4B Tylka/ końcówka dekoratorska, otwarta gwiazdka, duża

4B Tylka/ końcówka dekoratorska, otwarta gwiazdka, duża

4B Tylka/ końcówka dekoratorska, otwarta gwiazdka, duża

Numer katalogowy: 02-0-0159
Ilość sztuk w opak.: 1
10,90 zł
Ilość:
Dostawa U Ciebie w środę

Profesjonalna końcówka cukiernicza do dekoracji – precyzja, trwałość i efektowny rezultat

Wysokiej jakości stalowa tylka dekoratorska to niezastąpione narzędzie każdego pasjonata cukiernictwa, umożliwiające tworzenie efektownych i profesjonalnych zdobień na wszelkiego rodzaju wypiekach. Zaprojektowana z myślą o pracy z różnymi typami mas cukierniczych, sprawdzi się idealnie przy dekorowaniu tortów, ciast, ciasteczek i cupcake'ów.

Zastosowanie 4B Tylka:

Końcówka doskonale nadaje się do pracy z:

  • lukrem królewskim (royal icing),

  • kremem maślanym,

  • bitą śmietaną,

  • masami cukierniczymi,

  • roztopioną czekoladą.

Jej kształt umożliwia formowanie klasycznych wzorów takich jak gwiazdy, muszle, obramowania, a także różnego rodzaju tekstury dekoracyjne, które wzbogacą wygląd Twoich wypieków.

Końcówka pozwala na formowanie m.in: gwiazdy, muszli.
Wymiary końcówki: wysokość 43 mm, średnica podstawy 25 mm, średnica otworu końcówki 9,5 mm.
Tylka jest pokryta specjalną powłoką z niklowanego mosiądzu zapobiegającą rdzewieniu.

Sposób użycia:

  1. Utnij rożek woreczka dekoratorskiego i wsuń wybraną tylkę.
  2. Możesz też skorzystać z bardzo przydatnego adaptera (łącznika/coupler'a), wielkość duża – ułatwia pracę, gdy używasz kilku tylek podczas dekorowania. Odkręć nakrętkę z adaptera, wsuń do wyciętego rogu woreczka tak, aby jego węższa część znalazła się na zewnątrz. Przykręć z zewnątrz wybraną tylkę.
  3. Napełnij woreczek do połowy kremem.
  4. Skręć delikatnie górną jego część tak, aby masa nie wydostała się na zewnątrz. Dekoruj.

Chcesz tworzyć wyjątkowe dekoracje na tortach i babeczkach? Sprawdź Tylki cukiernicze, które pomogą Ci osiągnąć profesjonalny efekt.