Tortownica Tasty-Fill, serce

Tortownica Tasty-Fill, serce

Tortownica Tasty-Fill, serce

Numer katalogowy: 2105-157 Wilton
Wymiary w cm. (dł. x szer. x wys.): ok. 22 x 22 x 6 oraz 22 x 22 x 5 cm
89,90 zł
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie
Produkt chwilowo niedostępny
Zaloguj się, aby dodać produkt do listy życzeń

Bardzo elegancka, niespotykana forma do tortów - krem we wnętrzu ciasta ma kształt serca. Goście będą się długo zastanawiali, jak osiągnęłaś taki efekt.

Dzięki specjalnej powłoce, ciasto idealnie odchodzi od formy i świetnie widać detale wzoru.
Formę możesz wykorzystać także do przygotowania galaretek, serników na zimno lub musów na bazie bitej śmietany wymieszanej z żelatyną.
Doskonale się sprawdza, jako forma do puddingów i mrożonych deserów.
Ciasto jest dość wysokie (ok. 11 cm).

Zestaw składa się z dwóch forem.

Rodzaj materiału: aluminium.

Mycie: ręczne.

Sposób użycia

  1. Spryskaj formy olejem w spray'u Bake Easy, co umożliwi łatwe wyjęcie wypieku. Zamiast spray'u użyj masła roślinnego i obsyp mąką. Usuń jej nadmiar. Nie pozostawiaj wolnej powierzchni.
  2. Wlej ciasto. Uważaj, aby podczas wygładzania nie dotknąć szpatułą dna lub boków formy (ciasto w tych miejscach może przywrzeć).
  3. Piecz zgodnie z przepisem. Patyczek włożony do ciasta powinien być suchy.
  4. Wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw na 10 min.
  5. Wyrównaj powierzchnię ciasta nożem.
  6. Aby wyjąć ciasto z formy, przyłóż ściśle do krawędzi formy kratkę do studzenia lub odpowiedniej wielkości talerz (unikniesz połamania ciasta). Odwróć. Ostrożnie podnieś formę.
  7. Pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Usuń okruchy.
  8. Wypełnij zagłębienia ciasta kremem (powinien być trochę gęstszy niż zwykle).
  9. Złóż obie części ciasta razem: krem do kremu (zsuń górną część ciasta z talerza lub deseczki). Sprawdź, czy niższa forma (góra serca) znajduje się na wierzchu.
  10. Wyrównaj boki, dekoruj.

Data ważności: 20.03.2020

Koszty wysyłki

  1. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego z góry,
  2. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego gotówką, kartą w punkcie odbioru,
  3. od 13,90 zł w przypadku wysyłki zamówienia kurierem opłaconego z góry,
  4. od 17,90 zł w przypadku zamówienia opłaconego przy odbiorze (tzw. przesyłka pobraniowa) kurier, 
  5. 12,90 zł w przypadku zamówienia z odbiorem w paczkomacie Inpost 24/7, + 2,90 zł w przypadku Paczki w Weekend. Paczka w Weekend: tę formę dostawy możesz wybrać od godz. 18tej w czwartek do godz. 18tej w piątek. Zamówienie złożone i opłacone do piątku do godziny 12tej - otrzymasz do paczkomatu w sobotę, po tej godzinie - w niedzielę.
  6. 0 zł w przypadku jednorazowego opłaconego zamówienia o wartości brutto powyżej 290 zł (po uwzględnieniu rabatów oraz bez kosztów przesyłki; dotyczy przesyłek opłaconych z góry przelewem lub on-line; nie dotyczy wysyłek łączonych z kilku zamówień w sklepie, jeśli wartość żadnego z nich nie przekracza 290 zł brutto).

Sposoby płatności

  1. bezpośrednio na konto bankowe TortyTorty.pl (przelewem wykonanym w banku, także internetowym, lub na poczcie); W przypadku przelewu uzupełnianego samodzielnie prosimy o wpłatę należności na rachunek:

    TortyTorty.pl
    Al. KEN 45 lok. U6
    02-797 Warszawa
    Numer konta: 34 1050 1025 1000 0092 1843 6575 (ING Bank Śląski)

    UWAGA! W tytule przelewu wykonywanego samodzielnie, bez pośrednictwa PayU koniecznie proszę wpisać: imię, nazwisko, numer zamówienia (informacja podana będzie w mailu). Brak powyższych danych może uniemożliwić lub znacznie opóźnić wysłanie przesyłki.

  2. online, za pośrednictwem serwisu PayU (bezpieczna płatność kartą lub szybkim przelewem z banku internetowego),
  3. za pobraniem, w momencie odebrania zamówienia od kuriera,
  4. gotówką lub kartą, w momencie odebrania zamówienia w sklepie stacjonarnym (Sklep TortyTorty.pl Al. KEN 46 lok. U6 w Warszawie). Koszt: 0 zł.
Jeśli informacje nie są wystarczające, zadaj pytanie.
Pola wymagane.