Albumina, białko w proszku do lukru królewskiego 50 g, Food Colours

Albumina, białko w proszku do lukru królewskiego 50 g, Food Colours

Albumina, białko w proszku do lukru królewskiego 50 g, Food Colours

Numer katalogowy: K-210
Waga: 50 g
21,99 zł
Ilość:

Białko w proszku pozwala na przygotowanie kremów i lukrów bez użycia surowych białek. Zawiera pasteryzowane kurze białka. Sproszkowana postać pozwala zastosować zawsze tą samą ilość białka za każdym razem.
Lukry przygotowane na bazie białka w proszku pięknie prezentują się zwłaszcza na świątecznych pierniczkach. Szybko zastygają.
Proszek można wykorzystać do przygotowania bezy oraz stabilizowania bitej śmietany.
Białko w proszku jest bardzo wydajne. Po otwarciu należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, w chłodnym, ciemnym miejscu.

Sposób użycia: albuminę wymieszaj z zimną wodą  w proporcji 1:9.
Składniki: białka jaja kurzego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330.