Proszek bezowy do lukru królewskiego 113 g

Proszek bezowy do lukru królewskiego 113 g

Proszek bezowy do lukru królewskiego 113 g

Numer katalogowy: 03-6682 Wilton
Waga: 113 g
29,90 zł
Ilość:
Zaloguj się, aby dodać produkt do listy życzeń
Wysyłka: Natychmiast

Proszek bezowy pozwala na przygotowanie kremów i lukrów bez użycia surowych białek. Zawiera pasteryzowane kurze białka. Sproszkowana postać pozwala zastosować zawsze tą samą ilość białka za każdym razem.
Lukry przygotowane na bazie Proszku bezowego są śnieżnobiałe, lśniące, łatwe w przygotowaniu. Pięknie prezentują się zwłaszcza na świątecznych pierniczkach. Szybko zastygają.
Proszek można wykorzystać do przygotowania bezy oraz stabilizowania bitej śmietany.
Proszek bezowy jest bardzo wydajny. Po otwarciu należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, w chłodnym, ciemnym miejscu.

Przepis na Lukier królewski (Royal Icing), doskonały do ozdabiania pierniczków:
  • 3 łyżki (27 gr) Proszku bezowego
  • 450 gr cukru pudru
  • 6 łyżek (90 ml) ciepłej wody

Wszystkie naczynia i części robota muszą być odtłuszczone. Włóż składniki do miski. Miksuj do momentu, aż masa będzie sztywna (wielofunkcyjny robot: 7-10 min. wolniejsze obroty; robot ręczny: 10-12 min. wysokie obroty). Lukier po pociągnięciu w górę łyżką powinien zachować swój kształt.
Z podanych składników uzyskasz ok. 700 ml śnieżnobiałego lukru królewskiego. Tak przygotowany lukier możesz przechowywać do dwóch tygodni w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej. W kontakcie z powietrzem wysycha na twardą masę.

Pierniczki i ciasteczka

Lukier świetnie nadaje się do ozdabiania pierniczków i ciasteczek.

  1. Przygotuj lukier o dwóch konsystencjach: gęstszy - do jego przygotowania użyj o jedną łyżkę wody (15 ml) mniej niż w przepisie, drugi - wg przepisu.
  2. Jeśli masz ochotę zabarw lukier przy użyciu Barwników żelowych.
  3. Przy użyciu tylek (końcówek dekoratorskich) #2 lub #3 nanieś kontury.
  4. Poczekaj, aż lukier podeschnie.
  5. Wypełnij środek ciastka lukrem przygotowanym wg standardowego przepisu.

Klej:

Lukier służy także do trwałego łączenia elementów dekoracji (np. piernikowego domku lub kolorowych posypek.

Kwiaty, dekoracje:

Lukier jest idealny do zrobienia kwiatów i innych dekoracji na tort, które możesz stworzyć z dużym wyprzedzeniem. W tym celu lukier powinien mięć gęstszą konsystencję - do przygotowania użyj o 1 łyżkę mniej wody niż w podstawowym przepisie. Do przygotowania kwiatów skorzystaj z tylki (końcówki dekoratorskiej) #224. Ozdoby odkładaj na papier do pieczenia ciast. Po wyschnięciu (ok. 24h) przełóż je do szczelnego pojemnika i odstaw w chłodne miejsce. Z uwagi na swoje właściwości lukier nie jest polecany do pokrywania dużych powierzchni ciasta.
Efekty dekorowania ciasteczek lukrem możesz obejrzeć na naszym blogu.

Skład:
Skrobia kukurydziana, białko kurze, cukier, guma arabska, siarczan wapnia, kwasek cytrynowy, winian potasu, dwutlenek krzemu, substancje zapachowe. Może zwierać: mleko, orzechy, soję, gluten(pszenica), gorczycę, sezam, seler, ryby, mięczaki i skorupiaki.
Termin do spożycia: 05.2021.

Koszty wysyłki

  1. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego z góry,
  2. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego gotówką, kartą w punkcie odbioru,
  3. od 13,90 zł w przypadku wysyłki zamówienia kurierem opłaconego z góry,
  4. od 17,90 zł w przypadku zamówienia opłaconego przy odbiorze (tzw. przesyłka pobraniowa) kurier, 
  5. 12,90 zł w przypadku zamówienia z odbiorem w paczkomacie Inpost 24/7, + 2,90 zł w przypadku Paczki w Weekend. Paczka w Weekend: tę formę dostawy możesz wybrać od godz. 18tej w czwartek do godz. 18tej w piątek. Zamówienie złożone i opłacone do piątku do godziny 12tej - otrzymasz do paczkomatu w sobotę, po tej godzinie - w niedzielę.
  6. 0 zł w przypadku jednorazowego opłaconego zamówienia o wartości brutto powyżej 290 zł (po uwzględnieniu rabatów oraz bez kosztów przesyłki; dotyczy przesyłek opłaconych z góry przelewem lub on-line; nie dotyczy wysyłek łączonych z kilku zamówień w sklepie, jeśli wartość żadnego z nich nie przekracza 290 zł brutto).

Sposoby płatności

  1. bezpośrednio na konto bankowe TortyTorty.pl (przelewem wykonanym w banku, także internetowym, lub na poczcie); W przypadku przelewu uzupełnianego samodzielnie prosimy o wpłatę należności na rachunek:

    TortyTorty.pl
    Al. KEN 45 lok. U6
    02-797 Warszawa
    Numer konta: 34 1050 1025 1000 0092 1843 6575 (ING Bank Śląski)

    UWAGA! W tytule przelewu wykonywanego samodzielnie, bez pośrednictwa PayU koniecznie proszę wpisać: imię, nazwisko, numer zamówienia (informacja podana będzie w mailu). Brak powyższych danych może uniemożliwić lub znacznie opóźnić wysłanie przesyłki.

  2. online, za pośrednictwem serwisu PayU (bezpieczna płatność kartą lub szybkim przelewem z banku internetowego),
  3. za pobraniem, w momencie odebrania zamówienia od kuriera,
  4. gotówką lub kartą, w momencie odebrania zamówienia w sklepie stacjonarnym (Sklep TortyTorty.pl Al. KEN 46 lok. U6 w Warszawie). Koszt: 0 zł.
Jeśli informacje nie są wystarczające, zadaj pytanie.
Pola wymagane.