Silikonowa mata do makaroników do pieczenia, wałkowania, mrożenia, Pavoni

Silikonowa mata do makaroników do pieczenia, wałkowania, mrożenia, Pavoni

Silikonowa mata do makaroników do pieczenia, wałkowania, mrożenia, Pavoni

Numer katalogowy: SPV64MACARONS
Ilość sztuk w opak.: 1
Wymiary w cm. (dł. x szer. x wys.): 38,5 x 58,5
109,99 zł
Ilość:

Rewelacyjna mata silikonowa: do wyrabiania, wałkowania ciasta, masy cukrowej i pieczenia.
Ciasto/ masa cukrowa nie przykleja się do podłoża, wyrabia się bardzo łatwo. Unikniesz dodawania mąki lub tłuszczu podczas pracy.
Dodatkowo mata posiada nadruk kółek o średnicy 3 i 4 cm, co sprawia że idealnie nadaje się do przygotowania makaroników.
Dzięki swej strukturze idealnie sprawdza się podczas pieczenia - zapewnia optymalny obieg ciepła, ciasto nie przywiera. Świetnie się czyści.
Mata jest wykonana z silikonu dostosowanego do kontaktu z produktami spożywczymi. Maksymalny zakres temperatur od -40°C do +280°C.
Po użyciu zajmuje mało miejsca - wystarczy ją zwinąć w rulon.
Wymiary maty w cm: 38,5 x 58,5.

czytaj więcej

Mata silikonowa do makaroników Pavoni – idealna do wyrabiania ciasta i pieczenia


Mata silikonowa do makaroników włoskiej marki Pavoni to jeden z niezbędnych produktów w każdej profesjonalnej pracowni cukierniczej i piekarni. Przydaje się również w lokalach gastronomicznych oraz w domu. Oferowana mata do makaroników doskonale sprawdza się do wyrabiania i wałkowania ciasta oraz masy cukrowej, pieczenia, a także mrożenia. Można używać jej w szerokim zakresie temperatur od −40°C do +280°C. Oferowana forma do makaroników należy do serii SPV marki Pavoni, która wyróżnia się szerokim wyborem produktów o nieprzywierającej powłoce. Mata wykonana jest z włókna szklanego i dodatkowo pokryta silikonem wysokiej jakości, który dostosowano do kontaktu z produktami spożywczymi. W przypadku tego typu maty możesz mieć pewność, że ciasto czy masa cukrowa nie przyklei się do podłoża. Tym samym unikniesz konieczności dodawania tłuszczu czy mąki.

Foremki do makaroników – twórz pyszne, idealne desery


Mata silikonowa do makaroników umożliwia nie tylko dokładne wyrobienie ciasta. Dzięki temu produktowi przygotujesz również idealnie równe makaroniki, które pięknie będą prezentować się na słodkim stole podczas bankietów czy imprez rodzinnych. Na powierzchni maty nadrukowane są okręgi w dwóch rozmiarach: 30 i 40 mm. Pozwalają one uformować jednakowe ciasteczka czy elementy z masy cukrowej, potrzebne do stworzenia pięknych dekoracji na tort. Takie foremki do makaroników ułatwiają i przyspieszają pracę. To świetne rozwiązanie zarówno dla profesjonalistów, jak i osób, które dopiero zgłębiają tajniki cukiernictwa.

Oferowana mata do makaroników ma charakterystyczną strukturę, która bardzo dobrze sprawdza się podczas pieczenia. Gwarantuje optymalny obieg powietrza, dzięki czemu ciasto nie przywiera do powierzchni produktu. Ponadto po wykonanej pracy matę można łatwo wyczyścić. Dużą zaletą silikonowych akcesoriów jest również to, że zajmują mało miejsca. Wystarczy zwinąć je w rulon i schować w szafce.