Masa cukrowa 500g niebieska, Pasta Top

Masa cukrowa 500g niebieska, Pasta Top

Masa cukrowa 500g niebieska, Pasta Top

Ilość sztuk w opak.: 1
Waga: 500 g
17,90 zł
Ilość:
Zaloguj się, aby dodać produkt do listy życzeń
Wysyłka: Natychmiast

Masa cukrowa (lukier plastyczny) PASTA TOP niebieska, daje nieograniczone możliwości dekorowania tortów, ciasteczek i cupcake'ów. Świetnie sprawdza się przy obkładaniu dużych tortów i ciast na specjalne okazje.

Zalety:
  • Nie zawiera oleju palmowego, uwodornionych tłuszczów i sztucznych zagęszczaczy.
  • Jest niezwykle elastyczna i odporna nawet przy bardzo cienkich grubościach wałkowania (nawet do 1 mm bez pęknięć).
  • Łatwo wytrzymuje zmiany temperatury, bez wydzielania wilgoci i pękania.
  • Zawiera MASŁO KAKAOWE.
  • Bez problemu radzi sobie nawet w temperaturach powyżej 30 ° C i przy wysokiej wilgotności.
  • Pasta Top może być również stosowana do ciast wymagających przechowywania w lodówce.
Sposób użycia:
  1. Na gładkim blacie lekko zagnieć lukier, przez co stanie się plastyczny. W razie potrzeby, gdy klei się do podłoża, podsyp niewielką ilością cukru pudru (nigdy mąką).
  2. Posmaruj cienko tort słodkim kremem maślanym (góra i boki). Krem maślany zespala ciasto z lukrem plastycznym - przez co tort można ładnie pokroić.
  3. Lukier plastyczny rozwałkuj na grubość ok. 4 - 5 mm. Płat lukru musi być większy od średnicy i boków tortu. Ostrożnie, przy użyciu wałka, przenieś masę cukrową na tort. Aby uniknąć rozerwania lukru, możesz rozwałkować lukier na pergaminie lub papierze do pieczenia ciast i przenieść go razem z papierem na tort.
  4. Rękoma lub packą cukierniczą wygładź lukier plastyczny na torcie. Odetnij niepotrzebne skrawki lukru. Jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, zrób to teraz - masa obsycha w ciągu 2-3 godzin.
  5. Z pozostałej części lukru, przy użyciu foremek, wytnij dekoracje lub stwórz figurki ludzików, zwierzątek. W przypadku małych gości, warto przygotować odpowiednią ilość podobnych ozdób, aby uniknąć nieporozumień przy stole. Umocuj je na torcie za pomocą odrobiny wody, rozpuszczonego miodu lub kleju jadalnego.
  6. Niewykorzystany lukier przechowuj w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

Więcej informacji o nakładaniu masy cukrowej na tort znajdziesz na naszym blogu.

Skład:

Cukier, syrop glukozowy, masło kakaowe, stabilizator: gliceryna, guma tragakantowa, skrobia ryżowa, olej słonecznikowy, zagęszczacz: karboksymetyloceluloza, aromat, środek konserwujący: sorbinian potasu, barwnik: E131 błękit patentowy V, E151 czerń brylantowa, kwas cytrynowy. Barwnik E102 może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Może zawierać JAJKA, ORZECHY, SOJĘ, MLEKO, MIGDAŁY.
Produkt bezglutenowy, NIE zawiera tłuszczów utwardzonych.

Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu max. 20C.

Termin do spożycia: 31.08.2021.
Opakowanie 500 g.

Koszty wysyłki

  1. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego z góry,
  2. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego gotówką, kartą w punkcie odbioru,
  3. od 13,90 zł w przypadku wysyłki zamówienia kurierem opłaconego z góry,
  4. od 17,90 zł w przypadku zamówienia opłaconego przy odbiorze (tzw. przesyłka pobraniowa) kurier, 
  5. 12,90 zł w przypadku zamówienia z odbiorem w paczkomacie Inpost 24/7, + 2,90 zł w przypadku Paczki w Weekend. Paczka w Weekend: tę formę dostawy możesz wybrać od godz. 18tej w czwartek do godz. 18tej w piątek. Zamówienie złożone i opłacone do piątku do godziny 12tej - otrzymasz do paczkomatu w sobotę, po tej godzinie - w niedzielę.
  6. 0 zł w przypadku jednorazowego opłaconego zamówienia o wartości brutto powyżej 290 zł (po uwzględnieniu rabatów oraz bez kosztów przesyłki; dotyczy przesyłek opłaconych z góry przelewem lub on-line; nie dotyczy wysyłek łączonych z kilku zamówień w sklepie, jeśli wartość żadnego z nich nie przekracza 290 zł brutto).

Sposoby płatności

  1. bezpośrednio na konto bankowe TortyTorty.pl (przelewem wykonanym w banku, także internetowym, lub na poczcie); W przypadku przelewu uzupełnianego samodzielnie prosimy o wpłatę należności na rachunek:

    TortyTorty.pl
    Al. KEN 45 lok. U6
    02-797 Warszawa
    Numer konta: 34 1050 1025 1000 0092 1843 6575 (ING Bank Śląski)

    UWAGA! W tytule przelewu wykonywanego samodzielnie, bez pośrednictwa PayU koniecznie proszę wpisać: imię, nazwisko, numer zamówienia (informacja podana będzie w mailu). Brak powyższych danych może uniemożliwić lub znacznie opóźnić wysłanie przesyłki.

  2. online, za pośrednictwem serwisu PayU (bezpieczna płatność kartą lub szybkim przelewem z banku internetowego),
  3. za pobraniem, w momencie odebrania zamówienia od kuriera,
  4. gotówką lub kartą, w momencie odebrania zamówienia w sklepie stacjonarnym (Sklep TortyTorty.pl Al. KEN 46 lok. U6 w Warszawie). Koszt: 0 zł.
Jeśli informacje nie są wystarczające, zadaj pytanie.
Pola wymagane.