Cukier inwertowany syrop 1,4 kg Sosa

Cukier inwertowany syrop 1,4 kg Sosa

Cukier inwertowany syrop 1,4 kg Sosa

Numer katalogowy: Sosa inwertowany syrop
Ilość sztuk w opak.: 1
Waga: 1,4 kg
70,00 zł
Ilość:

Cukier inwertowany w syropie składa się z fruktozy i glukozy. Jest słodszy od zwykłego cukru, ma mniejszą skłonność do krystalizacji. Działa nawilżająco, dzięki czemu ciasta i inne wypieki zachowują swoją świeżość i trwałość na dłużej. Jest przydatnym dodatkiem stosowanym do przygotowania polewy ganache - pomaga uzyskać wspaniałą, gładką teksturę. Po dodaniu do wypieków takich jak pierniki i brownie pomaga uzyskać im piękny, brązowy kolor i przyjemny smak. Obniża temperaturę zamarzania lodów sprawiając, że lody i sorbety są bardziej miękkie i rozpływają się w ustach. Syrop inwertowany można używać do ciast, marcepanu, pieczywa, polew. Często używany jest w produkcji dżemów, marmolad i syropów. Charakteryzuje go dobra rozpuszczalność w wodzie, powolna krystalizacja, niska higroskopijność Nadaje masom gładką konsystencję, poprawia teksturę, produkty dłużej zachowują świeżość i wolniej wysychają.
Jest gotowy do użycia, poprawia aromat i kolor skórki wypieków, poprawia konsystencję kremów i nadzień.

Skład: cukier inwertowany.

Waga: 1,4 kg