Masa cukrowa Pasta Cover Top biała 1 kg, Saracino

Masa cukrowa Pasta Cover Top biała 1 kg, Saracino

Masa cukrowa Pasta Cover Top biała 1 kg, Saracino

Numer katalogowy: DEC050K1
Waga: 1 kg
32,99 zł
Ilość:

Masa cukrowa (lukier plastyczny) PASTA COVER TOP BIAŁA, daje nieograniczone możliwości dekorowania tortów, ciasteczek i cupcake'ów. Świetnie sprawdza się przy obkładaniu dużych tortów i ciast na specjalne okazje.

Zalety masy:
  • jest bardzo elastyczna, można ją rozwałkować nawet do 1mm grubości,
  • jest odporna na zmiany temperatury - nie poci się i nie pęka,
  • bardzo dobrze się z nią pracuje w szerokim zakresie temperatur (od 18 do 38 ° C) i przy wysokiej wilgotności,
  • świetnie nadaje się do pokrywania wypieków wymagających przechowywania w lodówce,
  • jest śnieżnobiała - idealna do tortów z okazji ślubów, komunii, chrztów.
Sposób użycia:
  1. Na gładkim blacie lekko zagnieć masę PASTA COVER TOP BIAŁA Saracino, przez co stanie się plastyczna. W razie potrzeby, gdy klei się do podłoża, podsyp niewielką ilością cukru pudru (nigdy mąką).
  2. Posmaruj cienko tort kremem maślanym (góra i boki). Krem maślany zespala ciasto z lukrem plastycznym - przez co tort można ładnie pokroić.
  3. Lukier plastyczny rozwałkuj. Płat lukru musi być większy od średnicy i boków tortu. Ostrożnie, przy użyciu wałka, przenieś masę cukrową na tort. Aby uniknąć rozerwania lukru, możesz rozwałkować lukier na pergaminie lub papierze do pieczenia ciast i przenieść go razem z papierem na tort.
  4. Rękoma lub packą cukierniczą wygładź lukier plastyczny na torcie. Odetnij niepotrzebne skrawki lukru. Jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, zrób to teraz - masa obsycha w ciągu 2-3 godzin.
  5. Z pozostałej części lukru, przy użyciu foremek, wytnij dekoracje lub stwórz figurki ludzików, zwierzątek. W przypadku małych gości, warto przygotować odpowiednią ilość podobnych ozdób, aby uniknąć nieporozumień przy stole. Umocuj je na torcie za pomocą odrobiny wody, rozpuszczonego miodu lub kleju jadalnego.
  6. Niewykorzystany lukier przechowuj w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

Więcej informacji o nakładaniu masy cukrowej na tort znajdziesz na naszym blogu.

Składniki: cukier, syrop glukozowy, całkowicie utwardzony tłuszcz roślinny (z ziaren palmowych), skrobia kukurydziana, stabilizatory: glicerol E422; substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza E466; aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu E202; kwas: kwas cytrynowy E330. Może zawierać jaja, orzechy ziemne, soję, mleko, migdały, orzechy laskowe, pistacje. Olej z pestek palmowych pochodzi ze zrównoważonych i certyfikowanych źródeł.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu max. 20C.
Waga: 1 kg

Zobacz, jak można obłożyć tort przy użyciu masy cukrowej Saracino: