Wydruk spożywczy na papierze cukrowym A4 wg przesłanego projektu

Wydruk spożywczy na papierze cukrowym A4 wg przesłanego projektu

Wydruk spożywczy na papierze cukrowym A4 wg przesłanego projektu

Numer katalogowy: wsp
29,00 zł
Ilość:

Wydruk spożywczy na papierze cukrowym o wielkości A4 (20 x 28 cm). To szybki i efektowny sposób na udekorowanie tortu, babeczek, ciastek. Na życzenie możemy wydrukować zdjęcie w kole o maksymalnej średnicy 20 cm (koło należy wyciąć nożyczkami samodzielnie).

Prześlij nam na adres: sklep@tortytorty.pl zdjęcie/ obrazek w dobrej rozdzielczości (min. 300 dpi). Możesz to łatwo sprawdzić - obejrzyj obrazek na całym ekranie komputera - jeśli nie widzisz pikseli - zdjęcie nadaje się do wydruku.
Wysyłając plik pamiętaj o podaniu numeru zamówienia.

UWAGA 1: WYDRUK NIE JEST MOŻLIWY "OD RĘKI"! CZAS REALIZACJI TO OK. 2 GODZINY. PO WYDRUKOWANIU WYSYŁAMY NA WSKAZANY ADRES MAILOWY WIADOMOŚĆ.
Plik powinien być zapisany w formacie: jpg, png, pdf. Grafikę/ zdjęcia drukujemy w formie niezmienionej, tzn. nie wykonujemy na życzenie zmian graficznych.

UWAGA 2: W przypadku braku dostępności śnieżnobiałego papieru cukrowego, drukujemy na śnieżnobiałym papierze skrobiowym/ bezcukrowym. Jego jakość, głębia i ostrość koloru nadruku oraz zasady pracy z tym rodzajem papieru są identyczne z papierem cukrowym.

UWAGA 3: jeśli przesłana grafika jest na białym tle, to na wydruku nie będzie widać obrysu koła (linii).

Papier cukrowy nadaje się do udekorowania tortu pokrytego masą cukrową, marcepanem, polewą czekoladową. Należy unikać wilgotnych kremów przygotowanych na bazie bitej śmietany, budyniu. Papier cukrowy wymaga suchego lub bardzo tłustego podłoża (tradycyjny krem maślany).
Można go przycinać nożyczkami. Wydruk należy delikatnie zgiąć w kształt litery U i docisnąć do powierzchni tortu. Tort z dekoracją będzie można kroić po 15 min.
Unikaj przechowywania tortu udekorowanego wydrukiem w zamkniętym pudełku.
Na zdjęciu widoczny jest przykładowy wydruk dekorujący tort.

Dlaczego warto zdecydować się na wydruk na masie cukrowej?

Wydruk na masie cukrowej wyróżniają żywe kolory, które nie ulegają zmianie po umieszczeniu ich na cieście. Podkreślamy, że wydruk cukrowy pozwala na stworzenie dowolnych wzorów, które zachwycają precyzją wykonania za sprawą wysokiej rozdzielczości wydruków. Na uwagę zasługuje również gładka struktura charakteryzująca wydruki na masie cukrowej. Tego typu papier cukierniczy nie marszczy się po nałożeniu na ciasto, dzięki temu efekt zdobienia okazuje się bardzo estetyczny.

Co więcej, wydruki na tort mogą znaleźć się na górze lub z boku wypieku. W drugim przypadku należy je właściwie podkleić, do czego świetnie sprawdzi się cienka warstwa masy cukrowej. Same nadruki powstają ze starannie dobranych barwników spożywczych, dzięki temu są w pełni bezpieczne, a przy tym nadają się do spożycia.

Wydruk cukrowy dla amatorów i profesjonalistów

Wydruk na papierze cukrowym pozwala na szybkie oraz efektowne ozdobienie nawet najprostszego tortu. Z tej metody dekoracji korzystają zarówno profesjonalni cukiernicy, jak i amatorzy. Wydruk na masie cukrowej wyjątkowo dobrze sprawdza się na tortach przeznaczonych na okazje takie jak chrzciny, komunie śluby czy rocznice. Można nim zdobić wszelkie torty urodzinowe, szczególnie dla dzieci. Ciasto ozdobione wizerunkiem postaci z bajek lub nawet zdjęciem malucha robi niezapomniane wrażenie.

W razie wątpliwości związanych z wydrukami na tortach zachęcamy do kontaktu. Odpowiemy na wszelkie pytania dotyczące tego produktu.

Na drugim i trzecim zdjęciu widoczny jest przykładowy wydruk.