Masło kakaowe w pastylkach 160g, Decora

Masło kakaowe w pastylkach 160g, Decora

Masło kakaowe w pastylkach 160g, Decora

Numer katalogowy: 9262080
Waga: 160 g
42,99 zł
Ilość:

Masło kakaowe (100%) w wygodnych do porcjowania kaletkach.
Kaletki masła kakaowego są wykonane w 100% z czystego masła kakaowego, które doskonale sprawdzi się w wysokich temperaturach.

Masło kakaowe w kaletkach nadaje się do mieszania z czekoladą, kuwerturą i meltsami. Świetnie sprawdzi się do upłynniania rozpuszczonej czekolady oraz przygotowania jadalnego zamszu. Masło po wymieszaniu z barwnikami w proszku można wykorzystać do malowania powierzchni słodkich wypieków.

Czym jest masło kakaowe?
Jest to tłuszcz kakaowy lub jadalny olej kakaowy. Otrzymywany z dojrzałych nasion owoców kakaowca. To podstawowy składnik czekolad. Masło kakaowe nie ma zapachu i smaku. Nie zmienia bukietu aromatycznego ziaren kakaowca używanych do różnych rodzajów czekolady oraz zapewnia wysoką jakość tekstury i krystalizacji.

Zastosowanie
Masło kakaowe wykorzystywane jest do produkcji słodyczy, a przede wszystkim czekolady. Dzięki stosunkowo niskiej temperaturze topnienia masła kakaowego (ok. 30-35 st. C.) czekolada może się przyjemnie rozpływać w ustach. Masło kakaowe wykorzystywane jest do regulacji płynności czekolady, jej połysku oraz łamliwości. Na bazie masła kakaowego powstają również barwniki stosowane do barwienia czekolady białej i deserowej, malowania form i pralin, a także do produkcji jadalnego zamszu i nakładania pistoletem natryskowym (aerografem).

Inne zastosowania
Masło kakaowe stosowane jest również przy produkcji naturalnych kosmetyków. Zapobiega powstawaniu zmarszczek, poprawia kondycję włosów oraz ma działanie przeciwzapalne.

Przechowywanie
Masło kakaowe należy przechowywać szczelnie zamknięte w temperaturze od 16 ° C do 20 ° C.


Składniki: masło kakaowe 100%. Może zawierać mleko, orzechy, jaja i pochodne.
Waga: 160 g