Masa cukrowa Pasta Top brązowa 250 g, Saracino

Masa cukrowa Pasta Top brązowa 250 g, Saracino

Masa cukrowa Pasta Top brązowa 250 g, Saracino

Numer katalogowy: DEC056K025
Ilość sztuk w opak.: 1
Waga: 250 g
12,50 zł
Ilość:

Masa cukrowa (lukier plastyczny) PASTA TOP BRĄZOWA, daje nieograniczone możliwości dekorowania tortów, ciasteczek i cupcake'ów. Świetnie sprawdza się przy obkładaniu dużych tortów i ciast na specjalne okazje.

Zalety:
  • Nie zawiera oleju palmowego, uwodornionych tłuszczów i sztucznych zagęszczaczy.
  • Jest niezwykle elastyczna i odporna nawet przy bardzo cienkich grubościach wałkowania (nawet do 1 mm bez pęknięć).
  • Łatwo wytrzymuje zmiany temperatury, bez wydzielania wilgoci i pękania.
  • Zawiera MASŁO KAKAOWE.
  • Bez problemu radzi sobie nawet w temperaturach powyżej 30 ° C i przy wysokiej wilgotności.
  • Pasta Top może być również stosowana do ciast wymagających przechowywania w lodówce.
Sposób użycia:
  1. Na gładkim blacie lekko zagnieć lukier, przez co stanie się plastyczny. W razie potrzeby, gdy klei się do podłoża, podsyp niewielką ilością cukru pudru (nigdy mąką).
  2. Posmaruj cienko tort słodkim kremem maślanym (góra i boki). Krem maślany zespala ciasto z lukrem plastycznym - przez co tort można ładnie pokroić.
  3. Lukier plastyczny rozwałkuj na grubość ok. 4 - 5 mm. Płat lukru musi być większy od średnicy i boków tortu. Ostrożnie, przy użyciu wałka, przenieś masę cukrową na tort. Aby uniknąć rozerwania lukru, możesz rozwałkować lukier na pergaminie lub papierze do pieczenia ciast i przenieść go razem z papierem na tort.
  4. Rękoma lub packą cukierniczą wygładź lukier plastyczny na torcie. Odetnij niepotrzebne skrawki lukru. Jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, zrób to teraz - masa obsycha w ciągu 2-3 godzin.
  5. Z pozostałej części lukru, przy użyciu foremek, wytnij dekoracje lub stwórz figurki ludzików, zwierzątek. W przypadku małych gości, warto przygotować odpowiednią ilość podobnych ozdób, aby uniknąć nieporozumień przy stole. Umocuj je na torcie za pomocą odrobiny wody, rozpuszczonego miodu lub kleju jadalnego.
  6. Niewykorzystany lukier przechowuj w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.


Składniki: cukier, syrop glukozowy, masło kakaowe, stabilizatory: gliceryna; olej słonecznikowy wysokooleinowy, skrobia kukurydziana, zagęszczacz: karboksymetyloceluloza; aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu; kwas cytrynowy, barwniki: czerwień allura AC E129, tartrazyna E102, błękit brylantowy FCF E133. Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych, jaj, soi, mleka, orzechów laskowych, pistacji, migdałów.

Waga: 250 g.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu max. 20C.

Zobacz, jak można obłożyć tort przy użyciu masy cukrowej Saracino: