Lukier królewski proszek bezowy Saracino 500 g

Lukier królewski proszek bezowy Saracino 500 g

Lukier królewski proszek bezowy Saracino 500 g

Waga: 500 g
22,00 zł
Ilość:
Zaloguj się, aby dodać produkt do listy życzeń
Wysyłka: Natychmiast

LUKIER KRÓLEWSKI w proszku. Wystarczy dodać wodę i zmiksować. Lukier jest śnieżnobiały, lśniący, bardzo łatwy w przygotowaniu. Pięknie prezentuje się zwłaszcza na świątecznych pierniczkach. Szybko zastyga. Rewelacyjnie się barwi - barwnikami spożywczymi.
Lukier zawiera pasteryzowane kurze białka.
Gotowe wyschnięte dekoracje mogą być przechowywane bez ograniczeń w zamkniętym pojemniku.
Instrukcję przygotowania Lukru w jęz. polskim znajdziesz na opakowaniu.

Pierniczki i ciasteczka

Lukier świetnie nadaje się do ozdabiania pierniczków i ciasteczek.

  1. Przygotuj lukier o dwóch konsystencjach: gęstszy wg przepisu, drugi rzadszy (dodaj odrobinę więcej wody).
  2. Jeśli masz ochotę zabarw lukier przy użyciu Barwników żelowych.
  3. Przy użyciu tylek (końcówek dekoratorskich) #2 lub #3 nanieś kontury - lukier gęstszy.
  4. Poczekaj, aż lukier podeschnie.
  5. Wypełnij środek ciastka lukrem o rzadszej konsystencji.
Klej:

Lukier służy także do trwałego łączenia elementów dekoracji (np. piernikowego domku lub kolorowych posypek.

Kwiaty, dekoracje:

Lukier jest idealny do zrobienia kwiatów i innych dekoracji na tort, które możesz stworzyć z dużym wyprzedzeniem. Do przygotowania kwiatów skorzystaj z tylki (końcówki dekoratorskiej) #224. Ozdoby odkładaj na papier do pieczenia ciast. Po wyschnięciu (ok. 24h) przełóż je do szczelnego pojemnika i odstaw w chłodne miejsce. Z uwagi na swoje właściwości lukier nie jest polecany do pokrywania dużych powierzchni ciasta.
Efekty dekorowania ciasteczek lukrem możesz obejrzeć na naszym blogu.

SKŁADNIKI: cukier puder, białko kurze.

Może zawierać mleko, jajka, orzechy, soję.
Termin do spożycia: 10.2022.

Koszty wysyłki

  1. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego z góry,
  2. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego gotówką, kartą w punkcie odbioru,
  3. od 13,90 zł w przypadku wysyłki zamówienia kurierem opłaconego z góry,
  4. od 17,90 zł w przypadku zamówienia opłaconego przy odbiorze (tzw. przesyłka pobraniowa) kurier, 
  5. 12,90 zł w przypadku zamówienia z odbiorem w paczkomacie Inpost 24/7, + 2,90 zł w przypadku Paczki w Weekend. Paczka w Weekend: tę formę dostawy możesz wybrać od godz. 18tej w czwartek do godz. 18tej w piątek. Zamówienie złożone i opłacone do piątku do godziny 12tej - otrzymasz do paczkomatu w sobotę, po tej godzinie - w niedzielę.
  6. 0 zł w przypadku jednorazowego opłaconego zamówienia o wartości brutto powyżej 290 zł (po uwzględnieniu rabatów oraz bez kosztów przesyłki; dotyczy przesyłek opłaconych z góry przelewem lub on-line; nie dotyczy wysyłek łączonych z kilku zamówień w sklepie, jeśli wartość żadnego z nich nie przekracza 290 zł brutto).

Sposoby płatności

  1. bezpośrednio na konto bankowe TortyTorty.pl (przelewem wykonanym w banku, także internetowym, lub na poczcie); W przypadku przelewu uzupełnianego samodzielnie prosimy o wpłatę należności na rachunek:

    TortyTorty.pl
    Al. KEN 45 lok. U6
    02-797 Warszawa
    Numer konta: 34 1050 1025 1000 0092 1843 6575 (ING Bank Śląski)

    UWAGA! W tytule przelewu wykonywanego samodzielnie, bez pośrednictwa PayU koniecznie proszę wpisać: imię, nazwisko, numer zamówienia (informacja podana będzie w mailu). Brak powyższych danych może uniemożliwić lub znacznie opóźnić wysłanie przesyłki.

  2. online, za pośrednictwem serwisu PayU (bezpieczna płatność kartą lub szybkim przelewem z banku internetowego),
  3. za pobraniem, w momencie odebrania zamówienia od kuriera,
  4. gotówką lub kartą, w momencie odebrania zamówienia w sklepie stacjonarnym (Sklep TortyTorty.pl Al. KEN 46 lok. U6 w Warszawie). Koszt: 0 zł.
Jeśli informacje nie są wystarczające, zadaj pytanie.
Pola wymagane.