Pasta aromat cytrynowy 200 g, Saracino

Pasta aromat cytrynowy 200 g, Saracino

Pasta aromat cytrynowy 200 g, Saracino

Numer katalogowy: PAF011K02
Waga: 200 g
29,99 zł
Ilość:

Pasta cytrynowa smakowa z czystą esencją cytrynową. Idealna do lodów, musów, biszkoptów, muffinów, polew, kremów, makaroników czy deserów. 
Przed użyciem należy wymieszać pastę. Pastę aromatyzującą należy stosować w ilości 100 gramów na litr świeżej śmietany w przypadku musu, 100 gramów na litr mleka w przypadku śmietanki bawarskiej, 120 gramów na kg mieszanki produktów w przypadku ciast. Jeśli chodzi o zastosowanie w lodziarniach to 100/120 gramów pasty na kg mieszanki.
W celu uzyskania idealnej konsystencji należy wymieszać pastę aromatyzującą z pozostałymi składnikami przez około minutę.
Dozowanie: 100-120 gram na 1 kg masy.

Maksymalne dozowanie:
100/120 gramów pasty na litr stabilizowanej bazy.
35/50 gramów / litr do stosowania jako wzmocnienie owoców.

Składniki: syrop glukozowy, syrop sacharozowy, zagęszczony sok z cytryny (5%), aromaty, substancja żelująca: pektyna. Może zawierać śladowe ilości jaj, orzechów ziemnych, mleka, orzechów (migdały, orzechy laskowe, pistacje).


Waga: 200 g.