Masa cukrowa 1 kg biała pasta dama top

Masa cukrowa 1 kg biała pasta dama top

Masa cukrowa 1 kg biała pasta dama top

Ilość sztuk w opak.: 1
Waga: 1kg
39,99 zł

(3,64 zł /szt.)

Ilość:

Masa cukrowa (lukier plastyczny) PASTA DAMA TOP BIAŁA daje nieograniczone możliwości dekorowania tortów, ciasteczek i cupcake'ów. Świetnie sprawdza się przy obkładaniu dużych tortów i ciast na specjalne okazje.
PASTA DAMA TOP dobrze toleruje zmiany temperatury, jest odporna na wilgoć, nie pęka. Jest bardzo elastyczna, dzięki czemu można ją bardzo cienko rozwałkować.

Zalety:
  1. Wysoka wydajność,
  2. Piękny waniliowy zapach,
  3. Nie zawiera octu, przez co można ją kłaść bezpośrednio na kremy na bazie śmietany.

Pasta Dama Top doskonale barwi się przy użyciu barwników spożywczych w żelu.
Do komfortowego powleczenia średniej wielkości tortu wraz z ozdobami potrzeba około 75 dag lukru.  

Sposób użycia:
  1. Na gładkim blacie lekko zagnieć lukier, przez co stanie się plastyczny. W razie potrzeby, gdy klei się do podłoża, podsyp niewielką ilością cukru pudru (nigdy mąką). Jeśli chcesz, możesz zabarwić biały lukier żelowym barwnikiem spożywczym.
  2. Posmaruj cienko tort słodkim kremem maślanym (góra i boki). Krem maślany zespala ciasto z lukrem plastycznym - przez co tort można ładnie pokroić.
  3. Lukier plastyczny rozwałkuj na grubość ok. 4 - 5 mm. Płat lukru musi być większy od średnicy i boków tortu. Ostrożnie, przy użyciu wałka, przenieś masę cukrową na tort. Aby uniknąć rozerwania lukru, możesz rozwałkować lukier na pergaminie lub papierze do pieczenia ciast i przenieść go razem z papierem na tort.
  4. Rękoma lub packą cukierniczą wygładź lukier plastyczny na torcie. Odetnij niepotrzebne skrawki lukru. Jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, zrób to teraz - masa obsycha w ciągu 2-3 godzin.
  5. Z pozostałej części lukru, przy użyciu foremek, wytnij dekoracje lub stwórz figurki ludzików, zwierzątek. W przypadku małych gości, warto przygotować odpowiednią ilość podobnych ozdób, aby uniknąć nieporozumień przy stole. Umocuj je na torcie za pomocą odrobiny wody, rozpuszczonego miodu lub kleju jadalnego.
  6. Niewykorzystany lukier przechowuj w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

Więcej informacji o nakładaniu masy cukrowej na tort znajdziesz na naszym blogu.

Składniki:
Cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny, olej roślinny, kwasek cytrynowy, aromaty.

Opakowanie 1 kg.