Zapraszamy do naszego stacjonarnego sklepu w Warszawie! Przyjdź, zobacz i kup na miejscu w pobliżu stacji metra Natolin, ul. Meander 2A. UWAGA: OD DNIA 28.05. ZMIENIAMY ADRES SKLEPU STACJONARNEGO, AL. KEN 46 TUŻ PRZY STACJI METRA NATOLIN !!!

KREM MAŚLANY DO DEKORACJI TORTÓW I MUFFINEK

SKŁADNIKI

250 gr miękkiego masła
600 g cukru pudru
6 łyżek mleka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
szczypta soli

PRZYGOTOWANIE

  1. Za pomocą miksera utrzyj masło na puszystą masę.
  2. Powoli dodaj ok. 400 g cukru pudru i szczyptę soli. Miksuj. Masa może stać się sucha, z grudkami.
  3. Dodaj 3 łyżki mleka i ekstrakt waniliowy. Miksuj.
  4. Dodaj resztę cukru pudru. Miksuj.
  5. Dodaj 3 łyżki mleka i miksuj, aż uzyskasz odpowiednią konsystencję. Jeśli masa jest za gęsta, dodaj jeszcze niewielką ilość mleka.

ZASTOSOWANIE

  • Masa doskonale nadaje się do barwienia – skorzystaj z barwników spożywczych. Pamiętaj, aby masę barwić co najmniej godzinę wcześniej przed planowanym dekorowaniem – kolor wraz z upływem czasu nabiera intensywności.
  • Włóż masę do woreczków do kremów, użyj końcówki cukierniczej 1M lub 2D
  • Krem ładnie zachowuje kształt, nie twardnieje, jak to się dzieje w przypadku lukru królewskiego.
  • Masa wystarczy do ozdobienia ok. 25 muffinek.
  • Ozdobione muffinki lub tort włóż do lodówki.

Copyright © TortyTorty.pl 2012 - 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone

Oprogramowanie e-commerce i-systems.pl