 24/7; + 5 zł w przypadku Paczki w Weekend. Paczka w Weekend: tę formę dostawy możesz wybrać od godz. 15:00 w czwartek, do godz. 13:30 w piątek. Zamówienie złożone i opłacone do piątku do godziny 13:30 - otrzymasz do paczkomatu w sobotę. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.
  6. od 14,99 zł w przypadku wysyłki zamówienia kurierem opłaconego z góry. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.
  7. od 19,99 zł w przypadku zamówienia opłaconego przy odbiorze (tzw. przesyłka pobraniowa) kurier. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.

KOSZT WYSYŁKI - KRAJE UE

    • Austria od 60 zł
    • Belgia od 75 zł
    • Czechy od 55 zł
    • Dania od 75 zł
    • Estonia od 80 zł
    • Finlandia od 100 zł
    • Francja od 90 zł
    • Hiszpania (bez Wysp Kanaryjskich) od 110 zł
    • Litwa od 85 zł
    • Niemcy od 45 zł
    • Szwecja od 99 zł
    • Łotwa od 75 zł

Powyższe ceny dotyczą paczek o wadze do 10 kg. Po wrzuceniu produktów do koszyka, ich ilości i podaniu adresu dostawy system naliczy ostateczny koszt dostawy.

Płatności można dokonać:

  • bezpośrednio na konto bankowe TortyTorty.pl (przelewem wykonanym w banku, także internetowym, lub na poczcie); W przypadku przelewu uzupełnianego samodzielnie prosimy o wpłatę należności na rachunek:
Tortytorty.pl, Al. KEN 46 lok. U6, 02-797 Warszawa
Numer konta: 34 1050 1025 1000 0092 1843 6575 (ING Bank Śląski),
UWAGA !!! – w tytule przelewu wykonywanego samodzielnie, bez pośrednictwa Przelewy24 lub PayPal koniecznie proszę wpisać: imię, nazwisko, numer ID zamówienia (informacja podana będzie w mailu).
Brak powyższych danych może uniemożliwić lub znacznie opóźnić wysłanie przesyłki.
  • on-line, za pośrednictwem serwisu Przelewy24 (bezpieczna płatność kartą, BLIKIEM lub szybkim przelewem z banku internetowego), PayPal;
  • za pobraniem, w momencie odebrania zamówienia od kuriera,
  • gotówką, kartą, BLIKIEM w momencie odebrania zamówienia w sklepie stacjonarnym (Sklep TortyTorty.pl Al. KEN 46 lok. U6 w Warszawie). Koszt: 0 zł.
Jeśli informacje nie są wystarczające, zadaj pytanie.
Pola wymagane.