Cukier inwertowany syrop 375 g

Cukier inwertowany syrop 375 g

Cukier inwertowany syrop 375 g

Numer katalogowy: F54435
Ilość sztuk w opak.: 1
Waga: 375 g
17,99 zł
Ilość:

Cukier inwertowany w syropie składa się z fruktozy i glukozy. Jest słodszy od zwykłego cukru, ma mniejszą skłonność do krystalizacji. Działa nawilżająco, dzięki czemu ciasta i inne wypieki zachowują swoją świeżość i trwałość na dłużej. Jest przydatnym dodatkiem stosowanym do przygotowania polewy ganache - pomaga uzyskać wspaniałą, gładką teksturę. Po dodaniu do wypieków takich jak pierniki i brownie pomaga uzyskać im piękny, brązowy kolor i przyjemny smak. Obniża temperaturę zamarzania lodów sprawiając, że lody i sorbety są bardziej miękkie i rozpływają się w ustach. Syrop inwertowany można używać do ciast, marcepanu, pieczywa, polew. Często używany jest w produkcji dżemów, marmolad i syropów.
Jest gotowy do użycia, poprawia aromat i kolor skórki wypieków, poprawia konsystencję kremów i nadzień.

Skład: syrop z cukru inwertowanego (100%) 
Waga: 375 g.