Zapraszamy do naszego stacjonarnego sklepu w Warszawie! Przyjdź, zobacz i kup na miejscu: AL. KEN 46 TUŻ PRZY STACJI METRA NATOLIN! UWAGA: SKLEP STACJONARNY CZYNNY JEST W PN.-PT. W GODZ. 11-16. Obniżone ceny dotyczą wyłącznie zamówień złożonych drogą internetową #zostanwdomu.
BIAŁKO W PROSZKU DO LUKRU KRÓLEWSKIEGO

BIAŁKO W PROSZKU DO LUKRU KRÓLEWSKIEGO

  • Producent: FunCakes
  • Ilość sztuk w opak.: 1
  • Waga: 125 g
Cena 23,50 19,97
Wysyłka natychmiast
Ilość:

Opis

Białko w proszku wysokiej ubijalności pozwala na przygotowanie kremów i lukrów bez użycia surowych białek. Zawiera pasteryzowane kurze białka. Sproszkowana postać pozwala zastosować zawsze tą samą ilość białka za każdym razem.

Lukry przygotowane na bazie białka w proszku pięknie prezentują się zwłaszcza na świątecznych pierniczkach. Szybko zastygają.
Proszek można wykorzystać do przygotowania bezy oraz stabilizowania bitej śmietany.
Białko w proszku jest bardzo wydajne. Po otwarciu należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, w chłodnym, ciemnym miejscu.


Przepis na Lukier królewski (Royal Icing), doskonały do ozdabiania pierniczków:
  • 10g proszku z białek
  • 300-500 gramów cukru pudru
  • 60g ciepłej wody
  • kropla soku z cytryny

Wszystkie naczynia i części robota muszą być odtłuszczone. Włóż składniki do miski. Miksuj do momentu, aż masa będzie sztywna (wielofunkcyjny robot: 7-10 min. wolniejsze obroty; robot ręczny: 10-12 min. wysokie obroty). Lukier po pociągnięciu w górę łyżką powinien zachować swój kształt. Przygotowaną mieszaninę zużyć w ciągu 4 godzin.

10 gramów białka jaj w proszku + 60 ml wody = 2 białka jaja.


Pierniczki i ciasteczka

Lukier świetnie nadaje się do ozdabiania pierniczków i ciasteczek.

  1. Przygotuj lukier o dwóch konsystencjach: gęstszy – do jego przygotowania użyj o jedną łyżkę wody (15 ml) mniej niż w przepisie, drugi – wg przepisu.
  2. Jeśli masz ochotę zabarw lukier przy użyciu Barwników żelowych.
  3. Przy użyciu tylek (końcówek dekoratorskich) #2 lub #3 nanieś kontury.
  4. Poczekaj, aż lukier podeschnie.
  5. Wypełnij środek ciastka lukrem przygotowanym wg standardowego przepisu.


Klej:

Lukier służy także do trwałego łączenia elementów dekoracji (np. piernikowego domku lub kolorowych posypek).

Kwiaty, dekoracje:

Lukier jest idealny do zrobienia kwiatów i innych dekoracji na tort, które możesz stworzyć z dużym wyprzedzeniem. W tym celu lukier powinien mięć gęstszą konsystencję – do przygotowania użyj o 1 łyżkę mniej wody niż w podstawowym przepisie. Do przygotowania kwiatów skorzystaj z tylki (końcówki dekoratorskiej) #224. Ozdoby odkładaj na papier do pieczenia ciast. Po wyschnięciu (ok. 24h) przełóż je do szczelnego pojemnika i odstaw w chłodne miejsce. Z uwagi na swoje właściwości lukier nie jest polecany do pokrywania dużych powierzchni ciasta.

Składniki:pasteryzowane suszone białko jaja.

Termin do spożycia: 30.04.2021.


Jeśli informacje nie są wystarczające zadaj pytanie

Numer katalogowy produktu:

Opinie

Dodaj swoją opinię

  • Ocena

Newsletter

Jako pierwszy otrzymuj informacje

Copyright © TortyTorty.pl 2012 - 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone

Oprogramowanie e-commerce i-systems.pl