Pasta pistacjowa Saracino, 200 g

Pasta pistacjowa Saracino, 200 g

Pasta pistacjowa Saracino, 200 g

Numer katalogowy: PAC023K02
Waga: 200 g
67,99 zł
Ilość:
Zaloguj się, aby dodać produkt do listy życzeń
Wysyłka: Natychmiast

Pyszna pasta pistacjowa od renomowanej włoskiej marki Saracino. Występuje w postaci gładkiej pasty. Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju ciast, kremów i serników, polew ganache, nadzień do makaroników, pralin i czekoladek, do babeczek, lodów i jogurtów. Sprawdzi się zawsze, gdy chcesz nadać swoim deserom i wypiekom intensywny, pistacjowy smak i aromat.

Użycie:
Oddzielanie się tłuszczu jest naturalnym procesem, dlatego przed użyciem pastę należy dokładnie wymieszać
Wystarczy dodać pastę do masy, ciasta lub kremu i dokładnie mieszać do połączenia się składników.

Dozowanie: 
100 g na 1 L w przypadku śmietanki, musów, mleka, napojów.
120 g na 1 kg masy w przypadku ciast.
100 - 120 g na 1 kg masy w przypadku lodów, makaronów, innych past i nadzień.


Składniki: zmielone pistacje (>99%), barwniki: kurkumina, chlorofil. Może zawierać śladowe ilości jajek, orzechów, soi, mleka, migdałów, orzechów laskowych.

Nie zawiera glutenu.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zaciemnionym miejscu.
Oddzielanie się tłuszczu jest naturalnym procesem i świadczy o autentyczności pasty. Przed użyciem dokładnie wymieszać.
Waga 200 g.


czytaj więcej

Pasta pistacjowa na różne okazje!

Pasta pistacjowa wykorzystywana jest przez Włochów – i nie tylko – w setkach unikalnych przepisów na przepyszne przekąski, wyraziste w smaku desery czy tradycyjne dania główne z prawdziwym efektem WOW. Teraz i Ty możesz wykorzystać w swojej domowej kuchni, pracowni cukierniczej czy restauracji wyjątkową moc pistacji, tworząc dodatki do owsianek, jaglanek oraz różnorodnych koktajli. Pasta pistacjowa Saracino doskonale sprawdza się także, jako nadzienie pączków, donutów, eklerek, krem do słodkiego pieczywa, od bułeczek począwszy, na chałkach i rogalach kończąc. Ponadto na jej bazie możesz przygotować wiele nietuzinkowych deserów: ciast urodzinowych, tortów na specjalne okazje czy ciasteczek dla przyjaciół! Koniecznie wykorzystaj również pastę pistacjową dla przełamania i uszlachetnienia smaku prawdziwych włoskich makaronów.

Eksperymentuj w kuchni!

Postaw na ciasta pistacjowe Kochasz eksperymentować w kuchni? Wybierz pastę pistacjową Saracino. Dzięki niej stworzysz mazurek pistacjowy na Wielkanoc, drożdżówkę pistacjową czy urodzinowy sernik pistacjowy!

Warto wiedzieć, że oprócz nadania wypiekowi niepowtarzalnego zapachu i smaku pistacji, taka pasta nada mu charakterystycznego zielonkawego koloru. Jeśli kochasz desery w rozbielonej, łagodnej barwie zielonej, kremy i pasty pistacjowe staną się Twoim ulubionym dodatkiem cukierniczym.

Pasta pistacjowa Saracino, czyli 100% pistacji!

Pasta Saracino Pistacchio to prawdziwy włoski wyrób i kulinarny dodatek klasy premium! Produkt ten tworzony jest na bazie starannie wyselekcjonowanych, obranych i pistacji, które zachwycają niebywale intensywnym aromatem oraz smakiem. Pasta od Saracino nie zawiera również wielu sztucznych konserwantów, barwników i uszlachetniaczy, w tym emulgatorów i zagęszczaczy. Jest ona produktem w 100% naturalnym – w składzie znajduje się aż >99% najlepszych gatunkowo pistacji!

