Lukier królewski w proszku FunCakes 900 g

Lukier królewski w proszku FunCakes 900 g

Lukier królewski w proszku FunCakes 900 g

Numer katalogowy: F10555
Waga: 900 g
29,99 zł
Ilość:

LUKIER KRÓLEWSKI w proszku. Wystarczy dodać wodę i zmiksować. Lukier jest śnieżnobiały, lśniący, bardzo łatwy w przygotowaniu. Pięknie prezentuje się zwłaszcza na świątecznych pierniczkach. Szybko zastyga. Rewelacyjnie się barwi - barwnikami spożywczymi.
Lukier zawiera pasteryzowane kurze białka.
Gotowe wyschnięte dekoracje mogą być przechowywane bez ograniczeń w zamkniętym pojemniku.

Przygotowanie:

Dodaj 55 ml wody do 450 g przesianej mieszanki. Mieszaj lukier przez ok. 7-10 minut na niskiej prędkości do uzyskania sztywnego, białego lukru.
Wskazówka: Dodaj 1 łyżeczkę wody na 200 g lukru do uzyskania średniej konsystencji lub 2 łyżeczki wody do uzyskania rzadkiej

Pierniczki i ciasteczka

Lukier świetnie nadaje się do ozdabiania pierniczków i ciasteczek.

  1. Przygotuj lukier o dwóch konsystencjach: gęstszy wg przepisu, drugi rzadszy (dodaj odrobinę więcej wody).
  2. Jeśli masz ochotę zabarw lukier przy użyciu Barwników żelowych.
  3. Przy użyciu tylek (końcówek dekoratorskich) #2 lub #3 nanieś kontury - lukier gęstszy.
  4. Poczekaj, aż lukier podeschnie.
  5. Wypełnij środek ciastka lukrem o rzadszej konsystencji.
Klej:

Lukier służy także do trwałego łączenia elementów dekoracji (np. piernikowego domku lub kolorowych posypek.

Kwiaty, dekoracje:

Lukier jest idealny do zrobienia kwiatów i innych dekoracji na tort, które możesz stworzyć z dużym wyprzedzeniem. Do przygotowania kwiatów skorzystaj z tylki (końcówki dekoratorskiej) #224. Ozdoby odkładaj na papier do pieczenia ciast. Po wyschnięciu (ok. 24h) przełóż je do szczelnego pojemnika i odstaw w chłodne miejsce. Z uwagi na swoje właściwości lukier nie jest polecany do pokrywania dużych powierzchni ciasta.
Efekty dekorowania ciasteczek lukrem możesz obejrzeć na naszym blogu.

Składniki: cukier, syrop glukozowy w proszku, kurze białko w proszku z wolnego wybiegu, kwas cytrynowy. Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, soi i łubinu.