Płynne białko jaj kurzych, 1 kg

Płynne białko jaj kurzych, 1 kg

Płynne białko jaj kurzych, 1 kg

Ilość sztuk w opak.: 1
Waga: 1 kg
25,99 zł
Ilość:

Płynne białko jaj kurzych. Pasteryzowane.
Cechuje się wysoką ubijalnością - doskonałe do przygotowania bez, lukru królewskiego do ozdabiania pierniczków, omletów.
Bez dodatków, barwników i konserwantów.
Jedna butelka zawiera 32 białka ze świeżych jaj (1 kg). Dzięki pasteryzacji produkt posiada długi termin przydatności do spożycia - do 6 miesięcy. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
Według restrykcyjnych norm producenta określonych na etykiecie białko należy zużyć w ciągu 48h (norma ustalona na wypadek niewłaściwych zachowań konsumenckich takich jak przetrzymywanie butelki przez dłuższy czas poza lodówką lub spożywanie produktu bezpośrednio z butelki). Produkt został przebadany przez Państwową Inspekcję Sanitarną (SANEPID), która określiła, że jest w pełni zdatny do spożycia do 7 dni po otwarciu.

Waga: 1 kg.


czytaj więcej

Płynne białko – Twój sojusznik przy tworzeniu wypieków!

Płynne białko jaj kurzych to prawdziwy sojusznik profesjonalnych i domowych cukierników przy tworzeniu różnorodnych wypieków: tortów, bez, ciast, muffinek, ciasteczek, kremów czy świątecznych pierników. Produkt ten zamknięty w butelce nie tylko zapewnia dokładne dozowanie, ale również wyróżnia się doskonałym składem i konsystencją wymaganą w cukiernictwie. Płynne białko jaj kurzych do wypieków to naturalne białko oddzielone od żółtka. Nie zawiera ono węglowodanów i tłuszczy, dzięki czemu jest niskokaloryczne. Ponadto jest ono bogactwem wielu aminokwasów pozytywnie wpływających na zdrowie człowieka, a których nasz organizm nie potrafi samodzielnie wytworzyć. Białko jaj kurzych w płynie do ciast umożliwia przygotowywanie nawet deserów dietetycznych! Białko jest pasteryzowane, dzięki czemu unikasz ryzyka zakażenia Salmonellą.

Jeśli nie lubisz rozbijać jajek i oddzielać żółtka od białka, a jednocześnie zależy Ci na produkcie wysokiej jakości, koniecznie zamów płynne białko jaj kurzych 1 kg. Stworzysz z nim najpyszniejszy lukier królewski, najpiękniejsze bezy i najdelikatniejszy w smaku omlet!

Płynne białko jaj kurzych do lukru królewskiego – Royal Icing!

Lukier królewski to wyjątkowa lukrowa polewa i dekoracja cukiernicza, którą wykorzystuje się przy zdobieniu oraz wykańczaniu różnorodnych ciast, a także tortów. Royal Icing jest też ważnym elementem pierników bożonarodzeniowych, dlatego nie może go zabraknąć na liście Twoich artykułów cukierniczych na Boże Narodzenie.

Aby przygotować wyśmienity lukier królewski o optymalnej konsystencji do wykonywania różnych kształtów i wzorów, nie tylko należy użyć dobrej klasy cukru pudru. Niebywale ważne jest także białko kurze, które w przypadku braku obróbki termicznej musi być pasteryzowane. Produkt ten nie zawiera sztucznych dodatków, barwników i konserwantów, a dzięki temu lukrowe polewy Royal Icing są  śnieżnobiałe oraz aksamitnie słodkie! Smakują, jak wyroby z topowych polskich cukierni i restauracji.

Płynne białko jaj cena

Gdzie kupić płynne białko jaj kurzych? Oczywiście w naszym sklepie stacjonarnym w Warszawie oraz internetowym, który zapewnia błyskawiczne dostawy, nawet w przypadku większych zamówień. Oferujemy też atrakcyjne ceny. W 1L butelce mieszczą się 32 białka z jaj kurzych wysokiej klasy! Zamów i sama przekonaj się o tym, że gotowanie i tworzenie wymyślnych wypieków może być naprawdę proste. Z artykułami cukierniczymi sprzedawanymi przez TortyTorty.pl można piec z prawdziwą fantazją!