Masa cukrowa 2,5 kg biała pasta dama top krótka data: 9.05.2025

Masa cukrowa 2,5 kg biała pasta dama top krótka data: 9.05.2025

Masa cukrowa 2,5 kg biała pasta dama top krótka data: 9.05.2025

Ilość sztuk w opak.: 1
Waga: 2,5 kg
94,99 zł
64,99 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni przed obniżką : 28,90 zł
Ilość:

Masa cukrowa (lukier plastyczny) PASTA DAMA TOP BIAŁA daje nieograniczone możliwości dekorowania tortów, ciasteczek i cupcake'ów. Świetnie sprawdza się przy obkładaniu dużych tortów i ciast na specjalne okazje.
PASTA DAMA TOP dobrze toleruje zmiany temperatury, jest odporna na wilgoć, nie pęka. Jest bardzo elastyczna, dzięki czemu można ją bardzo cienko rozwałkować.

Do komfortowego powleczenia średniej wielkości tortu wraz z ozdobami potrzeba około 75 da lukru. 

Sposób użycia:
  1. Na gładkim blacie lekko zagnieć lukier, przez co stanie się plastyczny. W razie potrzeby, gdy klei się do podłoża, podsyp niewielką ilością cukru pudru (nigdy mąką). Jeśli chcesz, możesz zabarwić biały lukier żelowym barwnikiem spożywczym.
  2. Posmaruj cienko tort słodkim kremem maślanym (góra i boki). Krem maślany zespala ciasto z lukrem plastycznym - przez co tort można ładnie pokroić.
  3. Lukier plastyczny rozwałkuj na grubość ok. 4 - 5 mm. Płat lukru musi być większy od średnicy i boków tortu. Ostrożnie, przy użyciu wałka, przenieś masę cukrową na tort. Aby uniknąć rozerwania lukru, możesz rozwałkować lukier na pergaminie lub papierze do pieczenia ciast i przenieść go razem z papierem na tort.
  4. Rękoma lub packą cukierniczą wygładź lukier plastyczny na torcie. Odetnij niepotrzebne skrawki lukru. Jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, zrób to teraz - masa obsycha w ciągu 2-3 godzin.
  5. Z pozostałej części lukru, przy użyciu foremek, wytnij dekoracje lub stwórz figurki ludzików, zwierzątek. W przypadku małych gości, warto przygotować odpowiednią ilość podobnych ozdób, aby uniknąć nieporozumień przy stole. Umocuj je na torcie za pomocą odrobiny wody, rozpuszczonego miodu lub kleju jadalnego.
  6. Niewykorzystany lukier przechowuj w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.


Składniki: c
ukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny, olej roślinny, kwasek cytrynowy, aromaty.
Opakowanie 2,5 kg.