Masa cukrowa Pasta Cover Top biała 5 kg, Saracino

Masa cukrowa Pasta Cover Top biała 5 kg, Saracino

Masa cukrowa Pasta Cover Top biała 5 kg, Saracino

Numer katalogowy: DEC050K5
Ilość sztuk w opak.: 1
Waga: 5 kg
149,99 zł
Ilość:

Masa cukrowa (lukier plastyczny) PASTA COVER TOP BIAŁA, daje nieograniczone możliwości dekorowania tortów, ciasteczek i cupcake'ów. Świetnie sprawdza się przy obkładaniu dużych tortów i ciast na specjalne okazje.

Składniki: cukier, syrop glukozowy, całkowicie utwardzony tłuszcz roślinny (z ziaren palmowych), skrobia kukurydziana, stabilizatory: glicerol E422; substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza E466; aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu E202; kwas: kwas cytrynowy E330. Może zawierać jaja, orzechy ziemne, soję, mleko, migdały, orzechy laskowe, pistacje. Olej z pestek palmowych pochodzi ze zrównoważonych i certyfikowanych źródeł.

Zalety:
  • Jest elastyczna i odporna nawet przy bardzo cienkich grubościach wałkowania (nawet do 1 mm bez pęknięć).
  • Łatwo wytrzymuje zmiany temperatury, bez wydzielania wilgoci i pękania.
  • Bez problemu radzi sobie w szerokim zakresie temperatur, od 18 do 38 ° C i przy wysokiej wilgotności. 
  • Pasta Cover Top może być również stosowana do ciast wymagających przechowywania w lodówce.
  • Jest w kolorze czystej bieli
  • Łatwa w użyciu, jest praktycznie od razu gotowa do rozwałkowania.
Sposób użycia:
  1. Na gładkim blacie lekko zagnieć lukier, przez co stanie się plastyczny. W razie potrzeby, gdy klei się do podłoża, podsyp niewielką ilością cukru pudru (nigdy mąką).
  2. Posmaruj cienko tort słodkim kremem maślanym (góra i boki). Krem maślany zespala ciasto z lukrem plastycznym - przez co tort można ładnie pokroić.
  3. Lukier plastyczny rozwałkuj na grubość ok. 4 - 5 mm. Płat lukru musi być większy od średnicy i boków tortu. Ostrożnie, przy użyciu wałka, przenieś masę cukrową na tort. Aby uniknąć rozerwania lukru, możesz rozwałkować lukier na pergaminie lub papierze do pieczenia ciast i przenieść go razem z papierem na tort.
  4. Rękoma lub packą cukierniczą wygładź lukier plastyczny na torcie. Odetnij niepotrzebne skrawki lukru. Jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, zrób to teraz - masa obsycha w ciągu 2-3 godzin.
  5. Z pozostałej części lukru, przy użyciu foremek, wytnij dekoracje lub stwórz figurki ludzików, zwierzątek. W przypadku małych gości, warto przygotować odpowiednią ilość podobnych ozdób, aby uniknąć nieporozumień przy stole. Umocuj je na torcie za pomocą odrobiny wody, rozpuszczonego miodu lub kleju jadalnego.
  6. Niewykorzystany lukier przechowuj w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

Więcej informacji o nakładaniu masy cukrowej na tort znajdziesz na naszym blogu.


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu max. 20C.

Opakowanie 5 kg.

Zobacz jak można obłożyć tort przy użyciu masy cukrowej Saracino: