Zapraszamy do naszego stacjonarnego sklepu w Warszawie! Przyjdź, zobacz i kup na miejscu: AL. KEN 46 TUŻ PRZY STACJI METRA NATOLIN! UWAGA: w dni powszednie w godz. 12:30 – 13:00 przerwa techniczna – w tym przedziale czasu sklep stacjonarny zamknięty. UWAGA: Obniżone ceny dotyczą wyłącznie zamówień złożonych drogą internetową #zostanwdomu.
LUKIER KRÓLEWSKI W PROSZKU  450g
LUKIER KRÓLEWSKI W PROSZKU  450g

LUKIER KRÓLEWSKI W PROSZKU 450g

  • Producent: FunCakes
  • Ilość sztuk w opak.: 1
  • Waga: 450g
Cena 17,50
Wysyłka Chwilowy brak
Ilość:

Opis

LUKIER KRÓLEWSKI w proszku. Wystarczy dodać wodę i zmiksować. Lukier jest śnieżnobiały, lśniący, bardzo łatwy w przygotowaniu. Pięknie prezentuje się zwłaszcza na świątecznych pierniczkach. Szybko zastyga. Rewelacyjnie się barwi – barwnikami spożywczymi.
Lukier zawiera pasteryzowane kurze białka.

Gotowe wyschnięte dekoracje mogą być przechowywane bez ograniczeń w zamkniętym pojemniku.

Przygotowanie: Dodaj 55 ml wody do 450 g przesianej mieszanki. Mieszaj lukier przez ok. 7-10 minut na niskiej prędkości do uzyskania sztywnego białego lukru.
Wskazówka: Dodaj 1 łyżeczkę wody na 200 g lukru do uzyskania średniej konsystencji lub 2 łyżeczki wody do uzyskania rzadkiej konsystencji.


Pierniczki i ciasteczka

Lukier świetnie nadaje się do ozdabiania pierniczków i ciasteczek.

  1. Przygotuj lukier o dwóch konsystencjach: gęstszy wg przepisu, drugi rzadszy (dodaj odrobinę więcej wody).
  2. Jeśli masz ochotę zabarw lukier przy użyciu Barwników żelowych.
  3. Przy użyciu tylek (końcówek dekoratorskich) #2 lub #3 nanieś kontury – lukier gęstszy.
  4. Poczekaj, aż lukier podeschnie.
  5. Wypełnij środek ciastka lukrem o rzadszej konsystencji.


Klej:

Lukier służy także do trwałego łączenia elementów dekoracji (np. piernikowego domku lub kolorowych posypek).

Kwiaty, dekoracje:

Lukier jest idealny do zrobienia kwiatów i innych dekoracji na tort, które możesz stworzyć z dużym wyprzedzeniem. Do przygotowania kwiatów skorzystaj z tylki (końcówki dekoratorskiej) #224. Ozdoby odkładaj na papier do pieczenia ciast. Po wyschnięciu (ok. 24h) przełóż je do szczelnego pojemnika i odstaw w chłodne miejsce. Z uwagi na swoje właściwości lukier nie jest polecany do pokrywania dużych powierzchni ciasta.

Efekty dekorowania ciasteczek lukrem możesz obejrzeć na naszym blogu.

SKŁADNIKI: cukier, syrop glukozowy w proszku, kurze białko w proszku z wolnego wybiegu, kwas cytrynowy. Może zawierać śladowe ilości GLUTENU, MLEKA, SOI i ŁUBINU.

Termin do spożycia: 09.2020.


Jeśli informacje nie są wystarczające zadaj pytanie

Numer katalogowy produktu:

Opinie

Dodaj swoją opinię

  • Ocena

Newsletter

Jako pierwszy otrzymuj informacje

Copyright © TortyTorty.pl 2012 - 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone

Oprogramowanie e-commerce i-systems.pl