Białko w proszku do lukru królewskiego Fun Cakes 125 g

Białko w proszku do lukru królewskiego Fun Cakes 125 g

Białko w proszku do lukru królewskiego Fun Cakes 125 g

Waga: 125 g
23,50 zł
Ilość:
Zaloguj się, aby dodać produkt do listy życzeń
Wysyłka: Natychmiast

Białko w proszku wysokiej ubijalności pozwala na przygotowanie kremów i lukrów bez użycia surowych białek. Zawiera pasteryzowane kurze białka. Sproszkowana postać pozwala zastosować zawsze tą samą ilość białka za każdym razem.
Lukry przygotowane na bazie białka w proszku pięknie prezentują się zwłaszcza na świątecznych pierniczkach. Szybko zastygają.
Proszek można wykorzystać do przygotowania bezy oraz stabilizowania bitej śmietany.
Białko w proszku jest bardzo wydajne. Po otwarciu należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, w chłodnym, ciemnym miejscu.

Przepis na Lukier królewski (Royal Icing), doskonały do ozdabiania pierniczków:
  • 10g proszku z białek
  • 300-500 gramów cukru pudru
  • 60g ciepłej wody
  • kropla soku z cytryny

Wszystkie naczynia i części robota muszą być odtłuszczone. Włóż składniki do miski. Miksuj do momentu, aż masa będzie sztywna (wielofunkcyjny robot: 7-10 min. wolniejsze obroty; robot ręczny: 10-12 min. wysokie obroty). Lukier po pociągnięciu w górę łyżką powinien zachować swój kształt. Przygotowaną mieszaninę zużyć w ciągu 4 godzin.
10 gramów białka jaj w proszku + 60 ml wody = 2 białka jaja.

Pierniczki i ciasteczka

Lukier świetnie nadaje się do ozdabiania pierniczków i ciasteczek.

  1. Przygotuj lukier o dwóch konsystencjach: gęstszy - do jego przygotowania użyj o jedną łyżkę wody (15 ml) mniej niż w przepisie, drugi - wg przepisu.
  2. Jeśli masz ochotę zabarw lukier przy użyciu Barwników żelowych.
  3. Przy użyciu tylek (końcówek dekoratorskich) #2 lub #3 nanieś kontury.
  4. Poczekaj, aż lukier podeschnie.
  5. Wypełnij środek ciastka lukrem przygotowanym wg standardowego przepisu.

Klej:

Lukier służy także do trwałego łączenia elementów dekoracji (np. piernikowego domku lub kolorowych posypek).

Kwiaty, dekoracje:

Lukier jest idealny do zrobienia kwiatów i innych dekoracji na tort, które możesz stworzyć z dużym wyprzedzeniem. W tym celu lukier powinien mięć gęstszą konsystencję - do przygotowania użyj o 1 łyżkę mniej wody niż w podstawowym przepisie. Do przygotowania kwiatów skorzystaj z tylki (końcówki dekoratorskiej) #224. Ozdoby odkładaj na papier do pieczenia ciast. Po wyschnięciu (ok. 24h) przełóż je do szczelnego pojemnika i odstaw w chłodne miejsce. Z uwagi na swoje właściwości lukier nie jest polecany do pokrywania dużych powierzchni ciasta.

Składniki: pasteryzowane, suszone białko jaja.

Termin do spożycia: 30.04.2021.

Koszty wysyłki

  1. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego z góry,
  2. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego gotówką, kartą w punkcie odbioru,
  3. od 13,90 zł w przypadku wysyłki zamówienia kurierem opłaconego z góry,
  4. od 17,90 zł w przypadku zamówienia opłaconego przy odbiorze (tzw. przesyłka pobraniowa) kurier, 
  5. 12,90 zł w przypadku zamówienia z odbiorem w paczkomacie Inpost 24/7, + 2,90 zł w przypadku Paczki w Weekend. Paczka w Weekend: tę formę dostawy możesz wybrać od godz. 18tej w czwartek do godz. 18tej w piątek. Zamówienie złożone i opłacone do piątku do godziny 12tej - otrzymasz do paczkomatu w sobotę, po tej godzinie - w niedzielę.
  6. 0 zł w przypadku jednorazowego opłaconego zamówienia o wartości brutto powyżej 290 zł (po uwzględnieniu rabatów oraz bez kosztów przesyłki; dotyczy przesyłek opłaconych z góry przelewem lub on-line; nie dotyczy wysyłek łączonych z kilku zamówień w sklepie, jeśli wartość żadnego z nich nie przekracza 290 zł brutto).

Sposoby płatności

  1. bezpośrednio na konto bankowe TortyTorty.pl (przelewem wykonanym w banku, także internetowym, lub na poczcie); W przypadku przelewu uzupełnianego samodzielnie prosimy o wpłatę należności na rachunek:

    TortyTorty.pl
    Al. KEN 45 lok. U6
    02-797 Warszawa
    Numer konta: 34 1050 1025 1000 0092 1843 6575 (ING Bank Śląski)

    UWAGA! W tytule przelewu wykonywanego samodzielnie, bez pośrednictwa PayU koniecznie proszę wpisać: imię, nazwisko, numer zamówienia (informacja podana będzie w mailu). Brak powyższych danych może uniemożliwić lub znacznie opóźnić wysłanie przesyłki.

  2. online, za pośrednictwem serwisu PayU (bezpieczna płatność kartą lub szybkim przelewem z banku internetowego),
  3. za pobraniem, w momencie odebrania zamówienia od kuriera,
  4. gotówką lub kartą, w momencie odebrania zamówienia w sklepie stacjonarnym (Sklep TortyTorty.pl Al. KEN 46 lok. U6 w Warszawie). Koszt: 0 zł.
Jeśli informacje nie są wystarczające, zadaj pytanie.
Pola wymagane.