Zapraszamy do naszego stacjonarnego sklepu w Warszawie! Przyjdź, zobacz i kup na miejscu: AL. KEN 46 TUŻ PRZY STACJI METRA NATOLIN! UWAGA: w dni powszednie w godz. 12:30 – 13:00 przerwa techniczna – w tym przedziale czasu sklep stacjonarny zamknięty. UWAGA: Obniżone ceny dotyczą wyłącznie zamówień złożonych drogą internetową #zostanwdomu.
Wydruk spożywczy na PAPIERZE SUGAR STAMP do Bez, wg przesłanego projektu
Wydruk spożywczy na PAPIERZE SUGAR STAMP do Bez, wg przesłanego projektu

Wydruk spożywczy na PAPIERZE SUGAR STAMP do Bez, wg przesłanego projektu

Cena 25,00 22,50
Wysyłka natychmiast
Ilość:

Opis

Wydruk spożywczy na specjalnym papierze SUGAR STAMP do pieczenia bez (format A4). Dzięki niemu, Twoje bezy będą inne niż wszystkie. Po upieczeniu na ich spodzie – widoczny będzie wybrany przez Ciebie, jadalny wzór.
To idealny pomysł na bezy firmowe z logo, tematyczne przyjęcia urodzinowe.

Co należy zrobić?

  • Prześlij nam na adres: sklep@tortytorty.pl zdjęcie/ obrazek w dobrej rozdzielczości (min. 300dpi). Możesz to łatwo sprawdzić – obejrzyj obrazek na całym ekranie komputera – jeśli nie widzisz pikseli – zdjęcie nadaje się do wydruku. Plik powinien być zapisany w formacie: jpg, png. Wysyłając plik mailem pamiętaj o podaniu numeru zamówienia.
  • Jeśli chcesz, aby obrazek został zwielokrotniony na kartce A4 – napisz nam o tym.
  • Po przygotowaniu wydruku otrzymasz od nas mail, że jest gotowy.

Co dalej?

  1. Do odtłuszczonej miski wbij 125g białek (4 szt.), wsyp 250g drobnego cukru.
  2. Do drugiej większej miski lub garnka wlej gorącą wodę (maks. temp. 70 st. C.) Do wody wstaw miskę z białkami i cukrem. Ubijaj trzepaczką delikatnie masę, aż do rozpuszczenia cukru. Uważaj, aby temperatura białek nie przekroczyła 60 st. c. (mogą się ściąć)!
  3. Wyjmij miskę z białkami. Ubijaj masę mikserem na wysokich obrotach przez następne 10 min.
  4. Dodaj 100g cukru pudru. Na tym etapie możesz dodać do białek barwnik (nie może być za ciemny, bo odbicie wydruku będzie słabo widoczne) oraz aromat (bez dodatku tłuszczu). Miksuj dalej przez 5 min.
  5. Rozgrzej piekarnik do 70 – 80 st. C, włącz termoobieg.
  6. Przełóż sztywną pianę do rękawa cukierniczego.
  7. Delikatnie posmaruj olejem blachę do pieczenia (zapobiegnie to przesuwaniu się kartki z wydrukiem). Na blachę połóż wydruki (folią do dołu). Odczekaj kilka minut, aby delikatnie podeschły.
  8. Wyciskaj z rękawa bezy na zadrukowaną powierzchnię.
  9. Piecz bezy ok. 2 – 3 godzin. Nie przekraczaj temperatury 90 st. C.!
  10. Ostrożnie podnieś bezy z jadalnego wydruku. Na spodzie zobaczysz odbity nadruk:)

UWAGA: WYDRUK NIE JEST MOŻLIWY “OD RĘKI”! CZAS REALIZACJI TO MIN. 2 GODZINY. PO WYDRUKOWANIU WYSYŁAMY NA WSKAZANY ADRES MAILOWY WIADOMOŚĆ.

Składniki PAPIERU: zagęszczacz skrobia modyfikowana E1422, cukier, woda, maltodekstryna, skrobia ziemniaczana, stabilizator guma arabska E414, substancja utrzymująca wilgoć gliceryna E422, emulgator polisorbat 60 E435.

Jeśli informacje nie są wystarczające zadaj pytanie

Numer katalogowy produktu:

Opinie

Dodaj swoją opinię

  • Ocena

Newsletter

Jako pierwszy otrzymuj informacje

Copyright © TortyTorty.pl 2012 - 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone

Oprogramowanie e-commerce i-systems.pl