Każdy, kto kocha naturalne dodatki cukiernicze i zwraca uwagę na ich prozdrowotne właściwości, powinien wiedzieć, że pasty pistacjowe zawierają duże ilości cynku, żelaza, magnezu czy witaminy B1. Takie kremy z pistacji świetnie sprawdzają się przy tworzeniu zdrowych, domowych wypieków.

Jak używać pasty pistacjowej?

Pasta pistacjowa Saracino ma naprawdę intensywny smak i zapach. Tym samym nigdy nie należy przesadzać z jej ilością w naszych daniach wykwintnych, w słodkich przekąskach czy w ciastach. Można ją traktować, jako dodatek do kremów czy nawet jako bazę dla tortu pistacjowego. W przypadku mniejszych deserów – czy dań głównych kuchni włoskiej – wystarczy zaledwie 1 lub 2 łyżki na jedną porcję, by nadać potrawie szlachetnego smaku.

KOSZT WYSYŁKI - POLSKA

  1. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego z góry,
  2. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego gotówką, BLIKIEM, kartą w sklepie stacjonarnym Tortytorty.pl, przy Al. KEN 46 w Warszawie,
  3. 0 zł w przypadku opłaconego zamówienia o wartości brutto powyżej 150 zł (po uwzględnieniu rabatów oraz bez kosztów przesyłki; nie dotyczy przesyłki Ekspres i Paczki w Weekend, paczek zagranicznych).
  4. 8,99 zł w przypadku opłaconego zamówienia z odbiorem w Punkcie Orlen.
  5. 12,99 zł w przypadku zamówienia z odbiorem w paczkomacie Inpost 24/7; + 5 zł w przypadku Paczki w Weekend. Paczka w Weekend: tę formę dostawy możesz wybrać od godz. 15:00 w czwartek, do godz. 13:30 w piątek. Zamówienie złożone i opłacone do piątku do godziny 13:30 - otrzymasz do paczkomatu w sobotę. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.
  6. od 14,99 zł w przypadku wysyłki zamówienia kurierem opłaconego z góry. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.
  7. od 19,99 zł w przypadku zamówienia opłaconego przy odbiorze (tzw. przesyłka pobraniowa) kurier. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.

KOSZT WYSYŁKI - KRAJE UE

    • Austria od 60 zł
    • Belgia od 75 zł
    • Czechy od 55 zł
    • Dania od 75 zł
    • Estonia od 80 zł
    • Finlandia od 100 zł
    • Francja od 90 zł
    • Hiszpania (bez Wysp Kanaryjskich) od 110 zł
    • Litwa od 85 zł
    • Niemcy od 45 zł
    • Szwecja od 99 zł
    • Łotwa od 75 zł

Powyższe ceny dotyczą paczek o wadze do 10 kg. Po wrzuceniu produktów do koszyka, ich ilości i podaniu adresu dostawy system naliczy ostateczny koszt dostawy.

Płatności można dokonać:

  • bezpośrednio na konto bankowe TortyTorty.pl (przelewem wykonanym w banku, także internetowym, lub na poczcie); W przypadku przelewu uzupełnianego samodzielnie prosimy o wpłatę należności na rachunek:
Tortytorty.pl, Al. KEN 46 lok. U6, 02-797 Warszawa
Numer konta: 34 1050 1025 1000 0092 1843 6575 (ING Bank Śląski),
UWAGA !!! – w tytule przelewu wykonywanego samodzielnie, bez pośrednictwa Przelewy24 lub PayPal koniecznie proszę wpisać: imię, nazwisko, numer ID zamówienia (informacja podana będzie w mailu).
Brak powyższych danych może uniemożliwić lub znacznie opóźnić wysłanie przesyłki.
  • on-line, za pośrednictwem serwisu Przelewy24 (bezpieczna płatność kartą, BLIKIEM lub szybkim przelewem z banku internetowego), PayPal;
  • za pobraniem, w momencie odebrania zamówienia od kuriera,
  • gotówką, kartą, BLIKIEM w momencie odebrania zamówienia w sklepie stacjonarnym (Sklep TortyTorty.pl Al. KEN 46 lok. U6 w Warszawie). Koszt: 0 zł.
Jeśli informacje nie są wystarczające, zadaj pytanie.
Pola wymagane.