Rant cukierniczy 21-26 cm h 14 cm, z podziałką, okrągły, regulowany Dorosiowe Ranty

Rant cukierniczy 21-26 cm h 14 cm, z podziałką, okrągły, regulowany Dorosiowe Ranty

Rant cukierniczy 21-26 cm h 14 cm, z podziałką, okrągły, regulowany Dorosiowe Ranty

Numer katalogowy: DR 21-26
Ilość sztuk w opak.: 1
78,99 zł
Ilość:

Regulowany rant cukierniczy o średnicy 21 - 26 cm. Posiada wygodną podziałkę (co 1 cm), dzięki której precyzyjnie ustawisz wybraną przez siebie średnicę ciasta. Wysoki na 14 cm.
Wykonany z trwałej i odpornej na odkształcenia blachy nierdzewnej z atestem.
W zestawie znajdują się dwa klipsy do mocowania.

Sposób użycia:

  1. Wybieramy odpowiednią średnicę (podziałka bardzo ułatwia sprawę).
  2. Spinamy rant klipsem.
  3. Stawiamy rant na blaszce do pieczenia przykrytej papierem pergaminowym.
  4. Wlewamy ciasto i pieczemy.
  5. Rant jest świetny do składania wysokich tortów, zawsze będą idealnie proste.

Produkt objęty 5- letnią gwarancją producenta.

Rant dostępny jest z nową wersją spinek od Dorosiowe Ranty.

Oferowane akcesorium to pochodzący od renomowanej marki Dorosiowe ranty produkt wysokiej jakości. Rant cukierniczy stanowi alternatywę dla tradycyjnych blach do pieczenia. W odróżnieniu od nich jest o wiele bardziej funkcjonalny, ponieważ można go swobodnie regulować. Posługiwanie się rantem ułatwia m.in. brak dna oraz dwa dołączone do zestawu klipsy (spinki), którymi spina się jego boki. Wystarczy rozłożyć papier do pieczenia albo pergamin na dowolną powierzchnię, ustawić na nim rant regulowany, a następnie wylać do niego masę. Po wyjęciu z piekarnika wypiek zachowuje doskonałą formę. Oprócz tego łatwiej dzielić go na porcje niż słodkości znajdujące się na klasycznej blasze.

Rant cukierniczy regulowany umożliwia upieczenie ciasta o wysokości do 14 cm oraz średnicy od 21 do 26 cm. Wybraną przez siebie średnicę można sprawnie ustawić przy użyciu wygodnej przedziałki z rozstawem co 1 cm. Dzięki posiadanym zaletom rant do ciast sprawdza się bez zarzutu w rękach profesjonalistów, a także osób, które zajmują się pieczeniem w warunkach domowych. Zapewnia perfekcyjnie równe boki ciasta (np. tortu czy biszkoptu) oraz wypiek o idealnie okrągłym kształcie.

Jak pozostałe ranty cukiernicze regulowane tej firmy, tak i ten został wykonany z atestowanej blachy nierdzewnej, która wyróżnia się dużą wytrzymałością oraz odpornością na odkształcenia. Materiał nie rdzewieje, ponadto można go bardzo łatwo czyścić – ręcznie oraz w zmywarkach. Przy myciu ręcznym należy pamiętać o używaniu delikatnej, miękkiej szmatki.