Czekolada mleczna do fontann w pastylkach 2,5 kg

Czekolada mleczna do fontann w pastylkach 2,5 kg

Czekolada mleczna do fontann w pastylkach 2,5 kg

Numer katalogowy: CHM-N823FOUNE4-U71
Waga: 2,5 kg
259,99 zł
Ilość:
Dostawa U Ciebie sobotę

Czy istnieje większa przyjemność, niż maczać owoce, ciasta czy pianki w płynnej, pysznej czekoladzie?
Mleczna Czekolada do Fontann świetnie nadaje się do tego, by delektować się śmietankowo-karmelową mleczną czekoladą Callebaut®. Callebaut® wzbogacił receptury czekolady do fontanny o dodatkowe masło, aby zagwarantować płynność czekolady w fontannie i fondue przez dłuższy czas. 
Sposób użycia: Wystarczy roztopić w temperaturze 45°C, a następnie wlać do fontanny lub fondue.

Dzięki swojej wysokiej płynności czekolada będzie idealna jako polewa do cakepopsów, pączków, ciasteczek i innych słodkości! 
Jeśli nie lubisz lukru na swoich wypiekach i wolisz dodać im głębi smaku wystarczy użyć roztopionej czekolady Callebaut!

Pod wpływem temperatury kaletki mogą stopić się podczas transportu. Nadal można ich używać, ale mogą nie mieć oryginalnego kształtu dysku. Aby je przetworzyć należy postępować zgodnie ze zwykłymi instrukcjami na opakowaniu.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Płynność: pięć kropli w pięciokropelkowej skali Callebaut.

Przechowywać najlepiej w temperaturze 12-20 °C, w ciemnym miejscu.

Kaletki najlepiej rozpuszczać w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej (niska moc).

Waga: 2,5 kg.

czytaj więcej

Wyśmienita belgijska czekolada do fontanny


Czekolada do fontanny Callebaut to wykwintny produkt, który rozpieści kubki smakowe Twoich gości. Belgijski wyrób uważany jest za jeden z najlepszych produktów tego typu na świecie. Jeśli jesteś koneserem kakaowych słodkości, czekolada Callebaut uwiedzie Cię swoim harmonijnym smakiem, oraz idealnie zrównoważonymi nutami kakao, karmelu i wanilii. Czekolada do fontanny nadaje się zarówno do bezpośredniego spożycia, jak również, jako główny składnik polew. Z powodzeniem może zastąpić lukier na słodkościach.

Czekolada do fontanny czekoladowej – idealny dodatek do fondue


Dlaczego czekolada Callebaut do fontanny tak świetnie sprawdza się do fondue? Belgijski produkt ma formę kuwertury. Jest to czekolada najwyższej klasy, która zawiera znacznie większą ilość masła kakaowego niż tradycyjna czekolada mleczna. Dzięki obróbce termicznej nabiera ona pięknego połysku, a także odznacza się łagodnym smakiem. Konsystencja produktu charakteryzuje się ponadto wysokim stopniem płynności. Pozwala to uzyskać fenomenalny oraz widowiskowy efekt spływania czekolady po kaskadach!. Umieszczona w słodkim kąciku przyciąga uwagę gości i sprawia, że żaden z nich nie może powstrzymać się przed zanurzeniem w czekoladzie owoców, pianek czy ciast.

Czekolada mleczna do fontann Callebaut, to tradycja, smak, jakość.


Czekolada do fontanny czekoladowej Callebaut to tradycyjny wyrób belgijski, słynący ze swoich niesamowitych walorów smakowych. Jeśli chcesz uświetnić swoje przyjęcie czekoladową fontanną, zdecydowanie powinieneś postawić właśnie na ten produkt. Mleczna czekolada Callebaut szybko się rozpuszcza, jest łatwa w przygotowaniu i doskonale nadaje się do wielu innych zastosowań cukierniczych. To najlepszy wybór zarówno dla smakoszy czekoladowych słodkości, jak i firm, które na co dzień zajmują się obsługą przyjęć, bankietów czy konferencji. Rozsmakuj się w najlepszej czekoladzie świata i zaserwuj ją swoim gościom, aby mogli poczuć się niczym w czekoladowym raju.