Masa cukrowa 250 g biała Pasta Dama Top

Masa cukrowa 250 g biała Pasta Dama Top

Masa cukrowa 250 g biała Pasta Dama Top

Ilość sztuk w opak.: 1
Waga: 250 g
10,99 zł
Ilość:
Zaloguj się, aby dodać produkt do listy życzeń
Wysyłka: Natychmiast

Masa cukrowa (lukier plastyczny) PASTA DAMA TOP BIAŁA daje nieograniczone możliwości dekorowania tortów, ciasteczek i cupcake'ów. Świetnie sprawdza się przy obkładaniu dużych tortów i ciast na specjalne okazje.
PASTA DAMA TOP dobrze toleruje zmiany temperatury, jest odporna na wilgoć, nie pęka. Jest bardzo elastyczna, dzięki czemu można ją bardzo cienko rozwałkować.

Zalety:
  1. Wysoka wydajność,
  2. Piękny waniliowy zapach,
  3. Nie zawiera octu, przez co można ją kłaść bezpośrednio na kremy na bazie śmietany.

Pasta Dama Top doskonale barwi się przy użyciu barwników spożywczych w żelu.
Do komfortowego powleczenia średniej wielkości tortu wraz z ozdobami potrzeba około 75 dag lukru. Bardziej szczegółowe informacje znajdziesz tutaj.

Sposób użycia:
  1. Na gładkim blacie lekko zagnieć lukier, przez co stanie się plastyczny. W razie potrzeby, gdy klei się do podłoża, podsyp niewielką ilością cukru pudru (nigdy mąką). Jeśli chcesz, możesz zabarwić biały lukier żelowym barwnikiem spożywczym.
  2. Posmaruj cienko tort słodkim kremem maślanym (góra i boki). Krem maślany zespala ciasto z lukrem plastycznym - przez co tort można ładnie pokroić.
  3. Lukier plastyczny rozwałkuj na grubość ok. 4 - 5 mm. Płat lukru musi być większy od średnicy i boków tortu. Ostrożnie, przy użyciu wałka, przenieś masę cukrową na tort. Aby uniknąć rozerwania lukru, możesz rozwałkować lukier na pergaminie lub papierze do pieczenia ciast i przenieść go razem z papierem na tort.
  4. Rękoma lub packą cukierniczą wygładź lukier plastyczny na torcie. Odetnij niepotrzebne skrawki lukru. Jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, zrób to teraz - masa obsycha w ciągu 2-3 godzin.
  5. Z pozostałej części lukru, przy użyciu foremek, wytnij dekoracje lub stwórz figurki ludzików, zwierzątek. W przypadku małych gości, warto przygotować odpowiednią ilość podobnych ozdób, aby uniknąć nieporozumień przy stole. Umocuj je na torcie za pomocą odrobiny wody, rozpuszczonego miodu lub kleju jadalnego.
  6. Niewykorzystany lukier przechowuj w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

Więcej informacji o nakładaniu masy cukrowej na tort znajdziesz na naszym blogu.

Składniki:

Cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny, olej roślinny, kwasek cytrynowy, aromaty.
Opakowanie 250g.

KOSZT WYSYŁKI - POLSKA

  1. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego z góry,
  2. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego gotówką, BLIKIEM, kartą w sklepie stacjonarnym Tortytorty.pl, przy Al. KEN 46 w Warszawie,
  3. 0 zł w przypadku opłaconego zamówienia o wartości brutto powyżej 150 zł (po uwzględnieniu rabatów oraz bez kosztów przesyłki; nie dotyczy przesyłki Ekspres i Paczki w Weekend, paczek zagranicznych).
  4. 7,90 zł w przypadku opłaconego zamówienia z odbiorem w Punkcie Orlen.
  5. 12,90 zł w przypadku zamówienia z odbiorem w paczkomacie Inpost 24/7; + 5,10 zł w przypadku Paczki w Weekend. Paczka w Weekend: tę formę dostawy możesz wybrać od godz. 15-tej w czwartek do godz. 14-tej w piątek. Zamówienie złożone i opłacone do piątku do godziny 14-tej - otrzymasz do paczkomatu w sobotę.
  6. od 13,90 zł w przypadku wysyłki zamówienia kurierem opłaconego z góry,
  7. od 17,90 zł w przypadku zamówienia opłaconego przy odbiorze (tzw. przesyłka pobraniowa) kurier.

KOSZT WYSYŁKI - KRAJE UE

    • Austria od 60 zł
    • Belgia od 75 zł
    • Czechy od 55 zł
    • Dania od 75 zł
    • Estonia od 80 zł
    • Finlandia od 100 zł
    • Francja od 90 zł
    • Hiszpania (bez Wysp Kanaryjskich) od 110 zł
    • Litwa od 85 zł
    • Niemcy od 45 zł
    • Szwecja od 99 zł
    • Łotwa od 75 zł

Powyższe ceny dotyczą paczek o wadze do 10 kg. Po wrzuceniu produktów do koszyka, ich ilości i podaniu adresu dostawy system naliczy ostateczny koszt dostawy.

Płatności można dokonać:

  • bezpośrednio na konto bankowe TortyTorty.pl (przelewem wykonanym w banku, także internetowym, lub na poczcie); W przypadku przelewu uzupełnianego samodzielnie prosimy o wpłatę należności na rachunek:
Tortytorty.pl, Al. KEN 46 lok. U6, 02-797 Warszawa
Numer konta: 34 1050 1025 1000 0092 1843 6575 (ING Bank Śląski),
UWAGA !!! – w tytule przelewu wykonywanego samodzielnie, bez pośrednictwa Przelewy24 lub PayPal koniecznie proszę wpisać: imię, nazwisko, numer ID zamówienia (informacja podana będzie w mailu).
Brak powyższych danych może uniemożliwić lub znacznie opóźnić wysłanie przesyłki.
  • on-line, za pośrednictwem serwisu Przelewy24 (bezpieczna płatność kartą, BLIKIEM lub szybkim przelewem z banku internetowego), PayPal;
  • za pobraniem, w momencie odebrania zamówienia od kuriera,
  • gotówką, kartą, BLIKIEM w momencie odebrania zamówienia w sklepie stacjonarnym (Sklep TortyTorty.pl Al. KEN 46 lok. U6 w Warszawie). Koszt: 0 zł.
Jeśli informacje nie są wystarczające, zadaj pytanie.
Pola wymagane.