Syrop glukozowy Fractal 250 g

Syrop glukozowy Fractal 250 g

Syrop glukozowy Fractal 250 g

Ilość sztuk w opak.: 1
Waga: 250 g
19,99 zł
Ilość:

Bezbarwna glukoza, to niezbędny składnik mas cukrowych/ lukrów plastycznych. Zapobiega krystalizacji cukru, dzięki niej masa się nie kruszy. Nadaje się do przygotowania lodów, musów. Jest składnikiem używanym do zrobienia błyszczącej polewy mirror glaze - wspaniałego wykończenia tortów musowych i monoporcji.

Glukoza ma konsystencję płynnego miodu.

Poziom dekstrozy DE 36-40,5

Produkt bezglutenowy, bez alergenów, odpowiedni dla wegan.
Przechowywać  w zacienionym miejscu.
Ważny dwa lata od daty produkcji.

Waga netto: 250 g

Dozowanie: quantum satis.


czytaj więcej

Czym jest syrop glukozowy od marki Fractal Colors?

Syrop glukozowy Fractal to bezbarwna, lepka i słodka w smaku płynna substancja słodząca, którą wykorzystuje się w wielu produktach cukierniczych i nie tylko.. Syrop glukozowy zwiększa trwałość i stabilność wyrobów cukierniczych, a nawet nadaje im blasku. Dlaczego warto postawić na produkt marki Fractal Colors?

Syrop glukozowy Fractal to produkt pozbawiony alergenów i glutenu. Odpowiedni jest  dla wegan i osób, które chcą stosować w kuchni naturalne składniki wysokiej jakości.

Syrop glukozowy i jego zastosowanie

Syrop glukozowy to wyjątkowy dodatek cukierniczy, który ułatwia przygotowywanie deserów:  uszlachetnia ich smak, nadając słodyczy. Dla wielu osób jest to sekretny składnik, który pozwala tworzyć doskonałe lukry, polewy i masy cukrowe. Syrop glukozowy to bowiem środek zagęszczający i utrwalający, który wyróżnia się gładką oraz elastyczną konsystencją. Można wykorzystać go do precyzyjnego rysowania wzorów na wypiekach, a nawet jako składnik błyszczących powierzchni np. polew typu mirror glaze!

Syrop glukozowy Fracta, to zatem naturalna substancja słodząca, która w cukiernictwie pełni funkcję dobrego plastyfikatora. Można go dodać zarówno do lukru królewskiego, jak i do czekolady czy musów. Wiele osób tworzy z jego użyciem domowe powidła, dżemy, a nawet żelki.

Syrop glukozowy Fractal w wygodnym opakowaniu

Syrop glukozowy Fractal Colors dostępny jest min. w opakowaniu o pojemności 250 g. Pojemnik jest łatwy w użyciu, a więc nie trzeba obawiać się klejących zabrudzeń w miejscu wykonywania cukierniczych prac. Warto pamiętać o zaleceniach producenta co do przechowywania słodziku. Opakowanie należy umieścić w suchym i chłodnym miejscu.

Zalety syropu glukozowego Fractal

  • Syrop glukozowy stosowany może być dla poprawienia estetyki wypieków. Nie tylko pozwala na stworzenie lustrzanej glazury na tortach, ale także wpływa na wygląd skórki ciast.
  • Syrop glukozowy Fractal to gwarancja poprawy konsystencji, trwałości i połysku wielu produktów cukierniczych.
  • Syrop glukozowy zapewnia słodki smak bez konieczności dodawania go w dużych ilościach. Produkt od Fractal Colors jest bardzo wydajny!
  • Syrop glukozowy Fractal znacznie poprawia jakość tworzonych polew, mas cukrowych czy też lukru królewskiego. Jest ich plastyfikatorem. Syrop glukozowy zapobiega krystalizacji cukru, a także obniża temperaturę zamarzania produktów.
  • Syrop glukozowy Fractal wyróżnia się wysoką stabilnością, łatwością aplikowania, a także długim okresem przydatności do spożycia.