Pasta aromat kawowy 200 g, Saracino

Pasta aromat kawowy 200 g, Saracino

Pasta aromat kawowy 200 g, Saracino

Numer katalogowy: PAC004K02
Waga: 200 g
33,99 zł
Ilość:

Pasta kawowa smakowa zawiera kawę liofilizowaną. Idealna do lodów, musów, biszkoptów, muffinów, polew, kremów, makaroników czy deserów. Pasta, oprócz nadania deserowi niepowtarzalnego zapachu i smaku, w naturalny sposób go zabarwi, czyniąc go jeszcze bardziej zachęcającym.
Przed użyciem należy wymieszać pastę. Zaleca się stosowanie 50/60 gramów na 1 kg do aromatyzowania lodów, budyniu, śmietany, ganache, jogurtu, czekolady lub biszkoptu oraz wszelkich innych mieszanek ciasta.
W celu uzyskania idealnej konsystencji należy wymieszać pastę aromatyzującą z pozostałymi składnikami przez około minutę.
Dozowanie: 100-120 gram na 1 kg masy.

Rada Szefa Kuchni: Stworzyliśmy bardzo skoncentrowaną pastę o trwałym aromacie, aby nie narazić na szwank konsystencji Twojego deseru. W rzeczywistości zdarza się, że dodatek kawy nie nadaje deserowi wystarczającego aromatu lub, co gorsza, aby nadać deserowi odpowiedni zapach, przesadzasz z kawą, ryzykując rozwodnienie kremu lub śmietanki.

Maksymalne dozowanie:
50/70 gramów pasty smakowej na litr mieszanki.

Składniki: cukier, woda, kawa liofilizowana (14,4%), mleko zagęszczone słodzone, barwnik: E150b (siarczyny), substancja zagęszczająca: karagen, naturalny aromat. Może zawierać śladowe ilości jaj, mleka.

Waga: 200 g.