Termometr cukierniczy RVS Patisse

Termometr cukierniczy RVS Patisse

Termometr cukierniczy RVS Patisse

Numer katalogowy: P02139
82,99 zł
Ilość:

Solidny i wszechstronny termometr cukierniczy. Idealny do kontrolowania temperatury karmelu, tłuszczu do smażenia pączków, konfitur. Niezastąpiony podczas przygotowania włoskiego kremu maślanego na bazie białek.
Termometr mierzy temperaturę od 40 do 200 C (100 - 400 stopni Fahrenheita). Dodatkowo na skali zaznaczono poziomy temperatur, których osiągnięcie pozwoli na:

  • sterylizację naczyń,
  • przygotowanie konfitur o odpowiedniej konsystencji,
  • karmelu,
  • smażenie w głębokim tłuszczu.

Termometr jest bardzo wygodny w użyciu. Termometr należy ogrzewać stopniowo (nie wkładać wprost do rozgrzanego płynu).
Należy myć ręcznie w ciepłej wodzie z płynem do naczyń. Nie używać w piekarniku i kuchence mikrofalowej.
Wymiary:ok.  5 x 30 cm (z rączką).