Lista produktów marki Dorosiowe Ranty

40 produktów

Z tortów można tworzyć prawdziwe dzieła sztuki, ale każdy cukiernik przyzna – bez właściwego zaplecza technicznego może się to okazać trudne, żeby nie powiedzieć – niewykonalne. Podstawą każdego udanego wypieku na różne okazje jest idealny biszkopt – nie tylko dobry w smaku, ale również uformowany w odpowiedni kształt. Dorosiowe ranty to najpopularniejsze narzędzie cukiernicze, dzięki któremu nadawanie form wypiekom staje się najprostszym zabiegiem z całego procesu tworzenia smakowitych rzeźb!

Czym są dorosiowe ranty?

Dorosiowe ranty do tortów to niesłychanie prosty w swej konstrukcji element przydatny przy pieczeniu biszkoptów czy formowaniu kształtów z masy cukierniczej lub galaretki. A jak wiadomo – najprostsze rozwiązania najczęściej okazują się najskuteczniejsze! Taki rant ma postać opaski wykonanej ze stali nierdzewnej odpornej na bardzo wysokie i bardzo niskie temperatury, z zaakcentowaną podziałką oznaczającą średnicę rantu podaną w centymetrach. Dodatkiem do rantu są specjalne klipsy, które utrzymują tę opaskę w odpowiedniej pozycji – czyli stabilizują ją na średnicy pożądanej przez cukiernika. Ranty tej marki nie posiadają spodu, co oznacza, że można je układać na dowolnej powierzchni, co bardzo usprawnia pracę cukiernikowi. Ich używanie jest niezwykle intuicyjne – wystarczy ułożyć rant na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wypełnić surowym ciastem, a następnie wstawić do piekarnika jak zwykle.

czytaj więcej

Co przyczyniło się do popularności dorosiowych rantów do tortów?

Marcin Doroś, twórca marki DR Ranty to cukiernik z pasją i zmysłem technicznym. Odnalazł na rynku niszę w postaci braku dobrej jakości profesjonalnych rantów cukierniczych, po czym sam je wyprodukował. I zrobił to z ogromnym sukcesem, który wynikał przede wszystkim z prawdziwych potrzeb cukierników pracujących nad jadalnymi dziełami sztuki. Ważna dla nich była elastyczność narzędzia – jedna forma do biszkoptu, dzięki której można stworzyć wiele wyrobów o różnych średnicach, bez konieczności zastawiania swojej kuchni mnóstwem blach o różnych rozmiarach. Stal nierdzewna to nieprzypadkowy materiał, z którego tworzy się dorosiowe ranty. Nie rdzewieje, a do tego posiada atest przeznaczenia do kontaktu z żywnością. Ranty z łatwością odklejają się od brzegów ciasta i można je myć w zmywarce bez obaw o zniszczenie powierzchni. Dorosiowe ranty do tortów dostępne są w różnych wysokościach – od najniższych, do formowania żelki, aż po wysokie na kilkanaście centymetrów, do budowania misternych konstrukcji tortów piętrowych na różne okazje.

Co warto kupić oprócz profesjonalnych rantów?

W swojej pracowni cukierniczej wystarczy mieć zaledwie 3-4 wysokości dorosiowych rantów, aby móc wypiekać biszkopty w bardzo szerokim zakresie wymiarów. Tym samym zastępuje się kilkanaście rodzajów blach i blaszek łatwymi do przechowywania opaskami, których potrzeba zaledwie kilka – do jednoczesnej realizacji większej liczby spodów do tortów. Oprócz rantów okrągłych warto zauważyć również te kwadratowe czy ośmiokątne, pozwalające stworzyć fantazyjne kształty wypieków. W sprzedaży dostępne są także profesjonalne skrobki ze stali nierdzewnej z podziałką, przydatne w formowaniu idealnie gładkich tortów, a także blachy różnych rodzajów, pasujące do wszystkich rantów tej marki. Profesjonalni cukiernicy powinni również zwrócić uwagę na folie rantowe bez podziałki, które służą do zabezpieczania brzegów ciast przed wyschnięciem lub uszkodzeniem w trakcie transportu.

Dorosiowe ranty gdzie kupić?

Wybierając oferujący dorosiowe ranty sklep, warto zwrócić uwagę na to, aby posiadał on również inne akcesoria marki DR Ranty, ale nie tylko te. Podczas pracy nad formowaniem idealnych, ułożonych w głowie i narysowanych na kartce tortów, należy mieć doskonale wyposażony warsztat, czyli pracownię cukierniczą. W naszym sklepie można znaleźć nie tylko ranty, ale również masy cukiernicze najwyższej jakości, narzędzia do dekorowania kremem, wykrawaczki, maty do koronek i wiele innych przedmiotów, dzięki którym uda się Państwu stworzyć prawdziwe jadalne dzieła sztuki, będące ozdobą najwytworniejszych bankietów, wesel, przyjęć komunijnych czy urodzin, a także wszelkich innych okazji.

Gdzie kupisz dorosiowe ranty? Sklep z akcesoriami dla cukierników

Dla osób zawodowo lub amatorsko zajmujących się wytwarzaniem pięknych słodkości bardzo ważne jest, aby posiadać pełen zakres akcesoriów, dzięki którym uda się stworzyć nawet najbardziej fantazyjne wizje swoich wypieków. Nie zawsze oferta lokalnych marketów jest wystarczająca, dlatego najlepszym miejscem dokonywania branżowych zakupów jest nasz bogaty zaopatrzony sklep internetowy. Dzięki niemu w kilka minut skompletują Państwo zamówienie na wszystko, czego potrzebujecie do tortów – od mas cukrowych, przez jadalne dekoracje, aż po narzędzia do formowania fantazyjnych kształtów, takie jak dorosiowe ranty. Sklep dla cukierników pozwoli przy pomocy jednego zamówienia zaopatrzyć się we wszystko, w dodatku bez wychodzenia z domu. Zajrzyj do naszej oferty i sprawdź, czego jeszcze brakuje w Twojej pracowni cukierniczej!

Dorosiowe ranty – akcesorium każdej pani domu

Jeśli marzą się Państwu dorosiowe ranty, to gdzie kupić te oryginalne? Obecnie sprzedaje je wiele sklepów z profesjonalnym wyposażeniem dla cukierników i wszystkich pań domu. W naszej ofercie znajduje się duży wybór rantów o różnych wysokościach, ale również w kształtach innych niż okrągłe oraz pozostałych akcesoriów cukierniczych. Z ich pomocą uda się Państwu tworzyć jeszcze piękniejsze wypieki dla swoich najbliższych, a także inne desery – bo możliwości wykorzystania dorosiowych rantów są ograniczone jedynie naszą wyobraźnią. Mają Państwo w domu kilka blach do ciasta nadszarpniętych już zębem czasu, a gdy potrzebujecie upiec ciekawy tort urodzinowy, brakuje nam konkretnej formy? Możesz śmiało zamówić rant ze stali nierdzewnej, który przetrwa niejedną gorączkę urodzinowych wypieków w naszym domu, a przy tym nie zajmie dużo miejsca i pozwoli na pieczenie spodów do tortów o średnicy, którą dopasujemy bez trudu do liczby gości. To Państwa nowy sposób na wygodne pieczenie, nawet gdy robimy to tylko od święta!