Czekolada Sicao biała 28% w pastylkach 2,5 kg

Czekolada Sicao biała 28% w pastylkach 2,5 kg

Czekolada Sicao biała 28% w pastylkach 2,5 kg

Numer katalogowy: CHW-R28-557
Waga: 2,5 kg
159,99 zł
Ilość:

Czekolada Sicao, czyli kremowa biała czekolada od Barry Callebaut Manufacturing France.

Czekolada Sicao, to miękka, kremowa biała czekolada z odrobiną słodyczy. Ze względu na przyjemny smak można ją łączyć z szeroką gamą składników. Idealnie nadaje się do przygotowania zamszów, robienia czekoladek, wkładów do pralinek, może służyć jako polewa do tortów, ciastek i babeczek, do ganache. Jest świetną bazą różnorodnych kremów, mirror glaze. Występuje w postaci łatwych do stopienia kaletkach. Aby uzyskać błyszczącą i chrupiącą czekoladę należy wcześniej ją zatemperować. Do zatemperowania czekolady polecamy masło kakaowe w proszku Mycryo.

Jak rozpuścić czekoladę białą Sicao?

Najpopularniejszą techniką wykorzystywaną do rozpuszczania czekolady jest kąpiel wodna. Czekoladę umieszczamy w miseczce, którą następnie ustawiamy nad garnkiem lub innym pojemnikiem z wrzącą wodą. Para wodna ogrzewa naczynie, w którym znajduje się czekolada, stopniowo ją rozpuszczając. Naczynie nie może dotykać powierzchni wody. Należy zadbać, aby woda nie dostała się do rozpuszczanej czekolady - wtedy czekolada będzie matowa.

Drugą popularną techniką jest rozpuszczanie w mikrofalówce. Metoda ta nadaje się tylko do rozpuszczania czekolady ciemnej oraz mlecznej. Czekoladę należy umieścić w miseczce, wstawić do mikrofalówki i podgrzewać przez max. 10 sekund na niskiej mocy - następnie czekoladę trzeba wymieszać i ponownie wstawić do mikrofalówki na około 10 sekund. W razie potrzeby czynność podgrzewania oraz mieszania należy powtarzać, aż do uzyskania równomiernie rozpuszczonej, gładkiej czekolady. Biała czekolada nie wymieszana lub grzana zbyt długo może się przypalić.

Nie rozpuszczamy czekolady w garnuszku znajdującym się bezpośrednio na palniku - istnieje wysokie ryzyko przypalenia czekolady!

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, laktoza (z mleka), emulgator: lecytyny (sojowe), naturalny aromat waniliowy.

Waga: 2,5 kg.